Αρχική

Α’ ΕΠΣΚ: Ισόπαλο το Κοζανίτικο ντέρμπι (φωτο)

Μακεδονικός Κοζάνης – ΑΕ Κοζάνης 1-1  
Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το τοπικό κλασικό  ντέρμπι μεταξύ του Μακεδονικού Κοζάνης και της ΑΕ Κοζάνης.
 Το παιχνίδι παρά την κρισιμότητα του είχε πάθος και  δυνατές αλλά καθαρές μονομαχίες. Ο Μακεδονικός που τα έχει με την τύχη του  δημιούργησε πιο κλασικές ευκαιρίες και θα  μπορούσε να είχε καθαρίσει σε δύο περιπτώσεις το παιχνίδι με την ΑΕΚ από την άλλη πλευρά  να χάνει στις αρχές του Β΄ ημιχρόνου την ευκαιρία να ισοφαρίσει και στο τέλος να δείχνει τα ψυχικά αποθέματα και να παίρνει τον βαθμό.


Οι δύο ομάδες παρά τη σειρά των άτυχων αποτελεσμάτων τα οποία βάρυναν  τα πόδια τους  , παρέδωσαν σωστή αθλητική συμπεριφορά καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και στο τέλος του φεύγοντας αγκαλιασμένοι.
Η μόνη παραφωνία ήταν η διαιτησία του κ. Καρτέρπου και των βοηθών του Παπαδόπουλου Μ. και Κωνσταντινίδη Α.  για την οποία εξέφρασαν πολλά παράπονα και οι δύο ομάδες.  
 Οι πολλές διακοπές, τα συχνά φάουλ ,με τις δυο ομάδες να απειλούν σε συντριπτικό ποσοστό με "στημένα" οι δυνατές μονομαχίες, ,τα δύο γκολ που σημειώθηκαν στο φινάλε των δύο ημιχρόνων και τα πολλά παράπονα για το διαιτητικό τρίο   συνθέτουν  το παζλ του αγώνα.
Ο Μακεδονικός διαμαρτύρεται κυρίως για το Β. ημίχρονο για τα σφυρίγματα του κ. Καρατέρπου τα οποία όπως υποστηρίζουν έσπρωχναν την ΑΕΚ βάζοντας τον Μακεδονικό μέσα στην εστία του και η ΑΕΚ με τη σειρά της για το οφσάιτ στο 10΄που υπέδειξε ο κ. Παπαδόπουλος Μ στο παίκτη τους που ήταν σε θέση για γκολ (στη συνέχεια της φάσης σκόραρε) 
Το φιλμ του αγώνα
 Στο 6’ σουτ του Νικολάου, η μπάλα περνάει λίγο έξω 
 Στο 8’ ο Καραγεώργος θα εκτελέσει φάουλ, ο Σαμαράς θα πιάσει την κεφαλιά αλλά ο  Βαρυτιμίδης  μπλοκάρει.
 Στο 12’  Σέντρα του Νικολάου ο  Κουτούλας θα πιάσει την γυριστή  κεφαλιά αλλά ο Καρανάνος αποκρούει ενστικτωδώς.
 Στο 19’ ο Καραγεώργος εκτελεί φάουλ, ο Μαλούτας θα κάνει την κεφαλιά, με τον Βαρυτιμίδη να μπλοκάρει.
Στο 21’  Καραγεώργος εκτελεί  απευθείας φάουλ, η μπάλα κοντράρει σε σώματα και καταλήγει ελάχιστα έξω.   
 Στο 30΄’ φάουλ από τον Κουτζιακουντζίδη, η μπάλα κοντράρει και περνάει κόρνερ.
 Στο 42’ Στο 41΄παλιά μου τέχνη κόσκινο για τον  Κουτζιακουντζίδη που  με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ θα στείλει την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι  του Καρανάνου και θα γράψει το 1-0.
Στο 43΄μεγάλη ευκαιρία για τον Μακεδονικό για το 2-0 αλλά το σουτ του Νάννου από καλό σημείο  το εξουδετερώνει ο Καρανάνος.
Στο 46’  μεγάλη ευκαιρία αυτή τη φορά για την ΑΕΚ με τον  Καραγεώργο να βγάζει με το κεφάλι σε θέση βολής τον Σαμαρά που θα σουτάρει αναγκάζοντας τον Βαρυτιμίδη να πεταχτεί και με ωραία εκτίναξη  να πετάει τη μπάλα κόρνερ
Στο 56’ σέντρα σουτ από τον Αμπατζίδη κόντρα, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά παράλληλα από το τέρμα και καταλήγει κόρνερ.
Στο 64’  κεφαλιά πάσα του Ζαχαριάδη στον Νικολάου  ποτ από καλή θέση σουτάρει λίγο έξω.
Στο 88΄σέντρα του Νικολάου μέσα στην περιοχή γυριστό σουτ Ζαχαριάδη μπλοκάρει ο Καρανάνος.  
Στο 92’ ο Καραγεώργος θα βγάλει την σέντρα και ο  Πουλατσόγλου μέσα από η μικρή περιοχή με κεφαλιά θα ισοφαρίσει σε 1-1.  
Μακεδονικός Κοζάνης(Καραθανάσης): Βαρυτιμίδης, Κουτζιακουντζίδης, Πιλικίδης Στ., Αντωνόπουλος, Μαμάτσιος, Τσατσόπουλος, Μπέμπης (83’ Αραγιάς), Νάνος(76’ Ζιαζιάς), Κουτούλας (55’Ζαχαριάδης), Νικολάο, Σέχι.
ΑΕ Κοζάνης (Μαλούτας): Καρανάνος, Κυρζόπουλος(46’ Παπαθεοδώρου), Βογιατζής, Μαντζώλας, Ποζίδης, Πουλατσόγλου, Μαλούτας (70’ Τσαμπούρης), Σαμαράς, Μπαλίτσας (49’ Αμπατζίδης), Καραγεώργος, Αντωνόπουλος.
Διαιτητής: Καρατέρπος
Βοηθοί: Κωνσταντινίδης Α , Παπαδόπουλος Μ