Αρχική

Διεθνές αγωνιστικό camp tae kwon do στην Κοζάνη (φωτο)

  

 Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην πόλη της Κοζάνης από τις 2 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2015 το  διεθνές αγωνιστικό camp  taekwondo που διοργανώθηκε με αφορμή το διεθνές πρωτάθλημα taekwondo που θα φιλοξενήσει η χώρα μας σε δύο εβδομάδες στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις 16 έως τις 19 Ιανουαρίου 2015 το οποίο είναι G1 δηλαδή βαθμολογούμενο για τους αθλητές που είναι υποψήφιοι για την ολυμπιάδα. Οι συμμετέχοντες στο εν λόγω πρωτάθλημα έχουν ήδη ξεπεράσει τους 1400 από 80 χώρες και την διοργάνωσή του έχει αναλάβει η Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος.

      Η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης, ο ΔΑΝΑΟΣ  Ωραιοκάστρου και ο ΟΡΕΣΤΗΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ  Ξάνθης επιμελήθηκαν την οργάνωση του camp στην Κοζάνη όπου  συμμετείχαν 70 αθλητές από το εξωτερικό καθώς και από συλλόγους της χώρας μας, αθλητές με διεθνείς διακρίσεις, μέλη των εθνικών ομάδων των χωρών τους και πολλοί πανελληνιονίκες. Οι αθλητές φιλοξενήθηκαν στα σπίτια των αθλητών της Μακεδονικής Δύναμης και στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Καθημερινά γίνονταν διπλές προπονήσεις και αγώνες που σαν κύριο στόχο είχαν την αγωνιστική ετοιμότητα των αθλητών και την δημιουργία σχέσεων που προάγει ο αθλητισμός.  
     Είναι γνωστό πως τα οφέλη από τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι αναρίθμητα. Οι αθλητές κερδίζουν κάθε φορά νέες εμπειρίες, εμπλουτίζουν το αγωνιστικό τους portfolio αφού συναναστρέφονται με πλήθος αθλητών και δασκάλων που καθένας έχει τον δικό του τρόπο να αγωνίζεται και να διδάσκει αντίστοιχα. Αυτό λοιπόν τους δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, τον τρόπο σκέψης και αντίληψης και να βλέπουν τα πράγματα και από άλλη οπτική. Αυτές οι διοργανώσεις όπου τα παιδιά συνεχώς γνωρίζουν νέο κόσμο, αποτελούν αφετηρία για τις φιλίες και τις σχέσεις που συνάπτουν οι αθλητές μεταξύ τους άρα η συχνότητα τους επιβάλλεται καθώς επιτυγχάνει και την σύσφιξη των σχέσεων που ήδη υπάρχουν. Είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι ,οι διαπροσωπικές σχέσεις, μιας και γίνεται κατανοητό από τα παιδιά, από μικρή ηλικία, ότι πέρα από αντίπαλοι μέσα στο τερέν είναι πάνω απ’ όλα φίλοι με κοινά ενδιαφέροντα, κοινούς προβληματισμούς, κοινούς στόχους και πλήρη αλληλοκατανόηση. Δεν μπορεί μια τέτοια σχέση παρά να είναι σχέση ζωής.


    Οι αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών ήταν από την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και από την Ελλάδα οι σύλλογοι ΦΛΏΓΑ Θεσσαλονίκης, ΔΑΝΑΟΣ Ωραιοκάστρου, ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ Θεσσαλονίκης, ΦΙΛΛΙΠΟΣ Γιαννιτσών, ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΕΟΡΔΑΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Πτολεμαΐδας, ΟΡΕΣΤΗΣ  Άργους Ορεστικού, ΖΗΚΟΣ Ιωαννίνων, ΕΥ ΖΩΝΩΝ Αθήνας, ΟΡΕΣΤΗΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ Ξάνθης και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Κοζάνης.
Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει όλους όσους βοήθησαν στην δημιουργία ενός πετυχημένου camp και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες, τον Οργανισμό Αθλητισμού Κοζάνης για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου, τις ομάδες που παραχώρησαν τις ώρες τους για να γίνει το camp, τις οικογένειες των αθλητών για την φιλοξενία καθώς και τον Κουϊμτζίδη Ιωάννη για την ιατρική φροντίδα των αθλητών καθ’ όλη την διάρκεια του camp.