Αρχική

Γ’ Εθνική: Κοζάνη: Ευκαιρία να επιστρέψει στη δεύτερη θέση - Το ανθρώπινο πρόσωπο της Καστοριάς - Έτοιμη για νέα αρχή η ομάδα των Γρεβενών

Κοζάνη: Ευκαιρία να επιστρέψει στη δεύτερη θέση
Το ματς με τη Λάρισα ανήκει στο παρελθόν για τους ερυθρόλευκους που σε ήρεμο κλίμα προετοιμάζονται για την δύσκολη αναμέτρηση εκτός έδρας με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.


Διοίκηση  τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές με χαρά είδαν την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο και με ανακοίνωση τους τον  ευχαρίστησαν για τη δυναμική παρουσία του.
Στα αγωνιστικά, η ομάδα του Βασίλη Παπαδόπουλου αφήνει πίσω την πικρία και την απογοήτευση, αλλά και το σερί 12 αγώνων που τερματίστηκε, ώστε να αναζητήσει μια νέα αρχή. Η Κοζάνη θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη δεύτερη θέση, αν κερδίσει τον Οικονόμο την Κυριακή στην Τσαριτσάνη.
Το ανθρώπινο πρόσωπο της Καστοριάς
 Έντονο φιλανθρωπικό έργο και κοινωνική δράση επιδεικνύουν οι «γουναράδες», που θα διαθέσουν τα έσοδα του φιλικού αλληλεγγύης της Κυριακής με τον Πιερικό στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια & Φίλων Αυτών "Μαζί σου".
Φιλικό για ιερό σκοπό δίνει η Καστοριά, την Κυριακή στην έδρα της με τον Πιερικό στις 16:00 (αφού καμία από τις δυο ομάδες δεν έχει άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις), υπέρ του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια & Φίλων Αυτών "Μαζί σου".  Με αξιέπαινη πρωτοβουλία της νέας διοίκησης του Νίκου Πεπελίδη και το σύνθημα «Ποδοσφαιρικός Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς & Αλληλεγγύης», οι «γουναράδες» ευελπιστούν να γεμίσει το γήπεδο, αφού τα έσοδα από την αναμέτρηση αυτή θα διατεθούν στον παραπάνω σύλλογο.
Η τιμή εισιτηρίου για τον αγώνα ανθρωπιάς είναι στα 5 ευρώ, ενώ εκτός από το αθλητικό σκέλος μεγάλη βαρύτητα και προτεραιότητα εν προκειμένω δίνεται στην έμπρακτη στήριξη σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Στα αγωνιστικά, η ομάδα του Ανδρέα Λέτσιου μετά την ισοπαλία στην Κρανούλα αντιμετωπίζει τη μεθεπόμενη αγωνιστική τον Καμπανιακό εντός έδρας (την Κυριακή θα πάρει στα χαρτιά το τρίποντο με τον Τηλυκράτη Λευκάδας, γι' αυτό δίνει και το συγκεκριμένο τεστ ενδιάμεσα), με τον τιμωρημένο Χριστοφορίδη να μην υπολογίζεται. Μικροενοχλήσεις αντιμετωπίζουν οι Κεφάλας και Τούλιος, που αναμένεται να προφυλαχθούν στο φιλικό με τους Κατερινιώτες αλλά εκτός απροόπτου προλαβαίνουν το ματς με την ομάδα της Χαλάστρας.
 Έτοιμη για νέα αρχή η ομάδα των Γρεβενών στο ιδιαίτερο για τον προπονητή των πράσινων εκτός έδρας παιχνίδι με τον υποβιβασμένο Κάστορα, ενώ το πρόγραμμα «στρώνει» στο εξής. Έξω οι Π. Κοσμίδης και Ιωαννίδης, γυρνά ο Κυριακίδης.
«Σκασμένοι» είναι άπαντες στον Πυρσό Γρεβενών από τον τρόπο που... γλίστρησε το θετικό αποτέλεσμα στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, που έβαλε «στοπ» στο σερί νικών (με Λάρισα και Θεσπρωτό). Οι πράσινοι θέλουν... επανεκκίνηση στην έδρα του υποβιβασμένου Κάστορα, με τον προπονητή Πέτρο Τσούκλη, που γυρνά σε γνώριμα λημέρια, να μιλά για τις ιδιαιτερότητες στο dokari.gr:
«Εννοείται ότι το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για μένα, δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Υπηρέτησα δυόμισι χρόνια τον Κάστορα, άρχισα την προπονητική και κρέμασα τα παπούτσια μου. Υπάρχει δέσιμο και πανηγυρίσαμε μια άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Τώρα όμως προέχει να κερδίσει ο Πυρσός πάση θυσία. Το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, μόνο εμείς καιγόμαστε για βαθμούς, ο Κάστορας υποβιβάζεται, αλλά είναι καλή ομάδα και θέλει προσοχή. Πρέπει να κλείσουμε την κακή παρένθεση της ήττας με τον Οικονόμο και να κάνουμε νέα αρχή. Οδηγός μας είναι το πείσμα και σύντομα θέλουμε να βρεθούμε πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, ποντάροντας στο βατό πρόγραμμα που έπεται. Αδικηθήκαμε και από διαιτησίες σε προηγούμενα ματς και κυρίως με Καμπανιακό και Τσαριτσάνη στην έδρα μας, που δεν αξίζαμε δυο ήττες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώην ομάδα του θα αντιμετωπίσει και ο γκολκίπερ, Γρηγόρης Κοσμίδης, που αποκτήθηκε το χειμώνα από τον Κάστορα.
Στα αγωνιστικά, εκτός μάχης για τον Πυρσό θα μείνουν οι τιμωρημένοι Π. Κοσμίδης και Ιωαννίδης, ενώ γυρνά από τιμωρία ο Κυριακίδης (τραυματίας δεν υπάρχει). Όσο για το πρόγραμμα, στις τελευταίες έξι στροφές τα Γρεβενά υποδέχονται Κοζάνη, Δόξα Πενταλόφου και Οδυσσέα Κορδελιού, ενώ παίζουν εκτός με Πρέβεζα, Κεραυνό Θεσπρωτικού και Δόξα Κρανούλας (πιθανότατα οι τρεις τελευταίοι θα έχουν ήδη πέσει), κλείνοντας... πονηρά το μάτι στη σωτηρία.
24η αγωνιστική
ΑΟ Κάστωρ  - Πυρσός Γρεβενών
Καραντώνης, Κελεσίδης, Παπαδάκης (Ημαθίας)
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Κοζάνη
Σελεμίδης, Σίπκας, Δεμερτζής (Πιερίας)
Θεσπρωτός – Πρέβεζα
Κωνσταντάκης, Μεσσήνης, Αναγνωστόπουλος (Αχαϊας)
ΑΕΛ – Δόξα Πενταλόφου
Παπαγεωργίου, Σαρλής, Μπουντούρης (Άρτας)
Όλυμπος Κέρκυρας – Δόξα Κρανούλας
Ρούσος, Τσόγκας, Γκαρτζονίκας (Πρέβεζας)
Εθνικός Φιλιππιάδας – Κεραυνός Θεσπρωτικού
Μίσσας, Κωτούλας (Τρικάλων), Τίκας (Πειραιά)
Καμπανιακός – Οδυσσέας Κορδελιού
Γκρανάς, Χ”μωυσιάδης (Ξάνθης), Λάζαρης (Καβάλας)
Βαθμολογία
AE Λάρισας  54
Οικονόμος Τσαριτσάνης 48
Κοζάνη 46
Εθνικός Φιλιππιάδας 42
Οδυσσέας Κορδελιού 41
Καστοριά 40
Θεσπρωτός  39
Δόξα Πενταλόφου  39
Καμπανιακός 36
Πυρσός Γρεβενών 33
Δόξα Κρανούλας 29
Πρέβεζα 21
Κάστορας 17
Κεραυνός Θεσπρωτικού 17
Όλυμπος Κέρκυρας 14
Τηλυκράτης Λευκάδας  αποχώρησε