Αρχική

Α1 χάντμπολ γυναικών: Όταν πρωταγωνιστής στο γήπεδο είναι η διαιτησία…..

Άλλη μια κακή και άσχετη διαιτησία, άλλος ένας παράτυπα παρεμβατικός παρατηρητής έδωσαν το στίγμα τους και κατέστρεψαν ένα παιχνίδι.
Ο λόγος για τον αγώνα  Πανόραμα-Εθνικός Κοζάνης που διεξήχθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του πρωταθλήματος χάντμπολ γυναικών της Α1. 

Ήταν ένα παιχνίδι που θα μείνει στη μνήμη των θεατών λόγω της κάκιστης διαιτησίας και των μεροληπτικών αποφάσεων του τύπου «δυο μέτρα-δυο σταθμά».

Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα, ακριβώς όπως δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας:
HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 22-17
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-5, 8-5, 10-7, 11-8 (ημχ.), 14-10, 15-11, 18-11, 19-13, 22-15, 22-17
ΠΑΝΟΡΑΜΑ (Τριαντάφυλλος Χριστοδουλίδης): Κοπανέλλου, Τσουμτάκη, Τσομπανίδου 8, Βογιατζή 1, Παπαβασιλείου, Ντελή, Κόττα, Καραμούδα, Καλαπούτη, Καρβέλη 3, Γιαννοπούλου, Ποιμενίδου 9, Γούσιου 1, Αθανασοπούλου, Κακαμούκα, Ρομέο.
ΕΘΝΙΚΟΣ (Γιώργος Παπαδόπουλος): Τσαμπούρη, Τερζούδη 1, Τσανακτσίδου, Ντούρμισι 1, Ζηνωνίδου 7, Ζάμκου, Δοκολιανίδου, Μανακίτσα, Καλαϊτζόγλου 2, Ταρνανίδου, Σούλιου, Γκαμπούρα 4, Γάτα 2, Παπαδοπούλου, Στεφανίδου.
Διαιτητές: Νάσκος- Δελόγλου, Κόκκινη: 54:39 Παπαδόπουλος (διότι εισήλθε αντικανονικά στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε απειλητικά προς τους διαιτητές) δίλεπτα: 7-6, πέναλτι: 3/5-3/5.
Παραθέτω και την επιστολή διαμαρτυρίας που στάλθηκε στην ΟΧΕ, μετά το παιχνίδι.
Πρός κάθε αρμόδιο
Στον σημερινό αγώνα που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στις ομάδες Πανόραμα-Φ.Σ.Εθνικός Κοζάνης στα πλαίσια του πρωταθλήματος γυναικών της Α1 για άλλη μια φορά η διαιτησία πρωταγωνίστησε, και όχι με την καλή έννοια!
Διαβάζω στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ τα αποτελέσματα του αγώνα και μένω στην επισήμανση σχετικά με την αποβολή του προπονητή του Εθνικού, Γιώργου Παπαδόπουλου, " (διότι εισήλθε αντικανονικά στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε απειλητικά προς τους διαιτητές)". Όντως ο Παπαδόπουλος αντέδρασε έντονα και χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι όταν κατέθεσε την πράσινη κάρτα για τάιμ-άουτ!!!!! Αυτός ήταν ο "λόγος" της αποβολής του.
Για άλλη μια φορά ο παρατηρητής αγώνα δεν αρκέστηκε στο ρόλο του αλλά επενέβη σε αποφάσεις των διαιτητών και μάλιστα -σε προηγούμενο χρόνο- σταμάτησε το παιχνίδι για να δώσει εντολή στη διαιτησία να δείξει κίτρινη κάρτα στον προπονητή γιατί τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για δίλεπτο που εισέπραξε παίκτρια του Εθνικού η οποία έμεινε στο παρκέ μετά από σύγκρουση και οι διαιτητές συνέχισαν το παιχνίδι, απαθείς αγνοώντας την παίκτρια η οποία διαμαρτυρήθηκε και έτσι πήρε δίλεπτη αποβολή!!!
Τελικά ποιος είναι ο ρόλος των παρατηρητών; Τι εμπειρία έχουν οι διαιτητές που σφυρίζουν στην Α1; Ποιες είναι οι άμυνες των ομάδων απέναντι σε ασύδοτες ή άσχετες διαιτησίες; Τι θέση κρατάει η ομοσπονδία σε τέτοιες περιπτώσεις; Η ομοσπονδία αντιλαμβάνεται ό,τι συμβαίνει στα γήπεδα;
Ελπίζω σε μια απάντηση.
Λένα Κωνσταντινίδου
Εκπρόσωπος τύπου Εθνικού Κοζάνης