Αρχική

Γ’ Εθνική: Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Οικονόμος και Κοζάνη

Οικονόμος Τσαριτσάνης -  Φ.Σ. Κοζάνη 1-1
          Οικονόμος Τσαριτσάνης και Κοζάνη μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στην μεταξύ τους αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα του 2ουομίλου της Γ΄ Εθνικής.


Οι 2 μονομάχοι έπαιξαν καλό και δυνατό ποδόσφαιρο μπροστά σε 500 και πλέον φιλάθλους, οι οποίοι έμεναν μεν ικανοποιημένοι από το θέαμα γενικά, ζητώντας ωστόσο και αναμένοντας μεγαλύτερο σκορ από  2 συγκροτήματα που κοσμούν την κατηγορία τόσο με την αγωνιστική τους παρουσία όσο και από την εν γένει συμπεριφορά τους.
Με βάση την προσπάθεια που κατέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο οι αντίπαλες ομάδες καθώς και τη δυναμική που επέδειξαν, Οικονόμος και Κοζάνη έδειξαν πως δίκαια καταλαμβάνουν τις 2η και 3ηθέση αντίστοιχα στον όμιλο που αγωνίζονται, παλεύοντας ως το τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις και των προπονητών τους, για την οριστική κατάταξη.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στην εκπνοή του ημιχρόνου (45΄), ισοφαρίζοντας ο Οικονόμος στο 52΄. Στους γηπεδούχους δόθηκε η ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο σκορ από το 81΄, η μπάλα όμως βρήκε αντίσταση από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης ομάδας, μένοντας σαν τελικό αποτέλεσμα το 1-1.
 
Από την ισοπαλία μεταξύ της Τσαριτσάνης και της Κοζάνης σαφώς ευνοείται η πρωτοπόρος του ομίλου Λάρισα, η οποία με διαφορά 5 βαθμών από τον 2ο Οικονόμο και 7 από την 3η Κοζάνη, υποδέχεται την προσεχή Τετάρτη στο Αλκαζάρ τη Δόξα Πενταλόφου, σε ένα παιχνίδι εύκολο φαινομενικά, με το οποίο ολοκληρώνεται η 24η αγωνιστική.
Οι «Πράσινοι» παρότι έπαιζαν με ελλείψεις όσον αφορά το αρχικό σχήμα, ήταν γενικά καλύτεροι από τους παίχτες της Κοζάνης κατά το πρώτο μέρος της συνάντησης, πιέζοντας τον αντίπαλο και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Στη διάρκεια της επανάληψης και καθώς η Κοζάνη προηγήθηκε με 0-1 από το 45΄, το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό και από τις 2 πλευρές, με εκατέρωθεν καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, φθάνοντας επικίνδυνα τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι στις αντίπαλες περιοχές.
Το τελικό 1-1 θεωρείται δίκαιο αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι που και οι 2 ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη, παίζοντας καλό και προπαντός καθαρό ποδόσφαιρο.
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι άνθρωποι της αποστολής της Κοζάνης για την άριστη όπως χαρακτήρισαν φιλοξενία από πλευράς Οικονόμου.
          Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα και τα γκολ που σημειώθηκαν:
-       6΄: από πλάγιο του Κουλτσιάκη, ο Κουμπούρας έπιασε δυνατή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
-       10΄: δυνατό μακρινό σουτ του Μπουλγουρίδη της Κοζάνης κατέληξε άουτ.
-       13΄: ο Βασίλεβιτς με μακρινό γέμισμα τροφοδότησε τον Χαματάϊ, γυριστή κεφαλιά του οποίου αποσόβησε καίρια ο Νούσιας.
-       25΄: ωραίο σουτ του Κουλτσιάκη από τα δεξιά, εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Κοζάνης.
-       29΄: ο Χάμος έπιασε ανάποδο ψαλίδι στην περιοχή των φιλοξενουμένων, αποκρούοντας με δυσκολία σε κόρνερ ο Αμπατζίδης.
-       31΄: από σέντρα του Κουλτσιάκη, ο Καλπίας κέρδισε κεφαλιά στη μικρή περιοχή της Κοζάνης, αποκρούοντας σωτήρια ο Αμπατζίδης.
-       38΄: μακρινό σουτ με καλές προϋποθέσεις του Ταφαρλή πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Νούσια.
-       42΄: από σέντρα του Τραυλού, ο Πιπινίκας κέρδισε κεφαλιά στο ύψος της γραμμής της μικρής περιοχής του Νούσια, αποκρούοντας έξοχα ο τερματοφύλακας του Οικονόμου.
-       45΄: ο Βασίλιεβιτς σέντραρε συρτά από πλάγια θέση στον Χαματάϊ, πλασάροντας ο δεύτερος από κοντινή θέση και σημειώνοντας το 0-1.
-       47΄: σουτ εξ επαφής του Κουλτσιάκη μετά από σέντρα του Τόλιου, απέκρουσε ο Αμπατζίδης.
-       49΄: νέα απόκρουση του τερματοφύλακα της Κοζάνης σε επικίνδυνο σουτ του Γκουντρουμπή.
-       52΄: ο Τόλιος έβγαλε σέντρα από δεξιά στον Κουλτσιάκη, πιάνοντας ο δεύτερος κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και εκμεταλλευόμενος ο Σκλάβος την επαναφορά της μπάλας, ισοφάρισε με πλασέ σε 1-1 για τον Οικονόμο.
-       70΄: ο Παπαδόπουλος επιχείρησε μακρινό επικίνδυνο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία της Τσαριτσάνης.
-       81΄: από μακρινό δυνατό φάουλ του Κουμπούρα η μπάλα βρήκε αρχικά το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού της αντίπαλης εστίας, καταλήγοντας άουτ.
-       90+2΄: ο Μπαμπάλης εκτέλεσε φάουλ βρίσκοντας το κεφάλι του Καλπία, αστοχώντας ο δεύτερος από κοντινή θέση να σκοράρει.
Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Σελεμίδης, Σίπκος και Δεμερτζής (Πέλλας). Την κίτρινη κάρτα  δέχθηκαν οι Καρακώστας, Κολιός, Χάμος και Πρικάκης από πλευράς γηπεδούχων και οι Βασίλιεβιτς και Τραυλός από την φιλοξενούμενη ομάδα.
Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Παναγιώτου Δ.(46΄ Πρικάκης), Καρακώστας, Κολιός, Κουμπούρας, Καλπίας, Τόλιος (63΄ Καραγκούνης), Σκλάβος, Κουλτσιάκης,  Χάμος (87΄ Μπαμπάλης), Γκουντρουμπής.
Φ.Σ. Κοζάνη (Βασίλης Παπαδόπουλος): Αμπατζίδης, Μπουλγουρίδης, Τραυλός, Βασίλιεβιτς, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Χαματάϊ (75΄ Μαλούτας), Ντεμιράϊ (62΄ Τσιτόπουλος), Πιπινίκας (87΄ Κουτσομίτρος), Ταφαρλής, Παπαδόπουλος.
Δηλώσεις προπονητών
Βασίλης Παπαδόπουλος (Κοζάνη): «Ήρθαμε στην Τσαριτσάνη, ξέροντας ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα, κάτι άλλωστε που δείχνει και η βαθμολογική της θέση, με σκοπό να παίξουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε αν μπορέσουμε να το κερδίσουμε. Βλέποντας το γήπεδο, παίξαμε πολύ πιο σφιχτά, προσπαθήσαμε όμως να μην βγουν φάσεις από την αντίπαλη ομάδα, αλλά και κινδυνεύαμε όταν η μπάλα παίζονταν ψηλά μέσα στην περιοχή μας.  
Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, κατά το πρώτο εικοσάλεπτο είχαμε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να δημιουργηθούν ευκαιρίες εκατέρωθεν και σε μια πολύ καλή επίθεση, πετύχαμε ένα πολύ όμορφο γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, λογικό ήταν να μας πιέσει λίγο η Τσαριτσάνη, ισορροπήσαμε όμως πάλι το παιχνίδι και πιστεύαμε ότι αν δεν δεχθούμε κάποιο γκολ από ψηλά, θα κερδίζαμε το παιχνίδι.  Δυστυχώς όμως για μας ισοφαριστήκαμε και στη συνέχεια προσπαθήσαμε να μην χάσουμε το ματς. Στο τέλος μπορούσαμε και εμείς αλλά και η αντίπαλη ομάδα να πετύχει κάποιο γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι με νίκη ή με ήττα για μας. Δε χάσαμε τον αγώνα, παίχθηκε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο μέσα σε αθλητικά πλαίσια, απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα με εξίσου πολύ καλή κερκίδα  και αυτό είναι πολύ ικανοποιητικό, όταν βλέπεις κωμοπόλεις να αγαπάνε το ποδόσφαιρο και να γεμίζουν το γήπεδο και τούτο αρέσει και σ εμάς. Καλή συνέχεια στην ομάδα μας καθώς και στην Τσαριτσάνη, θεωρώντας πως θα πάμε μαζί ως το τέλος».
Κώστας Κατσάρας (Οικονόμος Τσαριτσάνης): «Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την ομάδα του, καθαρή και έμπειρη ομάδα, που ήλθε στην Τσαριτσάνη να παίξει με τον τρόπο που έπαιξε διεκδικώντας ότι καλύτερο μπορούσε και απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία του ομίλου. Νομίζω ότι και μείς δικαιολογήσαμε την ψηλή βαθμολογική μας θέση παρά τις σημαντικές ελλείψεις που είχαμε  σήμερα και αναφέρομαι στις ελλείψεις γιατί έχουμε πολύ μικρό ρόστερ με παιδιά που προσπάθησαν πάρα πολύ και είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο από τη διάθεση που είχαν καθώς και το ποδόσφαιρο που παίχθηκε κατά διαστήματα από την πλευρά μας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα προσπαθήσαμε να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα από τα πλάγια και να φέρουμε τη μπάλα ανάμεσα στα δύο στόπερ και στα μπακ της Κοζάνης, πράγμα που πολλές φορές το καταφέραμε, δεχθήκαμε ωστόσο ένα γκολ από τη δυνατότητα του αντιπάλου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίσαμε, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και το παιχνίδι, στο ‘’δια ταύτα’’ όμως η ομάδα της Τσαριτσάνης κρατάει ψηλά τη σημαία  και θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση του ομίλου, αυτό είναι πλέον το κίνητρο για τους παίκτες,  γιατί στην Ελλάδα ήμαστε και δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί.
Άλλη μια φορά, πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου καθότι οι μισοί είναι μικρά παιδιά, πρώτη φορά παίζουν σε τέτοια γήπεδα και ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό και ποιότητα.
Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα βάσει καθαρών ευκαιριών. Νομίζω εμείς ήμασταν λίγο καλύτεροι στα σημεία. Παίξανε η 2η η 3η ομάδα του ομίλου, υπερασπιζόμενοι και οι δύο τις θέσεις τους, πιστεύοντας ότι θα συνεχίσουμε και οι δυο μαζί  μέχρι το τέλος».
Γιώργος Μπαμπάλης