Αρχική

Δ ΕΘΝΙΚΗ:Κάστωρ – Μακεδονικός Κοζάνης 1-0

podosafairo_makedonikosΠολύ καλός αλλά άτυχος ο Μακεδονικός 
Με πολύ καλή εμφάνιση και ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά την κατηγορία ο Μακεδονικός.
Έναν πολύ δυνατό αγώνα , σε αθλητικά πλαίσια  με πολλές χαμένες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι περίπου πενήντα φίλαθλοι (δεκαπέντε από Κοζάνη )μεταξύ του Κάστωρ και του Μακεδονικού .
Οι δύο ομάδες είχαν σε πολύ καλή ημέρα τους τερματοφύλακες  που έκαναν εκπληκτικές επεμβάσεις.
 Ο Κάστωρ ευτύχησε να προηγηθεί 1-0  στο 28΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παπαθανασίου (ανατροπή Τάσιου ) και παρά τις μεγάλες ευκαιρίες του Μακεδονικού που νικήθηκε από τον πολύ καλό τερματοφύλακα Κοσμίδη , κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ.
Ο Μακεδονικός στη τελευταία του εμφάνιση ήταν πάρα  πολύ καλός , αλλά άτυχος στην τελική προσπάθεια , είχε από  τη μία, σωρεία χαμένων ευκαιριών ,ιδίως στο πρώτο ημίχρονο να πετύχει κάποιο γκολ κι από την άλλη είχε κάτω από τα δοκάρια έναν Βαρυτιμίδη Κέρβερο που πραγματοποίησε εκπληκτικές και σωτήριες  επεμβάσεις.
Το φιλμ του αγώνα 
Στο 1΄σουτ του Ζαχαριάδη από καλο σημείο λίγο έξω
Στο 13΄κόρνερ του Καραμήτρου , κεφαλιά του Μήνου , άουτ
Στο  17΄Φάουλ καλά εκτελεσμένο από τον Κουμπούρα , κεφαλιά απο τη μικρή περιοχή του Ζαχαριάδη αποκρούει ενστικτωδώς με τα πόδια ο Κοσμίδης.
Στο 22΄τριπλή χαμένη ευκαιρία για τον Καστωρ , δύο φορές σουτ απο κοντά του Τράντα και μία του Σίμου , αλλά ο Βαρυτιμίδης είχε κατεβάσει τα ρολά .
Στο 28΄Ο Τάσιος θα ανατραπεί από τον Παπαδημητρίου καί ο κύριος Κατής θα δείξει την άσπρη βούλα. Ο Παπαθανασίου θα το εκτελέσει εύστοχα και θα γράψει το 1-0.
Στο 31΄ατομική προσπάθεια και σουτ του Κουμπούρα μέσα από την περιοχή διώχνει με υπερένταση ο Κοσμίδης.
Στο 33΄οι κόντρες θα ευνοήσουν τον Σίμου , που από κοντά θα επιχειρήσει να πλασάρει τον Βαρυτιμίδη αλλά ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού θα πει ,όχι .
Στο 35΄ωραίος συνδιασμός Αργυρόπουλου , Κυπίρτογλου και τελικό αποδέκτη τον Ζαχαριάδη να πιάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από  την περιοχή , αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
Στο 37΄σέντρα του Κουμπούρα στο δεύτερο διρία για τον Μακεδονικό δοκάρι , κοντινό πλασέ του Κυπίρτογλου , αναγκάζει τον Κοσμίδη σε σωτήρια επέμβαση.
Στο 43΄νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Μακεδονικό με τον Νικολάου να πιάνει το δυνατό αριστερό σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής , ελάχιστα έξω από τη συμβολή των δοκών .
Στο 47΄ατομική προσπάθεια και σουτ του Κοκκοβίδη, αποκρούει ωραία ο Βαρυτιμίδης.
Στο 68΄σουτ του Τάσιου , ο Βαρυτιμίδης σε ετοιμότητα πετάγεται και αποκρούει εκπληκτικά.
Στο 73΄ο Νικολάου θα φύγει στη αντεπίθεση , θα μπει στην περιοχή , αλλά θα καθυστερήσει , την πάσα στον αφύλαχτο στη μικρή περιοχή  Κουμπούρα και οι αμυντικοί θα απομακρύνουν .
Στο 91΄ο Μακεδονικός θα ζητήσει πέναλτι σε ανατροπή του Νικολάου , αλλά ο κ. Κατής θα συνεχίσει το παιχνίδι.
Το Δ. Σ  του Μακεδονικού ευχαριστεί τη διοίκηση και τους παίκτες του Κάστωρ για την άψογη φιλοξενία .
Εδώ τελειώνει το ταξίδι του Μακεδονικού στη Δ΄Εθνική . 
Η άνοδος της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι ήταν από μόνη της μια υπέρβαση.
Η πορεία παρά τις δυσκολίες,την απειρία τα λάθη και  τις  ατυχίες,  αξιοπρεπέστατη….Αντιμετώπισε ομάδες όπως η Κοζάνη , η Νάουσα ο Απ. Παύλος τα Λευκάδια η Νεοκαισάρεια , ο Πυρσός Γρεβενών  ο Κάστωρ ,ο Παναργειακός , η Αλεξάνδρεια , τα Γρεβενά Αεράτα και είναι μεγάλη τιμή γι αυτόν .. Η εμπειρία   διδακτική και χρήσιμη 
Η θετική γνώμη  των περισσότερων τρίτων παρατηρητών αλλά και η κοινή διαπίστωση των μεγάλων και έμπειρων αντιπάλων του ότι η θέση που κατείχε, αλλά  και που τερμάτισε ο Μακεδονικός σύμφωνα με τη συνολική εικόνα του , τον αδικεί , κάνει το κυανόλευκο στρατόπεδο περήφανο και αποχαιρετά την Δ΄εθνική με ψηλά το κεφάλι .
Και του χρόνου στα γνώριμα λημέρια του Α΄τοπικού με μια ανανεωμένη ομάδα που θα χτιστεί κατά βάση   από  τα σπλάχνα της ακαδημίας …

Κάστωρ(Τσιούκλης): Κοσμίδης, Καρανάσιος, Τράντας, Μίνος, παπαθανασίου, Δινάδης (76’ Τάντσης), Σίμου, Γκούρλιας, Γκαραμήτρος (51’ Αντωνιάδης Γ.), Κοκοβίδης (65’ Αντωνιάδης Κ., Τάσιος.
Μακεδονικός Κοζάνης (Παπακώστας): Βαρυτιμίδης, Αντωνόπουλος, ιστα έξω Μαντζώλας, Κουμπούρας, Παπαδημητρίου (88’ Τσαμπούρης), Κωστίκας, Αργυρόπουλος,  Κυπίρτογλου, Ζιαζιάς, Νικολάου, Ζαχαριάδης ( 46’ Ματούλας).
Διαιτητής: Κατής
Βοηθοί: Ναούμ, Κρομηλίδης (Φλώρινας)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡΤ