Αρχική

Απολογισμός των Πυγμάχων της Εθνικής Ομάδος Πυγμαχίας στο τουρνουά της Σερβίας 53rd Belgrade Winner που διεξήχθη από 23-27 /04/2015

Η εθνική ομάδα πήρε μέρος με 2 πυγμάχους τους  ΜΑΤΣΑΓΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 60κ. (πρώτη διεθνή συμμετοχή) και τον ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗ 81κ.
Ο Ματσάγκος έπαιξε την πρώτη ημέρα με τον Τσέχο Alojayi Erin όπου μετά από έναν πάρα πολύ καλό και αμφίρροπο αγώνα όπου κρίθηκε στις λεπτομέρειες έχασε στα σημεία περισσότερο λόγο εμπειρίας . Έδειξε όμως ότι με την κατάλληλη δουλειά και προσπάθεια θα εκπροσωπήσει επάξια την Εθνική Ομάδα στις μελλοντικές της υποχρεώσεις.


Ο Καλαμάρας Πολυνείκης 81κ για όσους δεν τον γνώριζαν (λόγω του νεαρού της ηλικίας του 19,5 χρ.) έκανε την έκπληξη των αγώνων να κερδίσει μετά τον Κύπριο Ιωάννου , τον μεταλλιούχο στο πανασιατικό πρωτάθλημα αλλά και στα στράτζετα 2015 Καζακστανό Αltayev Nurbolστα σημεία και να προκριθεί στον τελικό τηs κατηγορίας όπου αντιμετώπισε τον Σκωτσεζο Forrest.
Στον συγκεκριμένο αγώνα (τελικό) έγινε το έξεις παράδοξο : από τους 5 κριτές οι 3 έδωσαν νικητή τον Καλαμάρα και οι 2 τον Forrest το κομπιούτερ στο τέλος στην τυχαία επιλογή που κάνει (3κριτές) διάλεξε τους 2 κριτές που έδωσαν νικητή των σκωτσέζο και χάθηκε ο αγώνας και το Χρυσό μετάλλιο με 2-1 στα σημεία τελείως άδικα!!!
Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι και οι 2 αθλητές της Εθνικής ομάδος βρίσκονται σε σωστό αγωνιστικό δρόμο εν όψη των Ευρωπαϊκών αγώνων που θα γίνουν στο Μπακού από 10-30/06/2015.