Αρχική

Αναβίωσε το Φειδιππίδειο Άθλο ο Πτολεμαϊδιώτης ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Την Παρασκευή 26/9/2014, με εκκίνηση τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, διεξήχθη ο Διεθνής αγώνας Υπεραπόστασης «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» 246 χλμ και τερματισμό στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη, το Σάββατο 27/09/2014 ώρα 19:00.

Σ΄ αυτόν τον αγώνα ψυχής και αντοχής 36 ωρών συμμετείχε για 3η φορά και ο δρομέας Υπεραποστάσεων της ΑΕΚ και του ΣΔΟΕ, από την Άρδασσα Πτολεμαΐδας, Γιώργος Ζαχαριάδης, ο οποίος δεν αρκέστηκε στα 250 χλμ, γι αυτό αποφάσισε να συνεχίσει την διαδρομή και να αναβιώσει τον Φειδιππίδειο Άθλο.


 Έτρεξε δηλαδή άλλα 250 χλμ., σύνολο 500 χλμ. και επέστρεψε στην Αθήνα -τρέχοντας άλλες δύο μέρες- τερματίζοντας τον άθλο του στο Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας την Δευτέρα 29/9/2014 και ώρα 20:30, όπου τον περίμενε κόσμος να τον τιμήσει μαζί με άγημα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Με τη προσπάθειά του αυτή, με εφόδια την δύναμη της ψυχής του, την Ποντιακή του καταγωγή και την μεγάλη του αγάπη την ΑΕΚ, έκανε ένα Μεγάλο Όνειρο πραγματικότητα.
Γεμάτος με περίσσια αγάπη και σεβασμό για την ιστορική διαδρομή, τα βήματά του, ο ιδρώτας του και οι σκέψεις του, συνάντησαν τον Φειδιππίδη, στα χνάρια του οποίου έζησε μοναδικές στιγμές!!!
Έτσι λοιπόν, στέφθηκε ο 4ος κατά σειρά σύγχρονος Φειδιππίδης, αφού είναι ο ισάριθμος δρομέας στον κόσμο που κατόρθωσε να τρέξει τον Φειδιππίδειο Άθλο, (και όπως μας λένε ο 2ος καλύτερος χρόνος, σύνολο 85 ώρες και 30 λεπτά), ο οποίος χρόνος βέβαια δεν ενδιαφέρει τον ΤεμόνΑΕΚ
Ο Φειδιππίδης έγινε Πόντιος!!!!!