Αρχική

Β ΕΠΣΚ:Ελπίδες ΑΕΚ – Αχιλλέας Καρυδίτσας 0-0

ELPIDES AEK_podosfairoΙσόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το ντέρμπυ των ουραγών του Β’ Ομίλου της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης ανάμεσα στις Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης και την Καρυδίτσα.
Το παιχνίδι έγινε στο Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης παρουσία αρκετών φίλων και των δύο ομάδων κάτω από ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.
Μετά την ισοπαλία αυτή οι Ελπίδες της ΑΕΚ παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στον απ’ ευθείας υποβιβασμό στην Γ’ Κατηγορία.

Η Καρυδίτσα με τρείς βαθμούς παραπάνω παρέμεινε στην προτελευταία θέση που οδηγεί σε μπαράζ με τον προτελευταίο του Α’ Ομίλου (αυτή τη στιγμή Α.Ο. Τρανοβάλτου).
Βέβαια ο νικητής του μπαράζ και πάλι δεν θα έχει εξασφαλίσει την παραμονή του καθώς θα πρέπει να περιμένει και τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική που θα γίνουν τον Μάιο ανάμεσα στους πρωταθλητές της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών για μία θέση στη νέα κατηγορία.
Αν ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης (Άρδασσα ή Καραγιάννια) δεν καταφέρει να ανέβει στα μπαράζ αυτά τότε θα υποβιβαστούν αυτόματα και ο έκτος από το τέλος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης καθώς και ο νικητής του μπαράζ παραμονής της Β’ Κατηγορίας.
Το παιχνίδι στο Στρατιωτικό Γήπεδο είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπυ, χωρίς πολλές φάσεις και με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου.
Οι Ελπίδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο (διαγώνιο σουτ του Μπακόλα μόλις άουτ και σουτ του Μαλιόγκα από καλή θέση που απέκρουσε σωτήρια ο Στεργιόπουλος), αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα.
Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα νευρικό και άτεχνο παιχνίδι, χωρίς ούτε μία σημαντική φάση μπροστά στις δύο εστίες.
Απομένουν δύο αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, με την Καρυδίτσα να αγωνίζεται με το Καρυοχώρι (εντός) και τη Μαυροπηγή (εκτός), ενώ οι Ελπίδες αγωνίζονται με τη Χαραυγή (εκτός) και το Κλείτος (εντός).
Σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων οι Ελπίδες έχουν το πλεονέκτημα.
Ελπίδες  ΑΕΚ (Μακρυανίδης): Τσέπουρας, Τρουμπούκης, Μπακόλας, Τσαφαράκης, Σταυριανουδάκης, Κυρζόπουλος, Μαλιόγκας, Αθανασιάδης (52′ Τσαμπούρης), Ιακ. Παπαδόπουλος (63′ Αναγνώστου), Ιωά. Παπαδόπουλος, Παναγιωτίδης (75′ Λαμπαδάς).
Αχιλλέας Καρυδίτσας (Τσιφτσής): Στεργιόπουλος, Γεώ. Τσιφτσής, Τζήκας (79′ Βακουφτσής), Τρουμπούκης, Δαρδούμπας, Βασ. Τσιφτσής, Νικ. Τσιφτσής (62′ Μπουμπόναρης), Καραθανάσης, Παυλίτσας, Παπανικολάου, Νεοφυτίδης (80′ Κοντογιαννόπουλος).
Διαιτητής: Μαλιούρας
Βοηθοί: Σπέντζας, Βασιλειάδης

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡΤ