Αρχική

Γ’ ΕΠΣΚ: Επεισοδιακό παιχνίδι στο γήπεδο της Αιανής ... ΑΕ Καισαριάς-Κήπου-Σπάρτου – Αίας Μικροβάλτου 1-2 (φωτο - βίντεο)

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τέσσερις (4) αποβολές -δυο από κάθε ομάδα-, ο Αίας Μικροβάλτου κατάφερε να περάσει νικηφόρα  από το γήπεδο της Αιανής, επικρατώντας επί της τυπικά γηπεδούχου ομάδας της ΑΕ Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου με σκορ 1-2, το ηλιόλουστο απόγευμα του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο της 2ηςαγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας/1ου ομίλου της ΕΠΣ Κοζάνης.


Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να προηγηθούν με 1-0 19΄, ενώ είχαν δοκάρι στο 34’ και την ευκαιρία να κλειδώσουν τη νίκη στο 36΄. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι σ’ αυτό το διάστημα δεν παρουσίασαν τίποτε το αξιόλογο και είχαν μόνο μια καλή στιγμή στο 17΄ όταν σουτ του Νίκου Παλιανόπουλου από πολύ κοντά και πλάγια κατέληξε άουτ.

 Στο 41’ έγινε η φάση που ίσως καθόρισε και την έκβαση του αγώνα, όταν σε παρατεταμένο μαρκάρισμα του αμυντικού της Καισαρειάς Παλημάρκου στον Θεοχάρη, ο διαιτητής καταλόγισε το φάουλ, αλλά στο πέσιμο των δυο παικτών στο χορτάρι ο αμυντικός έδειξε να σφαδάζει από πόνο. Απειλήθηκε γενική σύρραξη αφού οι γηπεδούχοι θεώρησαν ότι υπήρξε εσκεμμένο χτύπημα, που την «πλήρωσαν» οι δυο «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου Παλημάρκος και Θεοχάρης αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή. Το επεισόδιο είχε και συνέχεια, αφού αποβλήθηκε για εξύβριση και ο Βαγγέλης Τρομπούκης της Καισαρειάς, που «έψαχνε»(!) αντίπαλο που τον κλώτσησε στην αναμπουμπούλα, αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες των δυο ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπου παίχτηκε καλύτερο ποδόσφαιρο, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική υπεροχή ισοφάρισαν γρήγορα στο 52΄, έχασαν κλασικές ευκαιρίες στο 55΄(Πουλαράκης), στο 61΄ (Μάστορας) στο 82΄ (Γιαννόπουλος), στο 83΄ (Μάστορας)και στο 87’ (Πουλαράκης), ενώ ενδιάμεσα -στο 70΄- είχαν πετύχει με πέναλτι την ολική ανατροπή σε 1-2. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους πάλεψαν το παιχνίδι, έχασαν την ευκαιρία του αγώνα στο 64΄όταν εξ επαφής σουτ του Ντίνα απέκρουσε με το πόδι ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας Καβουρίδης, είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 75΄ και άλλη μια τελευταία ευκαιρία στο 91’ όταν καρφωτή κεφαλιά επιθετικού της έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Καραμήτρος του Μικροβάλτου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα:
1-0 στο 19’ από τον Λάζο Τρομπούκη, που απλά προώθησε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Ντίνα, σχεδόν κοντά από το σημαιάκι του κόρνερ, στην ανυπεράσπιστη εστία.
Στο 34΄ οριζόντιο δοκάρι για τους γηπεδούχους, μετά από δυνατό σουτ του Βίλδου από το ύψος της περιοχής.
1-1 στο 52΄για τους φιλοξενούμενους, μετά από έξοχη μπαλιά του Σαΐτη και έξοχο τελείωμα από τον Καραμήτροπου πλάσαρε από κοντά στο «παραθυράκι» της εστίας του Γκούμα.
Στο 64΄η ευκαιρία του αγώνα για την Καισαρειά να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, όταν -όπως περιγράψαμε παραπάνω- το εξ επαφής πλασέ του Ντίνα αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον τερματοφύλακα του Μικροβάλτου.
1-2 και ολική ανατροπή από το Μικρόβαλτο στο 70΄ μετά από εκτέλεση πέναλτι του Θεοδουλίδη, πέναλτι που κέρδισε ο Γιαννόπουλος, όταν ανατράπηκε καθαρά από αμυντικό μέσα στην περιοχή.
Στο 75΄ ισχυρό σουτ του Τσιόλια αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αποκρούστηκε από τα ακροδάχτυλα του Καβουρίδη, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι -δεύτερο για τους γηπεδούχους- και επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο, όπου την μπλόκαρε αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας του Μικροβάλτου. 
82΄, 83΄, 87΄, οι ανεπανάληπτες ευκαιρίες του Μικροβάλτου για διεύρυνση του σκορ.
Στο 92΄ -επίσης όπως προαναφέραμε- η μεγάλη ευκαιρία της Καισαρειάς να ισοφαρίσει -καρφωτή κεφαλιά άουτ-.
Το Μικρόβαλτο ήταν απογοητευτικό στο πρώτο ημίχρονο και δύσκολα θα έφτανε στην ανατροπή αν δεν έπαιζε με παίκτη περισσότερο, ενώ η ομάδα της ΑΕ Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου, που έδειξε πολύ βελτιωμένη και ενισχυμένη σε σχέση με την περσινή περίοδο, δικαιούνταν με την εμφάνισή της τον βαθμό της ισοπαλίας.
Η διαιτησία άφησε παραπονούμενους του γηπεδούχους, ενώ δεν θα έπρεπε να παραγνωρίσουν, ότι η κύρια αιτία της ήττας ήταν η αριθμητική ανισορροπία των ομάδων και ο εκνευρισμός που ακολούθησε και εκφράζονταν με διαμαρτυρίες κατά του διαιτητή σε κάθε φάση. Μια διαιτησία, της οποίας -κατά την άποψή μας- τα όποια λάθη δεν ήταν καθοριστικά και ουσιώδη. Και όλες οι αποβολές ήταν σωστές με το «γράμμα» του κανονισμού, όπως και ο καταλογισμός του πέναλτι.
Δυστυχώς είναι λυπηρό -γενικεύοντας το συλλογισμό μου-, ότι σ’ αυτή την κατηγορία παρατηρούνται αρκετά φαινόμενα αντιαθλητικής και υβριστικής συμπεριφοράς μεταξύ των παικτών εντός των αγωνιστικών χώρων -με μερική ευθύνη και των παραγόντων-, που κάνουν τη διαχείριση του αγώνα από τον κάθε διαιτητή ιδιαίτερα «λεπτή» και δύσκολη…
Για τη διαιτησία του αγώνα -Δ. Σουλίδης, Φτάκας, Τσούλης- τα είπαμε. Δεν υπέπεσε στο καθοριστικό λάθος…
ΑΕ Καισαριάς-Κήπου-Σπάρτου: Γκούμας Κ., Βίλδος Π., Τρομπούκης Λ. (72΄ Γερογιάννης Ι.), Μεντελής Σ., Τσιόλιας Ε., Παλημάρκος Γ., Ντίνας Ε., Τρομπούκης Λ. (66΄ Γαύρος Σ.), Τρομπούκης Ε., Χουιλίδης Ι. (50΄ Τρομπούκης Γ.).
Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Ταϊγανίδης Α., Παπαδόπουλος Ι., Φραγκιάδης Δ., Κουτσογιωργόπουλος Ν..
Αίας Μικροβάλτου: Καβουρίδης Νίκος, Παλιανόπουλος Νίκος, Παλιανόπουλος Αθανάσιος (66΄ Αλεξόπουλος Αχιλλέας), Θεοδουλίδης Κώστας, Καραμήτρος Ιωάννης, Γουλιός Γεώργιος (61΄ Μάστορας Χάρης),  Σαΐτης Γιώργος, Θεοχάρης Απόστολος, Χαρισόπουλος Απόστολος, Τζουκόπουλος Αλέκος (52΄ Πουλαράκης Νίκος), Γιαννόπουλος Αντώνιος.
Στην αποστολή ήταν ακόμα οι:  Μαρκόπουλος Βασίλης, Καβουρίδης Αχιλλέας, Αλεξόπουλος Αντώνιος.
Γ.Μ.-Α.Γ./mikrovalto.gr