Αρχική

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος: 7ος Ζήσειος αγώνας ανωμάλου δρόμου- Άνω Κώμη Κοζάνης Τρέχουμε ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό σύνθημα “Τρέχουμε ενάντια στην κλιματική αλλαγή” στις 3 Μαΐου, στην Άνω Κώμη Κοζάνης και με αφετηρία το πάρκο της Αγίας Παρασκευής στις 10 το πρωί, θα ξεκινήσει ο αγώνας ανωμάλου δρόμου 10 χλμ.
ZHSEIOS AGONAS 2015Πρόκειται για αναβίωση του παλιού λαϊκού ανώμαλου δρόμου που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια προς τιμήν του τοπικού ευεργέτη Δημητρίου Ζήση και πραγματοποιήθηκε μόνον για 3 συνεχόμενα χρόνια. Οργανώθηκε και πάλι πριν από 4 χρόνια χάρη στην αγάπη κάποιων συμπολιτών μας για τον αθλητισμό, τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Ο 7ος Ζήσειος αγώνας πέρα από το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας,  με αφορμή την  21η Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι το Δεκέμβριο και με κεντρικό σύνθημα “Τρέχουμε ενάντια στην κλιματική αλλαγή’, μεταφέρει και περιβαλλοντικό μήνυμα, αυτό της αλλαγής του παραγωγικού και καταναλωτικού μας μοντέλου σε μια  προσπάθεια για αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής.
Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος ευχαριστεί τους διοργανωτές (Γ. Φιλημέγκα, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Άνω Κώμης, Γυμναστικός Σύλλογος Ελίμειας, ΑΕΠ Άνω Κώμης), οι οποίοι δέχθηκαν να αφιερώσουν αυτόν τον αγώνα στην προστασία του περιβάλλοντος.