Αρχική

Βόμβες Σάββα για δύο μέλη της ΚΕΔ και » στημένους πίνακες «…

Tα δύο μέλη της ΚΕΔ που συμμετείχαν στη διαδικασία καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας της σεζόν 2012 – 13 θεωρεί ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ,Χρήστος Σάββας, ότι συνέργησαν στους «στημένους» πίνακες διαιτησίας και τους χαρακτηρίζει «πρωτεργάτες» στον «εκβιασμό» των «αντίπαλων» Ενώσεων.Διαβάστε όσα είπε το βράδυ του Σαββάτου 17/11 στη ΝΕΤ FM 105,8και τον Θάνο Μπλούνα ο άνθρωπος που με τις καταγγελίες του προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση για τον τρόπο που έγινε ο καταρτισμός των πινάκων διαιτητών.

Δημοσιογράφος: Πριν από λίγες ημέρες κληθήκατε από τον αθλητικό εισαγγελέα Αρ. Κορέα με αφορμή τις καταγγελίες που είχατε κάνει σ’ αυτήν την εκπομπή για τους πίνακες διαιτητών. Η εφημερίδα «ΦΩΣ» γράφει σήμερα ότι τα ανακαλέσατε. Ισχύει αυτό;

Χρήστος Σάββας: Δεν ανακάλεσα τίποτα. Απλώς, με την δεύτερη ανακοίνωση αφού μίλησα με τον πρόεδρο της ΚΕΔ (σ.σ. εννοεί τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Σαρρή) βγήκα και είπα ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν έχει καμία ανάμειξη και είπα ότι τους πίνακες τους στήσανε αυτοί που λυμαίνονται τον χώρο τα τελευταία χρόνια.
Μάλλον είχα πει αυτοί που γυαλίζουν τα παπούτσια των προέδρων τα τελευταία χρόνια. Κατέβηκα στην Αθήνα και πήγα στον εισαγγελέα. Μπορούσα να καταθέσω σε Πταισματοδίκη στη Κοζάνη αλλά δεν το έκανα και κατέθεσα όλα αυτά και μάλιστα απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις και δικαιολόγησα απόλυτα αυτά που είπα και στην πρώτη και στη δεύτερη ανακοίνωση.
Και θέλω να ξέρετε ότι οι πίνακες ήταν στημένοι από αυτούς που λέω ότι λυμαίνονται το χώρο. Το αποδεικνύει και μόνο η επιστολή Βασάρα. Δηλαδή γίνανε πίνακες με δύο άτομα, ενώ η Επιτροπή είναι πενταμελής.
Τι άλλο πρέπει να πούμε για να αποδειχθεί ότι ήτανε στημένοι; Απλούστατα κάποιοι δεν θέλανε την παρουσία μου στην Επιτροπή (σ.σ. εννοεί την ΚΕΔ) ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής όρισε δύο φορές ημερομηνία για να συντάξουμε τους πίνακες και την ανακάλεσε τις δύο φορές και στο τέλος μου είπε ότι δεν θέλω να είμαι εγώ και δεν θέλω να είσαι και εσύ.
Αν γίνονταν οι πίνακες παρουσία μου τότε ότι κάποιοι από αυτούς που μπήκανε παρατηρητές και διαιτητές δεν θα μπαίνανε. Και γι’ αυτό φρόντισαν κάποιοι, αυτούς που λέω ότι λυμαίνονται τον χώρο, να μην είμαι εγώ εκεί και να βγάλουνε τους πίνακες σε χρόνο ρεκόρ…. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο εισαγγελέας γνωρίζει πολλά περισσότερα από ότι πίστευα ότι θα γνωρίζει…

- Δημ.: Αυτοί οι «κάποιοι» είναι της ΕΠΟ;

- Χρ. Σ.: Καταρχήν είναι της Επιτροπής Διαιτησίας, οι οποίοι παραδόξως παραμένουν ακόμα… Αυτοί ήταν οι εμπνευστές για να κρατήσουν τη θέση τους και όπως αποδείχθηκε την κρατούν ακόμα μαζί με κάποιους άλλους που κατονόμασα στον εισαγγελέα.
Είναι τα δύο μέλη της ΚΕΔ που αποφάσισαν για τους πίνακες και εδώ είναι και το θέμα της επιστολής Βασάρα…
Κακώς γίνεται τόσο ντόρος για την επιστολή Βασάρα …Ο Βασάρας έστειλε μια επιστολή και εγώ είχα την εντύπωση πως είχε υποχρέωση ο πρόεδρος να τη στείλει σε όλα τα μέλη της διοίκησης. Κι από ότι έμαθα δεν πήγε σε κανέναν. Όλοι εμένα παίρνουν τηλέφωνο να μάθουν τι λέει η επιστολή Βασάρα.

- Δημ.: Σε σας κοινοποιήθηκε επειδή είσαστε αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ;
- Χρ. Σ.: Βεβαίως, ναι! Για να μην κρυβόμαστε τους πίνακες τους είχαν ετοιμάσει, δεν θέλανε την δική μου παρουσία γιατί θα γύριζα τα τραπέζια ανάποδα και νόμιζαν ότι εγώ δε θα χαλάσω τις διακοπές μου και όταν με είδαν κρύβονταν ο ένας πίσω από τον άλλον. Περιμένανε να φύγω εγώ, συνεδριάζανε στο ξενοδοχείο, πηγαίνανε στην ΕΠΟ, περιμένανε να μπω στο αεροπλάνο…
Πρωτεργάτες είναι αυτοί οι δύο που είναι και σήμερα στην Επιτροπή, οι οποίοι συνεχίζουν να εκβιάζουν τις Ενώσεις με τους διαιτητές και τους παρατηρητές. Το κάνανε και στη δική μου Ένωση. Αυτοί οι κύριοι νομίζουνε ότι θα εκβιαστούνε οι πρόεδροι…. Εγώ δεν πηγαίνω παρατηρητής. Υπάρχουν όμως πρόεδροι που πηγαίνουνε παρατηρητές.
Μάλιστα, κάποιος μου είπε ότι αυτά γινότανε και επί εποχής Γκαγκάτση. Θαρρείς και την εποχή Γκαγκάτση δεν τα έκαναν οι ίδιοι άνθρωποι. Οι ίδιοι που τα κάνουν τώρα τα έκαναν και στην εποχή Γκαγκάτση.

- Δημ.: Πάντως επί εποχής Γκαγκάτση οι δύο που είναι τώρα, δεν ήταν μέλη της ΚΕΔ. Ήταν εν ενεργεία διαιτητές. Άρα, κάποιους άλλους εννοείτε…
- Χρ. Σ.: Εννοώ αυτούς που λυμαίνονται τον χώρο. Ξέρω τι σας λέω…
Μιλάμε για ανθρώπους που είναι μέσα στο ΔΣ της ΕΠΟ… Ήταν και τότε, ήταν και τώρα. Η ιστορία είναι ότι όλα τα πληρώνουνε διαιτητές.
Εκβιάζουν μέσω των διαιτητών τις Ενώσεις. Το κάνανε και πριν τις εκλογές με πρωτεργάτες αυτούς τους δύο κυρίους που είναι στην Επιτροπή Διαιτησίας και απορώ πως ακόμα βρίσκονται εκεί. Είναι και προκλητικοί. Βάζουν διαιτητές από Ενώσεις που δεν έχουν δύναμη, ενώ από τη δική μας Ένωση μας βάζουν στο γυναικείο Πρωτάθλημα. Είναι άδικο να τιμωρούν τους διαιτητές για να εκβιάζουν τις ενώσεις.
Εγώ την αδικία την διαιτητική την ένιωσα το ‘81 που με βγάλανε από τους πίνακες για τα πολιτικά μου φρονήματα. Καταλαβαίνω πως αισθάνονται οι διαιτητές ότι βλέπουν τους διπλανούς τους να παίζουν και οι ίδιοι να μην παίζουν.
Βέβαια μετά την παρέμβαση μου βάλανε διαιτητή στα εθνικά πρωταθλήματα και έναν επόπτη στην Α΄ Εθνική και έστειλαν παρατηρητή για να με προκαλέσουν αυτόν από την Έδεσσα προχθές στο Κέρκυρα – Παναθηναϊκός (σ.σ. παρατηρητής σ’ αυτό το ματς ήταν ο Λάζαρος Πολατιάν).
Εγώ έχω το θάρρος και βγαίνω και μιλάω. Κάποιοι πρόεδροι φοβούνται, δεν τα λένε. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να την πληρώνουν οι διαιτητές για τις «αμαρτίες» των προέδρων των Ενώσεων επειδή δεν έχουν άλλο τρόπο να πιέσουν.

Οι «αμαρτίες» των προέδρων των Ενώσεων ήταν ότι πήγαν με τον Γκαγκάτση. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να λέγονται.
- Δημ.: Εσείς αναφέρεστε στα δύο μέλη της ΚΕΔ, τον Δουρο και τον Μπριάκο…
- Χρ. Σ.: Ναι, ναι…
- Δημ.: Αυτοί οι δύο έχουν τη δύναμη να τα κάνουν όλα αυτά; Σας ρωτώ γιατί είναι υπάλληλοι και ανά πάσα στιγμή μπορούν ν’ αλλάξουν…

- Χρ. Σ.: Μα, σας είπα αυτοί είναι τα όργανα. Αυτοί που δίνουν τις εντολές είναι άλλοι. Είναι αυτοί που λυμαίνονται τον ποδόσφαιρο. Όλοι το ξέρουν, αλλά κανείς δεν βγαίνει να μιλήσει. Μιλάμε για μέλη του Δ.Σ της ΕΠΟ, αλλά και υπαλλήλους, που εξακολουθούν να κάνουν τους νταβατζήδες.
- Δημ.: Αυτός ο «εκβιασμός» γίνεται, για να εκδικηθούν τις διοικήσεις των Ενώσεων που στήριξαν, Γκαγκάτση και να υπάρξει ένταση μέσα στις Ενώσεις; Ενώσεις όπως η Αχαϊα, η Καρδίτσα, η Λάρισα, υπάρχουν αντιδράσεις από διαιτητές, ενώ υπάρχουν Ενώσεις όπου κάποιοι παρατηρητές διαιτησίας προσπαθούν να αλλάξουν τις διοικήσεις. Οι πρώην διαιτητές με αυτόν τον τρόπο μετατρέπονται σε παράγοντες…

- Χρ. Σ.: Έτσι όπως το λέτε γίνεται και μάλιστα τώρα ασχολούνται με τις Ενώσεις που έχουν εκλογές. Τους περιμένω να έρθουν και εδώ να ασχοληθούν και με την δική μου Ένωση (σ.σ. ΕΠΣ Κοζάνης) που έχει εκλογές τον Μάιο.

Το ποδόσφαιρο δεν σταμάτησε με τις εκλογές τις ομοσπονδίας. Πρέπει να γίνει καταστατική Γ.Σ το Δεκέμβριο.

- Δημ.: Μάλλον δεν θα γίνει η καταστατική Γ.Σ…

- Χρ. Σ.: Δεν καταλαβαίνετε; Δεν θα γίνει, γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις. Αυτό εμένα με πειράζει που είναι άδικο, που από αυτή την κατάσταση εκβιάζονται διαιτητές για να κερδίζουν την εύνοια των Ενώσεων, αυτό είναι το άδικο.

Όπως είπατε σε κάποιες Ενώσεις αντέδρασαν οι διαιτητές και κάποιοι δημοσιογράφοι, δημοσιογραφίνες βγαίνουν και τα γράφουν αυτά και λένε ότι θα κρατήσει πολύ καιρό αυτή η κολόνια.

- Δημ.: Επειδή υποθέτω ότι δεν αναφέρεστε σε γυναίκες δημοσιογράφους, θέλω να το ανακαλέσουμε.
- Χρ. Σ.: Γιατί ν’ ανακαλέσω; Δεν υπάρχουν δημοσιογραφίνες; Αναφέρομαι σε γυναίκες.

Τέλος πάντων είναι παρά πολλά… Εμένα δεν μπορούν να με εκβιάζουν. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές μετά τις εκλογές δεν είχε μπει κανένα διαιτητής μας σε πίνακες και πήρα και διαμαρτυρήθηκα. Είχα με κάποιους επικοινωνία.
- Δημ. Και πώς το δικαιολόγησαν;

-Xρ. Σ.: Αν σας πω τι μου είπαν δεν λέγεται. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσουν να λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου και κανείς να μην μπορεί να τους κάνει πέρα. Εγώ βρέθηκα εκεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια και είδα πολλά.

Και τα λέω επειδή δεν με κρατάει κάνεις. Δεν ζούσα, δεν ζω και δεν θα ζήσω από το ποδόσφαιρο Γι’ αυτό βγαίνω και τα λέω.

Βλέπω διαιτητές με φιλοδοξίες που όταν βλέπουν ότι παραγκωνίζονται θα σηκωθούν να φύγουν. Μορφωμένα παιδιά που αγωνίζονται να ανέβουν μια κατηγορία. Και επειδή βλέπουν ότι δεν αγωνίζονται θα φύγουν από το χώρο. Και αυτό είναι κακό για την διαιτησία και το ποδόσφαιρο.

Με τίποτα δεν τα κάνει αυτά ο Σαρρής. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έχει καμία ανάμειξη… Για κάποια πράγματα δε θέλω να μιλήσω τώρα, αλλά θα μιλήσω… Δεν έχει ευθύνη ούτε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Καραμελίδης, ο οποίος είναι ένας παράγοντας που δεν ξέρει από αυτά….

Εγώ θα περιμένω να δω τις κινήσεις τους. Το ποδόσφαιρο δεν σταμάτησε με τις εκλογές τις ΕΠΟ, έχει συνέχεια και κάποιοι μπορεί να καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να το λυμαίνονται συνεχώς. Ας αφήσουν και κάποιους άλλους…