Αρχική

Γιώργος Παπακώστας: «…έδωσα και πήρα, από το Μακεδονικό και πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω …»

Η πολύχρονη παρουσία ενός προπονητή ποδοσφαίρου στον πάγκο μίας ομάδας στην Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα σίγουρα αποτελεί είδηση. Η δωδεκάχρονη δική μου παρουσία στον πάγκο του Μακεδονικού Κοζάνης (τμήματα υποδομής- "Κοζάνη 2004 -"Μακεδονικός")  αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Βέβαια τίποτα  δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

 Από τη μία πλευρά ο Μακεδονικός - που θέλω να πιστεύω - ότι βρήκε στο πρόσωπό μου  όλα αυτά τα χρόνια τον  άνθρωπο που θα έκανε τις προσδοκίες του πραγματικότητα, και από την άλλη ο προπονητής Παπακώστας που βρήκε κλίμα και ανθρώπους για να μπορέσει  να τα πραγματώσει.

Ο κύκλος που άνοιξε το 2002 και συνδυάστηκε με την άνοδο και συμμετοχή της ομάδας στη Δ΄ Εθνική κατηγορία έκλεισε.
Η μακρόχρονη παρουσία μου στο πάγκο του Μακεδονικού  κούρασε και κουράστηκα, έδωσα και πήρα, και πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω, έτσι ώστε η ομάδα να ανοίξει ένα καινούριο κύκλο τα επόμενα χρόνια με αφετηρία την ανανέωση και τις φρέσκες ιδέες σε όλα τα επίπεδα.
Θα ήθελα κατ' αρχάς να ευχαριστήσω όλους τους φίλους/φιλάθλους  της ομάδας που στάθηκαν κοντά  της, καθώς και όλους τους παράγοντες που με εμπιστεύθηκαν και στάθηκαν δίπλα σε εμένα και το Μακεδονικό όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια.
Με εκτίμηση
Παπακώστας Γεώργιος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής- Προπονητής ποδοσφαίρου