Αρχική

Γ’ ΕΠΣΚ: Αίας Μικροβάλτου – Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης 0-3 (άνευ αγώνα)* (φωτο)

Η φετινή κακοδαιμονία σημάδεψε και την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2013-2014 την ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου που θα αγωνίζονταν με την ομάδα των Ελπίδων Α.Ε. Κοζάνης, αφού ο διαιτητής Κουτσώνας  δεν ξεκίνησε ποτέ το παιχνίδι, με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας (Αίας), επειδή δεν είχαν χαραχτεί οι …γραμμές του γηπέδου!  Έτσι ο αγώνας φαίνεται να κατακυρώνεται υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας (Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης) με σκορ 0-3, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να αφαιρεθούν και βαθμοί από την ομάδα του Μικροβάλτου!


Και βέβαια το «γράμμα του κανονισμού» λειτούργησε για μια ακόμη φορά σε βάρος της ομάδας του Αίαντα, με τον διαιτητή να έχει τυπικά δίκιο ως προς την αρχική διαπίστωση ότι πράγματι οι γραμμές του γηπέδου ήταν δυσδιάκριτες, χωρίς όμως να λάβει υπόψη τις επίπονες προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας του Μικροβάλτου να αποκαταστήσουν μια παράλειψη που έγινε από τον υπεύθυνο του δημοτικού γηπέδουΤρανοβάλτου που θεώρησε ότι το πρωτάθλημα είχε τελειώσει -εκεί, στο γήπεδο Τρανοβάλτου, αγωνίζονταν ακόμη ο Έλατος Ελάτης και ο Α.Ο. Τρανοβάλτου, των οποίων οι αγώνες έχουν ολοκληρωθεί-. Εν τούτοις και ενώ οι γραμμές χαράσσονταν (ΦΩΤΟ), ο διαιτητής πολύ νωρίς (5:10-5:15μμ) είχε αποφασίσει οριστικά την μη διεξαγωγή του αγώνα. Την προσπάθεια αυτή και τη διαβεβαίωση ότι οι γραμμές θα αποκατασταθούν σύντομα, δεν την έλαβε υπόψη, ούτε και έγραψε κάτι σχετικό στο φύλλο αγώνα. Βιασύνη και παράλειψη του διαιτητή που μπορεί θα εγείρουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής κατέγραψε ότι «Κατά την άφιξή μου στο γήπεδο, έλεγξα το γήπεδο και δεν είχε δίχτυα, γραμμές και σημαιάκια. Ενημέρωσα τη γηπεδούχο ομάδα να γίνουν οι γραμμές, τα δίχτυα και τα σημαιάκια, αλλά τοποθετήθηκαν μόνο δίχτυα και σημαιάκια. Μετά τον έλεγχό μου, δέκα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και δέκα λεπτά μετά, οι γραμμές δεν είχαν γίνει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας…».  
Το «γράμμα του κανονισμού» που βλέπουμε να «λαστιχοποιείται»  σε αγώνες superleagueκαι ημιτελικούς κυπέλου Ελλάδος (!) και να εφαρμόζεται στη Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΚ (κατά μια πληροφορία μετά από συνεννόηση του διαιτητή με υπεύθυνο της ΕΠΣΚ)!
Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και με τους υπευθύνους των δυο ομάδων να συμφωνούν για τη διεξαγωγή του με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Τι να προσθέσει κανείς… «Καληνύχτα»!
Γιώργος Μαστρ.
* Με μικρή επιφύλαξη, γιατί βέβαια πρέπει να βγει απόφαση της ΕΠΣΚ