Αρχική

ΕΚΑΣΔΥΜ – Β’ Ανδρών: Κοζάνη 2006 – Αναγέννηση Σερβίων 57-69

Νίκη χαρακτήρα έκανε η Αναγέννηση εκτός έδρας με σκορ 57-69 εναντίον της Κοζάνης 2006,στο ματς της Κυριακής στο ΔΑΚ Σκαρκαλά.
Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι με μεγάλες ανατροπές στο σκορ αλλά με την Αναγέννηση να βγαίνει τελικά νικήτρια.


Η ομάδα μας μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά σε άμυνα και επίθεση, έτρεξε, πίεσε, κέρδιζε τις προσωπικές μονομαχίες, έκανε ορθολογικές επιλογές και προηγήθηκε γρήγορα στο σκορ, ανεβάζοντας συνεχώς τη διαφορά που έφτασε έως και τους 16 πόντους (10-26) στις αρχές του 2 δεκαλέπτου.
Σ' εκείνο το σημείο η αντίπαλη ομάδα γύρισε την άμυνα της σε ζώνη, κλείστηκε στη ρακέτα και χάλασε το ρυθμό της ομάδας μας. Οι παίκτες μας δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη διάταξη, έκαναν κακές επιλογές, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να μειώσει αρκετά τη διαφορά και να ξαναμπεί στον αγώνα, με το ημίχρονο να λήγει με 5 πόντους υπέρ της Αναγέννησης.
Με τα ίδια δεδομένα ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα μας να είναι πλήρως αποσυντονισμένη παρά τις αλλαγές στα πρόσωπα και στο σύστημα, με τους αντιπάλους να ισοφαρίζουν πολύ γρήγορα και με την ψυχολογία στα ύψη να φτάνουν στο +10 με απανωτά τρίποντα.
Εκεί οι ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα και δεν άφησε να χαθεί ο αγώνας. Στο ταιμ ουτ που κάλεσε εσπευσμένα ο προπονητής μας, οι παίκτες μας ανασυγκροτήθηκαν, έδωσαν το σύνθημα αντεπίθεσης και μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα δεδομένα. Με πολύ πάθος σε άμυνα και επίθεση οι παίκτες μας διέλυσαν την αντίπαλη τακτική, μείωσαν τη διαφορά στον πόντο και κατάφεραν να προηγηθούν με καλάθι στην εκπνοή του 3 δεκαλέπτου.
-Με την ίδια ένταση συνέχισε και στο 4ο δεκάλεπτο η ομάδα μας δημιουργώντας και πάλι διαφορά στο σκορ καθαρίζοντας τον αγώνα. Με αυτή τη νίκη η ομάδα μας πέρασε στη βαθμολογία την Κοζάνη 2006 σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση της κατηγορίας.