Αρχική

Α’ ΕΠΣΚ: Ζωντανή παρέμεινε η Αναγέννηση - Πλήρωσε τη δυστοκία του ο Μακεδονικός (φωτο)

Αναγέννηση Πτολεμαΐδας – Μακεδονικός Κοζάνης 3-0
Νίκη «ανάσταση» πέτυχε η Αναγέννηση Πτολεμαΐδας κόντρα στον άτυχο άστοχο, με λάθη και με κακή ψυχολογία   Μακεδονικό.
Μ αυτή τη νίκη τους οι γηπεδούχοι ανάσαναν ψυχολογικά και κοιτούν από δω και πέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. 


Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά όχι προσβάλλοντας τη λογική. Ήταν υπερβολικό το προβάδισμα των γηπεδούχων , και το  γεγονός ότι ο Μακεδονικός παρέμεινε στο μηδέν, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες.
 Η Αναγέννηση  αξιοποίησε τη μία από τις δύο επιθετικές φάσεις που έφτιαξε σε ολόκληρο το σαρανταπεντάλεπτο με γκολ που πέτυχε ο Παρλάνης με ωραία κεφαλιά στο παραθυράκι, ύστερα από σέντρα  του Τσιντού Δ.  , την ίδια ώρα που ο Μακεδονικός  δεν κατάφερε να μεταφράσει σε γκολ την κατοχή της μπάλας  και τις τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε, επιβεβαιώνοντας  για ένα ακόμη παιχνίδι τη δυστοκία του.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ψηλά προσπαθώντας για την ισοφάριση. Μια ολιγωρία όμως  στην άμυνα του Μακεδονικού στο 52΄ εκμεταλλεύτηκε ο Γκέκας που έκλεψε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Πάντο δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.
Το δεύτερο γκολ της Αναγέννησης έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών της που δημιουργούσε ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις,σε αντίθεση με τα βαρίδια πού έδωσε στα πόδια του Μακεδονικού.
Βαρίδια που έφεραν κι άλλο λάθος αμυντικό με το οποίο προήλθε  και το τρίτο γκολ στο 66΄από τον Κουτσομήτρο.  
Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι δίκαιο, βάση της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων , αλλά  η τύχη και η ικανότητα στο σκοράρισμα  είναι δύο σημαντικά στοιχεία σε μία αναμέτρηση κι αυτά τα στοιχεία τα είχε και με το παραπάνω  στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Αναγέννηση.
Από την άλλη ο Μακεδονικός  έχασε γιατί δεν μπορούσε να νικήσει.
Δεν μπορεί να σκοράρει ακόμα και σε  συνθήκες εύκολου γκολ, πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να πετύχει δύσκολα γκολ και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Φάσεις και γκολ
Στο 6΄φάουλ του Νικολάου, πετάγεται ο Παπανικολάου κι με ωραία επέμβαση διώχνει τη μπάλα
Στο 22΄φάουλ Αραγιά, κεφαλιά του Κουτούλα ο Παπανικολάου δηλώνει παρόν και διώχνει τη μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί ο ¨Νικολάου κεφαλιά του Αργυρόπουλου , επάνω στη γραμμή διώχνει ο Τσιντός.  
Στο 40΄ σέντρα Μαμάτσιου , δύσκολα αποκρούει ο Παπανικολάου η μπάλα στον Αντωνόπουλο που από ένα μέτρο πετάει τη μπάλα άουτ !!
Στο 42΄σέντρα στη περιοχή Τσιντού Χρ, ο Πηγαδάς με προβολή παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Πάντος μπλοκάρει.  
Στο 44΄ο Τσιντός Δ θα σεντράρει κεφαλιά του Παρλάνη στο παραθυράκι και 1-0
Στο 50΄ο Γκέκας στην αντεπίθεση φεύγει πίσω από την άμυνα , αλλά ο Πάντος προλαβαίνει Στο 52΄ λάθος στην άμυνα του Μακεδονικού κλέβει ο Γκέκας και κάνει το 2-0.  
Στο 60΄ο Κοσμίδης σουτ από μακριά άουτ.  
Στο 62΄νέο λάθος στην άμυνα του Μακεδονικού ο Κουτσομήτρος το εκμεταλλεύεται  και γράφει το 3-0.  
Στο 69΄Κουτζιακουντζίδης βγάζει μόνο τον Νικολάου που πλασάρει αδύναμα για να μπλοκάρει, ο Παπανικολάου.
Στο 73΄κόρνερ με τον Νικολάου κεφαλιά Αντωνόπουλου διώχνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή οι αμυντικοί των γηπεδούχων.
Στο 75΄τραυματισμός του Αργυρόπουλου , αφήνει τον Μακεδονικό που είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές του με δέκα παίκτες. 
Στο 77΄μόνος ο Κουτούλας δε μπορεί να πλασάρει τον Παπανικολάου
Στο 85΄σουτ Σέχι μέσα από την περιοχή , άουτ.  
Αναγέννηση Πτολεμαΐδας(Αρσενίδης):  Παπανικολάου , Τσιντός Δ, Στεφανίδης(46’ Κοσμίδης), Αραμπατζής, Φαχαντίδης, COBO, Γκέκας (78’  Φασούλας), Τσιντός Χρ., Παρλάνης, Ανδρονικίδης, Κουτσομήτρος (81’ Κιορτίδης).
Μακεδονικος Κοζάνης(Καραθανάσης):  Πάντος, Πηγαδάς (46’ Πιλικίδης Στ. ), Αντωνόπουλος, Αραγιάς (53΄Σέχι), Αργυρόπουλος, Μαμάτσιος, Τσατσόπουλος , Νικολάου, Πιλικίδης Αργ., Κουτούλας , Μπέμπης (58΄Κουτζιακουντζίδης).
Διαιτητής: Δεληζήσης
Βοηθοί:  Διαμαντής, Παπαδόπουλος Χρ.