Αρχική

Κρίμα για την Κοζάνη, ντροπή για τη Διοίκηση της ομάδας της – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Έχω καιρό που και σε ιδιωτικές και σε δημόσιες συζητήσεις μιλάω για περιφερειακή συνείδηση.  Ότι με την Κοζάνη το Αμύνταιο και τα Γρεβενά δεν μας χωρίζει τίποτα. Ίσα ίσα πρέπει να επιταχύνουμε τις συνεργασίες των κοινωνιών μας και να προοδεύσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Έχω μάλιστα παραδεχθεί πως η εμπορική και επιχειρηματική παράδοση της Κοζάνης είναι πολύ μεγάλη και σε πολλά ζητήματα πρέπει να την ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες πόλεις.
Δυστυχώς όμως – όπως και σε πολλές πόλεις – υπάρχουν και μέσα στην Κοζάνη άνθρωποι με τριτοκοσμικές αντιλήψεις, που μόνο προβλήματα και εμπόδια θέλουν να φέρνουν στους γείτονές τους.
Ο διαπιστευμένος από την ΕΠΣ Κοζάνης αθλητικογράφος του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ, της μεγαλύτερης εφημερίδας της Δυτικής Μακεδονίας (η οποία έχει την ατυχία να εδρεύει στην Πτολεμαΐδα) μετέβη σήμερα Κυριακή 4/10 στην Κοζάνη ώστε να καλύψει τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΚΟΖΑΝΗ-ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ.
Οι άνθρωποι της ομάδας της Κοζάνης, ανάμεσά τους και μέλη της Διοίκησης, όχι μόνο δεν του επέτρεπαν την είσοδο, όχι μόνο έκαναν πως δεν τον αναγνώριζαν, όχι μόνο τον υποχρέωσαν να πληρώσει εισιτήριο (!!!), αλλά με απαράδεκτο και πρωτοφανή τρόπο προσέβαλλαν τον ίδιο, αλλά και την εφημερίδα μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Η πέρα από κάθε δεοντολογία τοπικιστική συμπεριφορά των παραγόντων της ομάδας της Κοζάνης, είναι ένα ακόμα δείγμα του πολύ χαμηλού επιπέδου που δυστυχώς έχει κυριαρχήσει στα ελληνικά γήπεδα.
Γνωρίζω πως στην Κοζάνη υπάρχουν πολλά υγιή μυαλά (πολλοί εκ των οποίων είναι στενοί φίλοι και συνεργάτες) που θα καταδίκαζαν αυτές τις συμπεριφορές. Είναι κρίμα για την ιστορική Κοζάνη, να επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές και να την χαρακτηρίζουν ως κακή οικοδέσποινα.
Σε κάθε περίπτωση: θα συνεχίσουμε τηρώντας τους κανόνες της δεοντολογίας, να έχουμε φυσική παρουσία σε κάθε μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ, με σκοπό την πλήρη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού.
Καλή αγωνιστική συνέχεια στον Εορδαϊκό, την Κοζάνη και τον Φιλώτα.
Αντώνης Κ. Πουγαρίδης
Εκδότης Εφημερίδας ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ