Αρχική

Έπεσαν στον γκρεμό...

ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 3-3
Πηγή: «Ματιές των Σπορ Κοζάνης» 
Δεν τα κατάφερε στην Κνίδη κόντρα στα Γρεβενά Αεράτα ο Μακεδονικός Κοζάνης που μέχρι το 88 κρατούσε τη νίκη στα χέρια του με το σκορ να είναι στο 3-1. Τα Γρεβενά αεράτα όμως που δεν τα παράτησαν μείωσαν στο 89 σε 2-3 και στο 92 ισοφάρισαν σε 3-3 που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια βγάζει ο Μακεδονικός που για ένα ακόμα παιχνίδι χάνει βαθμό η βαθμούς στις καθυστερήσεις. Κι επειδή σε αυτή την περίπτωση οι χαμένοι βαθμοί είναι περισσότεροι από τους κερδισμένους, ο Μακεδονικός δεν είναι ούτε καν συμβιβασμένος με τον βαθμό της ισοπαλίας. Και δεν θα έπρεπε να είναι γιατί χάθηκε η ευκαιρία να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να πάρει το βαθμολογικό πλεονέκτημα από την ομάδα των Αεράτων. Λάθη, ατυχία, νοοτροπία, δεν άφησαν τον Μακεδονικό να πάρει το χρυσό τρίποντο. Μετά από πολλές σφαλιάρες και ατυχίες στο πρωτάθλημα, ο Μακεδονικός δείχνει να μην έχει πίστη και ηθικό. Και αυτό είναι πραγματικότητα. Υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας στην ομάδα, που περνάει έστω και ασυναίσθητα, όπως είπε και ο Παπακώστας.

Οι γηπεδούχοι καλύτεροι στα πρώτα 15 πήραν το προβάδισμα με 1-0 με γκολ του Θωμά Λάλλου. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα στο 19 με ωραίο διαγώνιο σουτ του Κυπίρτογλου και πήραν προβάδισμα 1-2 στο 39 με σουτ του Μαλούτα μέσα από την περιοχή, ύστερα από ωραίο συνδυασμό Νικολάου, Ματούλα και τελευταίο αποδέκτη τον σκόρερ. Το 1-2 ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μακεδονικό να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 65 κόρνερ με τον Κουμπούρα, η μπάλα θα φτάσει στον Αργυρόπουλο μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ γράφει το 1-3. Οι γηπεδούχοι που δεν το έβαλαν κάτω και κόντρα στις προβλέψεις πίεσαν κι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 74 με τον Ντινόπουλο (τετ- α τετ να αποκρούει ο Βαρυτιμίδης) και στο 78 πάλι με τον Ντινόπουλο να χάνει διπλή ευκαιρία με τον Βαρυτιμίδη να διώχνει σωτήρια. Στο 82 ο Αργυρόπουλος τραυματίζεται στο φρύδι κι αποχωρεί αιμόφυρτος. (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών και του έγιναν τέσσερα ράμματα).
Ο τραυματισμός του επηρέασε αρνητικά την ομάδα του και η απουσία του όπως αποδείχτηκε με το τελικό σκορ έπαιξε καταλυτικό ρόλο.  Στο 89 ο Χαματάι θα βγάλει τη σέντρα θα πεταχτεί ο Δημητριάδης και με κοντινή κεφαλιά θα μειώσει σε 2-3. Στο 90 απευθείας κόκκινη κάρτα στον Κατσαντώνη. Στο 92 ο Ίττης απο τα αριστερά θα σεντράρει, η μπάλα θα κοντράρει και, με αρκετή δόση τύχης θα φτάσει στον Ντινόπουλο που με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 3-3 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη φιλοξενία που παρείχε στην αποστολή της ομάδας, εξέδωσε η διοίκηση του Μακεδονικού. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται: «Ο Μακεδονικός  ευχαριστεί τα Γρεβενά Αεράτα  για την άψογη φιλοξενία που παρείχε στην αποστολή της ομάδας μας, όπως επίσης και στους φιλάθλους μας οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα της Κυριακής στο γήπεδο Κνίδης. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από γήπεδα στα οποία κυριαρχεί ο πολιτισμός και το ευ αγωνίζεσθαι. Τις αρχές αυτές με σθένος υπηρετεί και ο Μακεδονικός και τα Γρεβενά Αεράτα και με χαρά διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότερες ομάδες υιοθετούν».
ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ (Μπαλοδήμος): Βίδρας, Ίττης, Κατσαντώνης, Ιωαννίδης, Λάλλος Θ., Αλεξανδρής, Χαματάι, Παπαδόπουλος (46 Ντινόπουλος), Δημητριάδης, Νασιόπουλος (46 Δημόπουλος), Λάλλος Π.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Παπακώστας): Βαρυτιμίδης, Κυπίρτογλου, Αντωνόπουλος Γρ., Μαλούτας, Κωστίκας, Κουμπούρας, Νικολάου (57 Αργυρόπουλος α.α. , 81 Σωτηρόπουλος), Μαντζώλας, Τσαμπούρης, Ζαχαριάδης, Ματούλας.
Διαιτητής: Τσιάκος
Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Λαμπρούσης (Θεσπρωτίας)