Αρχική

Ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Κοζάνης για τις δημοσιεύσεις του Ο.Α.Π.Ν. Δήμου Κοζάνης .

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων ΝΟΜΟΥ Κοζάνης απαντώντας στις δημοσιεύσεις των τελευταίων ημερών εκ μέρους του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας Δήμου Κοζάνης και προς ενημέρωση όλου του φίλαθλου και μη κόσμου της περιοχής θέλει να τονίσει τα εξής :

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων ΝΟΜΟΥ Κοζάνης έχει στη δύναμη της 70 ενεργά σωματεία και διοργανώνει κάθε χρόνο τα πρωταθλήματα Α΄ , Β΄ , Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας , Κύπελλο Ερασιτεχνών και πρωταθλήματα τμημάτων Υποδομής(Παιδικό , Προπαιδικό , Τζούνιορ και Μίνι ).

Σύνολο αγώνων ανά ποδοσφαιρική περίοδο 1.340 (780 για ανδρικό πρωτάθλημα και κύπελλο και 560 για πρωταθλήματα υποδομής).

Το κάθε αθλητικό σωματείο – μέλος της είναι το ζωντανό κύτταρο του αθλητισμού σε κάθε μικρή ή μεγάλη κοινωνία του νομού μας .

Συσπειρώνει γύρω του τη νεολαία από πολύ μικρή ηλικία αλλά και το μεγαλύτερο κόσμο κάθε χωριού ή πόλης , βοηθώντας , με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του συλλόγου να ξεχάσει για λίγο τα υπόλοιπα προβλήματα .

Τα τμήματα υποδομής δίνουν την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να αθληθούν οργανωμένα , να νιώσουν τη χαρά και την αγωνία ενός αγώνα , να συμπεριφέρονται ως σύνολο και να πειθαρχούν (και αρκετά απ”  αυτά να ακολουθήσουν και επαγγελματική καριέρα ) .

Οι λίγοι παράγοντες των σωματείων στην κυριολεξία ματώνουν για να τα κρατήσουν ζωντανά σ”  αυτά τα δύσκολα χρόνια (ξεκίνησε κάνοντας το χόμπι τους αλλά στη συνέχεια αυτό μετατράπηκε σε αγωνία για το μέλλον της ύπαρξης του σωματείου ) .

Όλοι αυτοί που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με διοίκηση ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου και δε γνώρισαν από κοντά τις καταστάσεις , καλό θα είναι να μην προβαίνουν σε σχόλια άγνοιας και αποπροσανατολισμού από την άνετη πολυθρόνα τους και να καταλάβουν ότι στη ζωή υπάρχουν και ιδανικά και όνειρα και διάθεση για προσφορά , που εμποτίζουν ακόμη , ευτυχώς , αρκετούς ανθρώπους (όχι πάντως αυτούς ) .

Η Ε.Π.Σ. ΝΟΜΟΥ Κοζάνης  , λοιπόν , αποφάσισε από πέρυσι να διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις (κληρώσεις πρωταθλημάτων -σεμινάρια διαιτησίας) και αγώνες των Μικτών Ομάδων Νέων και Παίδων σε διαφορετικά μέρη του Νομού , για να τονωθεί  το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων , ανεξάρτητα του τόπου διαμονής τους .

Έτσι για τη φετινή περίοδο οι αγώνες των Μικτών Ομάδων θα γίνουν στην  Άρδασσα με την Ε.Π.Σ. Φλώρινας , στο Βελβεντό με την Ε.Π.Σ. Ημαθίας , στη Σιάτιστα με την Ε.Π.Σ. Καστοριάς και στο Βατερό με την Ε.Π.Σ. Γρεβενών .

Για τον τελευταίο αγώνα προτάθηκε το Δ.Α.Κ. Κοζάνης αλλά ο Ο.Α.Π.Ν. ζήτησε το ποσό των 120 ευρώ . ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΝΙΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΛΛΑ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ . Και αυτό γιατί οι Μικτές Ομάδες Νέων και Παίδων συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων , δηλαδή αποτελούν μια μικρή Εθνική Ομάδα του Νομού , που βοήθησε αρκετά παιδιά να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και μάλιστα να μοριοδοτηθούν για την είσοδο τους στα Α.Ε.Ι.

Όσον αφορά στις επισημάνσεις του Ο.Α.Π.Ν. Δήμου Κοζάνης προς την Ε.Π.Σ.  αναφέρουμε τα εξής :

α) Η Ε.Π.Σ. με την χρήση των 2 γηπέδων της λύνει πάρα πολλά προβλήματα για προπονήσεις και αγώνες όλων των τμημάτων σωματείων του Δήμου Κοζάνης και όχι μόνο , πράγμα που αντί να ικανοποιεί τον Ο.Α.Π.Ν. φαίνεται ότι τον στεναχωρεί .

Το αντίτιμο που καταβάλουν τα σωματεία είναι 2,50 ευρώ / ώρα χρήσης και μόνο για τις προπονήσεις και αυτό γιατί τα έξοδα λειτουργίας βαρύνουν αποκλειστικά την Ε.Π.Σ.

Όλοι οι αγώνες φιλικοί ή επίσημοι όλων των τμημάτων γίνονται δωρεάν .

β) Αναφέρεται από τον Ο.Α.Π.Ν. ότι : »  για τις διοργανώσεις των δικών της πρωταθλημάτων που διεξάγονται μέχρι τώρα στα δημοτικά περιφερειακά ποδοσφαιρικά γήπεδα δεν καταβλήθηκε ποτέ κανένα αντίτιμο .»

Τι εννοεί ; Τα σωματεία να καταβάλουν αντίτιμο για το γήπεδο του χωριού τους , όταν το συντηρούν μόνα τους με προσωπική εργασία και έξοδα του συλλόγου , με παντοτινά απόντα το Δήμο ;

γ) Αναφέρεται επίσης από τον Ο.Α.Π.Ν. : » να παραχωρήσει η Ε.Π.Σ. το γήπεδο της στον Ο.Α.Π.Ν. για όσες φορές της παραχωρήσει ο οργανισμός δωρεάν το Δ.Α.Κ. «

Η Ε.Π.Σ. ζητά το Δ.Α.Κ. Κοζάνης 1 φορά το χρόνο για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου , 1 φορά ανά 4-5 χρόνια όταν της ανατεθεί κάποιος διεθνής αγώνας  Εθνικών Ομάδων και αν προκύψει κάτι έκτακτο , όπως η περίπτωση των Μικτών Ομάδων .

Τόσες λίγες φορές θέλει τα γήπεδα της Ε.Π.Σ. ο Ο.Α.Π.Ν. ;

Πληροφορούμε τους συντάκτες της επιστολής του Οργανισμού ότι για πολλά χρόνια κάνουν ΔΩΡΕΑΝ χρήση του πλαστικού γηπέδου πολλές ομάδες του Δήμου σε περιπτώσεις έντονης κακοκαιρίας (χιόνια κ.λ.π.) και όχι μόνο καθώς και τα Σχολικά πρωταθλήματα Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων .

Τελειώνοντας , συμφωνούμε με την προτροπή του Ο.Α.Π.Ν. Δήμου Κοζάνης , να συμβάλουμε στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά θα προσθέσουμε και ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ , γιατί χωρίς αυτούς δε χρειάζονται οι εγκαταστάσεις , δεν υπάρχει αθλητισμός και φυσικά θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ??? μείωση έως εκμηδένιση των κονδυλίων για την αθλητική νεολαία , απαλλάσσοντας τον Ο.Α.Π.Ν. και το Δήμο από περιττά έξοδα !!!

                     Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κοζάνης 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΒΒΑΣ            ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΖΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. : Δε θα επανέλθουμε , γιατί δε μας αρέσει η κατ”  αυτόν τον τρόπο επικοινωνία με τους Φορείς παρά μόνον η κατ”  ιδίαν και κατά πρόσωπο συνάντηση .

Στη διάθεσή σας .