Αρχική

Β’ Εθνική Χάντμπολ: Με Κατεβασμένα Χέρια Ηττήθηκε ο Αμύντας από την Καστοριά

Ανδρών Αμύντας Αμυνταίου – ΑΟΑΚ 24 – 32
Οι παίκτες του Μάκη Κιοσέ, εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην εντός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον ΑΟΑ Καστοριάς, γνωρίζοντας την ήττα με 24-32 και πλέον καλούνται να ανασυνταχθούν, ώστε να μην υποπέσουν σε νέες βαθμολογικές απώλειες, τουλάχιστον στο γήπεδο τους.


Ο Αμύντας εμφανίστηκε νωθρός και σε πολλές περιπτώσεις φλύαρος στο παιχνίδι του, ενώ η Καστοριά παρά τον αργό της ρυθμό, ήταν πιο ουσιαστική και ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο.
Έτσι μετά το 10λεπτό και ενώ οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκόρ 3-3, Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα διαδοχικά λάθη των παικτών του Αμύντα και με σερί 7-0 σε διάστημα μόλις 5λεπτών, πήραν διαφορά 7τερμάτων (3-10) στο 15λεπτο.
Στη συνέχεια ο Αμύντας, προσπάθησε να πιέσει, αλλά τα κενά που εμφάνιζε στην αμυντική του λειτουργία επέτρεπαν στους φιλοξενούμενες να συντηρούν εύκολα το προβάδισμα ασφαλείας που είχαν χτίσει. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Δημήτρη Παπακώστα μπροστά στο σκoρ με 8-16, βάζοντας δύσκολα στον Αμύντα , για το δεύτερο ημίχρονο.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι εμφάνισαν μια έκλαμψη ανάκαμψης, όταν με  σερί 4-0, έριξαν τη διαφορά στο -4 (12-16), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. οι Καστοριανοί στηριζόμενοι επιθετικά στην τριάδα των Κωνσταντινίδη (8γκ.), Αναστασίου (7γκ.) και Τάσιου (7γκ.) συνέχισαν το επιθετικό τους κρεσέντο, επαναφέροντας τη διαφορά στα 8τέρματα (13-21) στο 40λεπτο.
Με τον νεαρό Ζαρογιάννη να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ για τον Αμύντα με 5γκ. αλλά τους πρωτοκλασάτους παίκτες να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα, οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολεύτηκαν με μεστό παιχνίδι στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, να φτάσουν στη νίκη με 24-32 και διατηρηθούν σε απόσταση αναπνοής (-2βαθμών) από τον πρωτοπόρο Αρίωνα Πτολεμαίδος, ενώ ο Αμύντας  παρέμεινε στην 3η θέση.
Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε 1λεπτού σιγή στη μνήμη του χειροσφαιριστή του Αμύντα Γρηγορίου Καναργελίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο ΔΑΚ Αμυνταίου κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ζαφειράκη Νάουσας στις 22/1/1995 και κατατέθηκαν ανθοδέσμες από τις δύο ομάδες.
Ο περιφερειακός παίκτης του Αμύντα, Γκουντέβενος Ανδρέας, δήλωσε: «Είμαστε στεναχωρημένοι για την κακή βραδιά που είχαμε σήμερα, απέναντι σ΄ έναν αντίπαλο που ήταν στα μέτρα μας.
Είναι πραγματικά αδιανόητο, το πόσο εύκολα και γρήγορα παραδώσαμε τα όπλα στον αγώνα και σίγουρα αυτό δεν μας τιμά ως αθλητές του Αμύντα.
Θα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, στο ποσοστό που του αναλογούν.
Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας, που ήρθαν στο γήπεδο και στάθηκαν δίπλα μας, χωρίς δυστυχώς να τους ικανοποιήσουμε».
Διαιτητές: Γρηγοριάδης- Μαυρίδης
5λεπτα: 2-4, 3-3, 3-10, 5-13, 7-15, 8-16ημχ., 12-18, 13-21, 17-24, 19-26, 20-27, 24-32
Αμύντας Αμυνταίου(Μ. Κιοσές): Κιοσές, Γκουντέβενος 2, Τζίτζιος 3, Παπαχρήστου 3, Παπακωνσταντίνου, Ζαρογιάννης 5, Καλομηνίδης, Παρπούλας 2, Γιώσκος 1, Τσαγκίδης, Ηλίας 3, Παναγιωτίδης 2, Τοϊτος (τ/φ),    Κοσμίδης 3, Τατσίδης (τ/φ).
Δίλεπτες Αποβολές: 3,     Πέναλτι: 1/2
ΑΟΑΚ (Δ. Παπακώστας): Μπουζόπουλος, Ευθυμίου, Κωνσταντινίδης 8, Δόκαλος 4, Σαλλαγιάνης,  Παπακώστας, Αναστασίου 7, Μπαλάτσος, Τάσιος 7, Σουκαλόπουλος 5,  Τούλιος, Γρηγοριάδης 1.
Δίλεπτες Αποβολές: 4,     Πέναλτι: 2/2