Αρχική

Η άνοδος στη Β΄Εθνική του Ηρακλή Κοζάνης κορυφαίο Μπασκετικό γεγονός των τελευταίων 30 ετών για την πόλη μας…

Η ανδρική ομάδα του συλλόγου έπειτα από την πάροδο 30 και πλέον δύσκολων και απαιτητικών χρόνων στα μπασκετικά δρώμενα της περιοχής, κατόρθωσε μετά τον Εθνικό Κοζάνης να είναι η επόμενη ομάδα της πόλης που ανεβαίνει στη Β’ Εθνική Κατηγορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Είναι κοινά παραδεκτό πως τόσο η πόλη της Κοζάνης όπως άλλωστε και ολόκληρη η χώρα βάλλεται τα τελευταία χρόνια από βαθειά οικονομική κρίση γεγονός που έχει επηρεάσει τις ζωές όλων των ανθρώπων σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής. Ο στόχος του συλλόγου παρ’ όλες τις αντιξοότητες ήταν και είναι το αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Διαθέτοντας λοιπόν στη φαρέτρα του τα όπλα της ομαδικότητας, της ευγενούς άμιλλας, της αγάπης για τον αθλητισμό και βάζοντας γερά θεμέλια με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, έρχεται να δώσει ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας στον τόπο μας με την άνοδό του στη Β’ Εθνική Κατηγορία, δείχνοντας χωρίς φανφάρες και δονκιχωτισμούς την πρόοδο και την επιτυχία που φέρνει η συνεχής και συλλογική προσπάθεια.
Από την εποχή που ο σύλλογος άρχισε να δραστηριοποιείται στον τοπικό χώρο της καλαθοσφαίρισης κι έχοντας πλέον εδραιωθεί στην Α’ Ανδρών και Γυναικών της ΕΚΑΣΔΥΜ, δουλεύοντας με προγραμματισμό και σοβαρότητα σε όλα τα τμήματα υποδομής τόσο Ανδρών (Ακαδημίες-Παιδικό-Εφηβικό) όσο και Γυναικών (Ακαδημίες-Κορασίδων-Νεανίδων), με γνώμονα το «ευ αγωνίζεσθαι», τις δυνατότητες των αθλητών, την ποιότητα του θεάματος, αλλά και με απώτερο σκοπό την έλευση νέων αθλητών, αθλητριών και φιλάθλων στο χώρο του μπάσκετ, έκανε ένα μεγάλο βήμα και κατόρθωσε να φέρει την ομάδα σε μεγάλες κατηγορίες κάνοντας Πρωταθλητισμό. Με την άνοδο στη Β’ Εθνική Κατηγορία πλέον δίνεται η ευκαιρία στους αθλητές να παίξουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου και στους φίλαθλους κάθε ηλικίας να απολαύσουν ένα υπέροχο θέαμα και να δουν μεγάλους αθλητές στο γήπεδο.
Η συμβολή της Διοίκησης και των ατόμων που πλαισιώνουν με αγάπη το σύλλογο στην επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων τόσο τεχνικά όσο και ηθικά ήταν υπεύθυνη και αξιόλογη. Αναγνωρίζοντας λοιπόν τις συνθήκες, τους στόχους και τις δυνατότητες της Ομάδας συνολικά, επέλεξε μία ομάδα ανθρώπων να προσφέρουν τις γνώσεις, το ήθος, το χρόνο και την αγάπη τους για το άθλημα στους αθλητές. Για τους λόγους αυτούς εντάχθηκε στο Ανδρικό Τμήμα της ομάδας ο κ. Ζήσης Τζιλίνης, ένας αξιόλογος προπονητής με γνώσεις και εμπειρία στο χώρο του μπάσκετ σε ερασιτεχνικές και εθνικές κατηγορίες. Η συνεργασία του συλλόγου με τον κ. Τζιλίνη, ο οποίος είχε ήδη την εμπειρία των Εθνικών Κατηγοριών με την ομάδα της Σιάτιστας σε Β’ και Γ’ Εθνική Κατηγορία, ξεκίνησε την περίοδο 2008-2009. Η ανδρική ομάδα του συλλόγου ανέβηκε στη Γ’ Εθνική Κατηγορία την περίοδο 2009-2010 και εδραιώθηκε εκεί μέχρι και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2012-2013 όπου συναντάει την άνοδο για να βρεθεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο στα σαλόνια της Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Η άνοδος της ομάδας καθιστά το σύλλογο του Ηρακλή τον πιο νέο στην περιοχή, που κατορθώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα.
Εκτός βέβαια της καθοριστικής συνεργασίας του συλλόγου με τον κ. Τζιλίνη ο οποίος αποτελεί πρωτεργάτης και θεμελιωτής της ανδρικής ομάδας του συλλόγου, αξίζει να τονιστεί επίσης η αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι πρωταγωνιστές για την άνοδο της ομάδας που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές μας που αφιέρωσαν τα μέγιστα ώστε να φτάσει ο σύλλογος σε μια τέτοια αξιόλογη θέση.
Παράλληλα με τους αθλητές, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπους: προπονητές, βοηθούς προπονητών, γυμναστές, παράγοντες, διοικητικούς που πλαισίωσαν την ομάδα είτε από το ξεκίνημά της είτε το τελευταίο διάστημα, οι οποίοι συμπλήρωσαν ο καθένας με τον τρόπο του το παζλ της επιτυχίας της ομάδας. Αξίζει να αναφερθεί η ένταξη του προπονητή κ. Μήτσιαλου Ιωάννη στην τεχνική ηγεσία του ανδρικού τμήματος του Ηρακλή, που παρά το σύντομο χρονικό διάστημα της παρουσίας του (αρχές του τρέχοντος έτους) ήταν καθοριστική για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» επίσης στους Τσιανάκα Ευάγγελο, Κουνάβα Ιωάννη, Σαράντη Αθανάσιο, Βαλταδώρο Δημήτριο, οι οποίοι αποτελούν μέλη της μεγάλης οικογένειας του Ηρακλή παράγοντας αξιόλογο έργο τα τελευταία χρόνια, με την ευχή την επόμενη χρονιά να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας από οποιαδήποτε θέση. Κι ένα επίσης μεγαλύτερο «ευχαριστώ» στις οικογένειες όλων αυτών των ανθρώπων, αθλητών-προπονητών-παραγόντων που κατανοούν και συνδράμουν από την πλευρά τους στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Δήμο Κοζάνης για τη διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου στους οποίους λαμβάνουν χώρα τόσο οι προπονήσεις των αγωνιστικών τμημάτων όσο και των προπονήσεων και των δραστηριοτήτων των τμημάτων υποδομής καθώς επίσης την ΕΚΑΣΔΥΜ και τον εκπρόσωπό της Πρόεδρο κ. Σαββίδη Λάζαρο για την αντικειμενική, αδέκαστη και αμέριστη βοήθεια προς το σύλλογο του Ηρακλή αλλά και για τη γενικότερη προσφορά του στα μπασκετικά δρώμενα της περιοχής.Έχοντας αντιληφθεί τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στις προσδοκίες μας αλλά και στις προσδοκίες των μελών και των χορηγών μας καθώς και όλων των φιλάθλων για το μέλλον της ομάδας, δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας και να σταθούμε αντάξιοι αυτών των προσδοκιών. Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια θέλουμε όλο τον κόσμο της περιοχής δίπλα μας, να στηρίξει το δύσκολο έργο της ομάδας με την παρουσία του στο γήπεδο και να μεταφέρει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός αποτελεί προάγγελο καλύτερων και πιο ελπιδοφόρων καιρών.
Με τιμή
Η Διοίκηση του ΗΡΑΚΛΗ Α.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ