Αρχική

Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ: Περίπατο στο ντέρμπι ο Λασσάνης

Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα για να διεξαχθεί παιχνίδι χρειάζονται 2 ομάδες. Όταν δεν κατεβαίνει μια από τις 2 τότε η άλλη κερδίζει εύκολα το παιχνίδι.
Κάτι τέτοιο έγινε ουσιαστικά σήμερα το βράδυ στην Πτολεμαΐδα εκεί όπου ο Λασσάνης κέρδισε πολύ εύκολα τις φανέλες του Α.Π.Σ. Αρίων. Ένας Α.Π.Σ.  ο οποίος κατέβηκε μάλλον τυπικά στο γήπεδο και όπως ήταν λογικό γνώρισε φυσιολογικά την ήττα με 51-71 (ημ. 16-34).


Οι γηπεδούχοι ήταν κακοί σε όλα, έκαναν πάρα πολλά λάθη, ήταν νευρικοί, άστοχοι, είδαν να υστερούν όλα τα ατού τους και πετυχαίνοντας μόνο 4 πόντους στην 2η περίοδο δεν μπορούσαν να περιμένουν τίποτα περισσότερα.
Από την άλλη ο Λασσάνης έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, παίζοντας ουσιαστικά μόνος του, ήταν εύστοχος και έτσι κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 26 πόντους (41-67) και να πάρει τελικά τη νίκη.
Το θετικό για τους φιλοξενούμενους ή το αρνητικό για τους γηπεδούχους είναι η πολύ μεγάλη διαφορά που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί στη ρεβάνς.
Πρέπει να σημειώσουμε πως στο τέλος του παιχνιδιού οι φίλαθλοι (που ήταν αρκετοί) χειροκρότησαν και τις 2 ομάδες αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι ξέρουν να αναγνωρίζουν και να επιβραβεύουν.

Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο περιφερειάρχης  Δ. Μακεδονίας κ. Καρυπίδης Θεόδωρος.   
Διαιτητές: Τσιαπλής- Πανταζής
Τα 10λεπτα: 12-23, 16-34 (ημ), 35-55, 51-71 (τελ.)
Α.Π.Σ. Αρίων: Ιωσήφ, Αθανασιάδης 8, Καλομενίδης 7, Τσολάκης 5 (1), Τούζος 11 (3), Γκόσης 2, Ματκάρης 4, Πανίδης 5 (1), Νάϊπλης, Χρυσανθίδης 9 (1). Χ΄΄ Ηλιάδης, Πουτούκης.
Λασσάνης: Πάπιστας, Μαλούτας 14 (2), Ξανθός, Τσιακλαγκάνος 7 (1), Νικολάου 9, Κωνσταντινίδης 13 (3), Καραγιαννίδης 8, Αμαραντίδης, Μακρής 16 (1), Τζέλος 4.
Θ. Ηλιάδης
e-ptolemeos.gr