Αρχική

Γ’ ΕΠΣΚ: Ο νόμος του ποδοσφαίρου σε όλο του το μεγαλείο! (βίντεο)

Πρόοδος Μεταξά – Αίας Μικροβάλτου 4-2
Η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου, αγωνιζόμενη εκτός έδρας με την ομάδα του Μεταξά προηγήθηκε δυο φορές, είχε δοκάρι, έχασε σωρεία ευκαιριών όντας κυρίαρχη για 86΄, και στο τέλος σε διάστημα πέντε λεπτών δέχτηκε 3 γκολ, γνωρίζοντας ταπεινωτική ήττα με 4-2!  
Από τη έναρξη του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις "διαθέσεις" τους με συνεχές πρέσιγκ και πλήρη κυριαρχία στο κέντρο του γηπέδου, πετυχαίνοντας το 0-1 μόλις στο 4΄.

Παρότι οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους επίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 11΄, οι παίκτες του Μικροβάλτου, κάνοντας ίσως το καλύτερο ημίχρονο της φετινής σεζόν, συνέχιζαν να πιέζουν και να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες. Στο 27΄ καλοχτυπημένο φάουλ του Ανδρέα Γιαννόπουλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια καρφωτή κεφαλιά του Γιώργου Παπαδημητρίου σε κενή εστία κατέληξε άουτ. Η ομάδα του Μεταξά σ’ αυτό το διάστημα είχε να επιδείξει δυο-τρία μακρινά σουτ-φάουλ που κατέληξαν άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν κάπως βελτιωμένοι, το παιχνίδι έγινε πιο νευρικό, αλλά οι παίκτες του Αίαντα αν και ανέκοψαν το φρενήρη ρυθμό τους, ήταν και πάλι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, χάνοντας μέχρι το 85΄ άλλες 2-3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν τη νίκη. Στο σημείο αυτό  (86΄) σε μια φαινομενικά ακίνδυνη φάση και μετά από χλιαρό σουτ έξω από την περιοχή, ο τερματοφύλακας του Μικροβάλτου απέκρουσε ασθενώς, με τον επερχόμενο Αναγνώστου με προβολή να ισοφαρίζει σε 2-2. Πριν καλά-καλά συνέλθουν από το σοκ της ισοφάρισης οι φιλοξενούμενοι, δέχτηκαν δυο πανομοιότυπα γκολ (89΄-91΄) από ξεπέταγμα σε μπροστινές μπαλιές και πλασέ από τον Παρασκευόπουλο, και από τον παράδεισο μιας διαγραφόμενης εύκολης νίκης βρέθηκαν στην κόλαση, χωρίς να το καταλάβουν! Λίγη σημασία έχει και το γεγονός ότι στο 4ο γκολ των γηπεδούχων, ο επόπτης είχε σηκωμένη τη σημαία στο ξεκίνημα της φάσης σημειώνοντας οφσάιντ -ήταν πάνω από 5 μέτρα- τον σκόρερ Παρασκευόπουλο, που δέχτηκε τη μπάλα πάντως μετά από απόκρουση αμυντικού.
Αξίζουν πάντως και τα εύσημα στην ομάδα του Μεταξά, για τον τρόπο που αντέδρασε μετά την ισοφάριση και πέτυχε την ολική ανατροπή και μια μεγάλη νίκη.
Το γκολ του αγώνα:
4΄ 0-1 από το Γιώργο Σαΐτη, που δέχτηκε εκπληκτική μπαλιά 40 μέτρων στην πλάτη της άμυνας του Μεταξά και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ
11΄ 1-1 από τον Χρυσοβαλάντη Παρασκευόπουλομε σουτ έξω από την περιοχή
31΄ 1-2 με απευθείας αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ από το Νίκο Νάστο
86΄ 2-2 από το Θόδωρο Αναγνώστου που εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Αλεξόπουλου, πλάσαρε από κοντά
89΄ 3-2 από τον Χρυσοβαλάντη Παρασκευόπουλομε κοντινό πλασαριστό σουτ
91΄4-2 και πάλι από τον Χρυσοβαλάντη Παρασκευόπουλομε κοντινό πλασέ, που έκανε χατ-τρικ και αναδείχτηκε σε πρόσωπο του αγώνα.
Μέτρια η διαιτησία των Σουλίδη – Παπαδόπουλου – Χρυσοστομίδη, ιδιαίτερα στην άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου, αφού  ήταν ανεκτική σε διαμαρτυρίες, ενώ θα μπορούσε να είχε αποβάλει από το πρώτο ημίχρονο παίκτη των γηπεδούχων (απρεπής χειρονομία προς το μέρος των φιλάθλων, ενώ ήδη ήταν χρεωμένος με κίτρινη κάρτα, που θα έπρεπε να είχε δει τουλάχιστον ο επόπτης). Με την κόκκινη κάρτα πάντως "φλέρταραν"  και παίκτες των φιλοξενούμενων προς το τέλος  και μετά το τέλος του αγώνα, για διαμαρτυρία.H διαιτησία ελέγχεται επίσης -όπως προαναφέρθηκε- για τη φάση της επίτευξης του 4ου γκολ των γηπεδούχων. 
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ
Καραμούζας Αργ., Τσιάμης Γεωργ., Παπαϊωάννης Δημ., Λαβαντσιώτης Δημ., Κουτσουγιώτας Θωμ. (77΄ Παπαθανασίου Ιωαν.), Αναγνώστου Θεόδ., Νατσιός Ευαγγ., Λαβαντσιώτης Αντ. ( 81΄ Κοκαράκης Κων. ), Πιστόλας Γεωργ., Μπλαχάβας Χαρ. (71΄ Γουλιός Αθαν.), Παρασκευόπουλος Χρυσ..
Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Χατζηκωνσταντίνου Παν., Χαρέλας Αθαν., Λάιος  Ευθ., Γκουντρουμπής ΑΘαν.
ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 
Αλεξόπουλος Αντώνιος, Θεοχάρης Απόστολος, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Σαΐτης Γιώργοςς (65΄ Γιαννόπουλος Αντώνιος), Κομπούρας Σωκράτης (50΄ Θεοδουλίδης Κων/νος), Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Παλιανόπουλος Αθανάσιος, Νάστος Στέφανος, Νάστος Νίκος, Παπαδημητρίου Γιώργος, Μανάδης Γιάννης.
Στην αποστολή ήταν ακόμα οι: Καβουρίδης Αχιλλέας.
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr