Αρχική

Αποτελέσματα πανελληνιων αγώνων Αλπικού σκι παίδων 1 και κορασίδων 1 στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου

Με μεγάλη επιτυχία και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Παίδων 1 και Κορασίδων 1 που διοργανώθηκαν από τον Σ.Ο.Χ. Φλώρινας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου, το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Μαρτίου.

 

 

Αθλοθετήθηκαν ένα αγώνισμα Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης και ένα αγώνισμα Τεχνικής Κατάβασης και συμμετείχαν οι 85 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας από όλη την χώρα. Ξεχώρισαν με διαφορά, οι αθλητές των σωματείων που έβαλαν πολύ και ποιοτική δουλειά στις προπονήσεις τους αυτή τη χρονιά και κυρίως αυτοί που κέρδισαν μέρες σκι με αποστολές στο εξωτερικό.

Το Σάββατο διεξήχθη η Τεχνική Κατάβαση κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Με θερμοκρασία λίγο πάνω από το μηδέν και βροχόπτωση που σε κάποιες στιγμές ήταν καταρρακτώδης. Σε πολλές στιγμές οι καιρικές συνθήκες ήταν οριακές για την διακοπή του αγώνα. Έγινε ένας αγώνας πολύ υψηλού επιπέδου, για αληθινούς χιονοδρόμους και στελέχη με πολύ μεγάλη αντοχή και υπομονή. Με την καλή προεργασία που έγινε από την Παρασκευή και παρά την βροχή, την υψηλή θερμοκρασία και την υγρασία, η πίστα διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση στην διάρκεια του αγώνα.

Την Κυριακή διεξήχθη η Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση με πολύ καλύτερες συνθήκες. Το πρόβλημα της ποιότητας του χιονιού από την σχετικά υψηλή θερμοκρασία και την βροχή της προηγούμενης μέρας ξεπεράστηκε σχετικά εύκολα και η πίστα αποκαταστάθηκε πλήρως. Το επίπεδο του αγώνα ήταν ακόμα υψηλότερο και πιο ανταγωνιστικό με την πρώτη τριάδα των κοριτσιών να κλείνει στο ίδιο δευτερόλεπτο, και παρόμοια αποτελέσματα και για τα αγόρια.

Η ομάδα του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με 5 αθλητές. Στα αγόρια συμμετείχαν οι : Ζήσης Ιωάννης, Παπαγιάννης Χρήστος και Σταμπουλτζής Ανδρέας και στα κορίτσια οι : Ζηλάκη Κατερίνα και Ιορδανίδου Γεωργία. Στο σλάλομ οι αθλητές του ΣΟΧ στάθηκαν πολύ άτυχοι και χωρίς τερματισμό ενώ στο γιγαντιαίο πέτυχαν αξιόλογα αποτελέσματα. Η Κατερίνα Ζηλάκη τερμάτισε 9η , ο Χρήστος Παπαγιάννης 14ος και ο Σταμπουλτζής Ανδρέας 21ος .

Τα αποτελέσματα του αγώνα δείχνουν την άριστη δουλεία των προπονητών του Συλλόγου μας, αν αναλογιστούμε ότι στους αθλητές του Συλλόγου μας αναλογούν 35 εως 40 προπονήσεις στο χιόνι έναντι 80 μέχρι 90 προπονήσεων (με δυο ή και τρείς αποστολές προετοιμασίας στο εξωτερικό) που αναλογούν στους αθλητές που είναι οι πρώτοι στην κατάταξη.

Στις ίδιες ημερομηνίες η ομάδα Παίδων ΙΙ και Κορασίδων ΙΙ του ΣΟΧ συμμετείχε στους Πανελλήνιους Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίτσι Καστοριάς. Στην ομάδα συμμετείχαν οι : Ζηλάκης Σταύρος, Μαλεσάγκος Θέμης και Παναγιωτίδου Μαρία. Την ομάδα συνόδεψε ο προπονητής του Συλλόγου Δημητριαδης Χρήστος.

Αθλοθετήθηκαν ένα αγώνισμα Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης το Σάββατο και ένα αγώνισμα Τεχνικής Κατάβασης την Κυριακή και συμμετείχαν οι 92 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας από όλη την χώρα.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται στους αθλητές και στους προπονητές τους Βασίλη Μπογδάνη και Χρήστο Δημητριάδη  θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, αλλά και σε όλους τους αθλητές και τους αρχηγούς των ομάδων που συμμετείχαν στους αγώνες.

Ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση και το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου (Τουριστικές Επιχειρήσεις Τόττης Ο.Ε.) για την άριστη συνεργασία και βοήθεια στην διοργάνωση, καθώς επίσης ευχαριστούμε την εταιρία ΟΝΕ Α.Ε. για την προσφορά χυμών, αναψυκτικών και εμφιαλωμένου νερού «ΒΙΤΣΙ» σε όλους τους αγώνες που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο, το τμήμα Φλώρινας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ αλλά και τους φωτογράφους του Χιονοδρομικού (εταιρεία PhotoDreamTeam [email protected] ) που μας στηρίζουν σε κάθε διοργάνωση.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε όλα τα στελέχη και τους φίλους του Συλλόγου που συνέβαλαν στην διοργάνωση του αγώνα, δείχνοντας ότι ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες όταν υπάρχει θέληση, συμμετοχή και αγάπη για την Χιονοδρομία ένας αγώνας μπορεί να είναι άψογος.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γιαζιτζίδης Σάββας