Αρχική

Β' ΕΠΣ Κοζάνης: Δόξα Μικροκάστρου - Ελπίδες ΑΕΚ 0-1 | φωτο

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους πέτυχαν οι Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης, αυτή τη φορά στο Μικρόκαστρο με 0-1 απέναντι στην τοπική Δόξα στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας.

Με την νίκη της αυτή η ομάδα του Βασίλη Μαντζώλα ισοβαθμεί στην τρίτη θέση του Β’ Ομίλου με τον Ερμή Ασβεστόπετρας και Α.Ε. Περδίκκα με 15 βαθμούς, έναν βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους Ατρόμητο Πτολεμαϊδας κα Βέρμιο Καρυοχωρίου που έχουν από 16.

Το παιχνίδι στον πολύ καλό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Μικροκάστρου ήταν σχετικά καλό με δύο ομάδες που έχουν πολλούς νεαρούς παίκτες στην σύνθεση τους.

Για το Μικρόκαστρο στην επίθεση αγωνίστηκε ο 47χρονος παίκτης-προπονητής του Κώστας Χατζής, παλιός γνωστός τερματοφύλακας.

Οι Ελπίδες ήταν καλύτερες στο πρώτο μέρος, κι αφού έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες με τους Κ. Μεχτερίδη, Κωδωνά και Βασιλειάδη, κατάφεραν να προηγηθούν με 0-1 στο 30′ με εύστοχο πέναλτυ του Γιάννη Τσολακίδη μετά από ανατροπή του Βασιλειάδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του βετεράνου Σιατιστινού φορ Ναουμάκη Τζιούκαλια, που επανήλθε στην ενεργό δράση για να βοηθήσει το Μικρόκαστρο, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα των Ελπίδων ειδικά στον αέρα.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με ψηλές μπαλιές στον Τζιούκαλια που προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις στην περιοχή των Ελπίδων οι οποίες από την πλευρά τους βγήκαν κι αυτές αρκετές φορές στην επίθεση.

Τελικά οι νεαροί παίκτες των Ελπίδων κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά φέτος και να πάρουν την νίκη, παρά την πίεση που δέχτηκαν στα τελευταία λεπτά.

ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ (Κώστας Χατζής παίκτης-προπονητής): Ν. Τσιούκρας, Κ. Μαλιάγκας (56′ Τζιούκαλιας), Στ. Τσιούκρας, Κ. Σελέτης, Π. Μαλιάγκας, Μούστα, Τσίτσας, Ζάχος, Κηπηρτίδης, Κεφαλωνίτης (29′ Π. Μπούρτζος), Χατζής (70′ Δ. Σελέτης).

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βασίλης Μαντζώλας): Ρουσιάδης, Τσαλαπάτης (90’+ Φλώρος), Καράτζιας, Σταυριανουδάκης, Αλατζάς, Α. Μεχτερίδης, Καστάμης (89′ Τσομπανόπουλος), Κ. Μεχτερίδης (75′ Φωτούλας), Βασιλειάδης, Τσολακίδης, Κωδωνάς (67′ Κακούλης).Διαιτητής: Χρ. Κωνσταντινίδης.Βοηθοί: Πανυτσίδου, Βογδόπουλος.