Αρχική

«Όρθιος» στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός, με κάλυψη η Ζυρίχη

betaradesΌπως κάθε Κυριακή, έτσι και σήμερα το κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας είναι «πλούσιο», με σημαντικά παιχνίδια να περιλαμβάνονται σε αυτό. Για τη Σούπερλιγκ, στην οποία η «μάχη» έχει ανάψει για τα… καλά, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Ξάνθη, στις αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις έχουμε και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, από τα οποία προκύπτουν κάποιες αξιόλογες στοιχηματικές επιλογές τις οποίες θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε.

«Περνάει» από την Τρίπολη ο Παναθηναϊκός

Ξεκινάμε τα προγνωστικά για στοίχημα από το παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός, με την επιλογή μας να είναι το «2 DNB» σε απόδοση 1.90 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Οι Αρκάδες προέρχονται από δύο εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Εργοτέλη (1-4) και Νίκη Βόλου (0-2), αποτελέσματα που άξιζαν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δε μόχθησαν ιδιαίτερα για να αποσπάσουν. Εκμεταλλεύτηκαν την ποιοτική υπεροπλία τους και το «βαθύ» ρόστερ, βρήκαν τις λύσεις και πήραν δύο σερί νίκες. Στην 5η θέση της βαθμολογίας ο Αστέρας, σήμερα με νίκη θα βρεθεί τρίτος Αήττητοι φέτος εντός έδρας στη Σούπερλιγκ οι Αρκάδες, προέρχονται από δύο σερί ισοπαλίες με Παναιτωλικό (1-1) και Ολυμπιακό (0-0).

Τεράστια ευκαιρία παρουσιάζεται απόψε για τον Παναθηναϊκό, από την άλλη πλευρά. Οι πράσινοι θέλουν μόνο νίκη για να αφήσουν στην «πλάτη» τους τον Ολυμπιακό που χθες έμεινε στο 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να παραμείνουν στο κατόπι του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση μάλιστα, που ο δικέφαλος έχει κάποια απώλεια στη δύσκολη έξοδο της Ξάνθης, τότε η κρισιμότητα της αναμέτρησης της Τρίπολης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για το «τριφύλλι», που θα μπει για τα καλά στη «μάχη» του τίτλου! Διαρκής η αγωνιστική βελτίωση των πρασίνων, έγινε ξεκάθαρη και την Πέμπτη στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό. Κυριάρχησε σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός, είχε ιδέες και φαντασία στο επιθετικό κομμάτι, έχασε ένα… τσουβάλι γκολ, ενώ είχε και δοκάρι. Δέχτηκε κάποια πίεση για ένα δεκάλεπτο, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν άξιζε να κερδίσει. Το θετικό για τους φιλοξενούμενους είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο Μπεργκ δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό, υπάρχουν παίκτες που δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα. Την πέμπτη διαδοχική νίκη στη Σούπερλιγκ αναζητά σήμερα ο Παναθηναϊκός, η αντεπίθεση του οποίου ξεκίνησε απ’ το 2-0 επί του Ατρομήτου και πήρε ώθηση απ’ το διπλό στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, και θεωρούμε ότι μπορεί να φύγει από την Τρίπολη με τους τρεις βαθμούς.

«Τρίποντο» ο Απόλλωνας

Παραμένουμε στην Ελλάδα, αλλά στη Φούτμπολ Λιγκ αυτή τη φορά και το παιχνίδι Απόλλων Καλαμαριάς – Φωκικός, στο οποίο θα πάμε με τον «άσσο» σε απόδοση 1.85. Επιστροφή στη δράση για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Έπειτα από περίπου ένα μήνα, οι «Πόντιοι» μπαίνουν ξανά στο γήπεδο έχοντας νέο προπονητή τον Παναγιώτη Διλμπέρη. Έχει πιάσει δουλειά εδώ και περίπου 20 μέρες ο νεαρός κόουτς, που επεσήμανε: «Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε. Φροντίσαμε να μην χάσουμε τον ρυθμό, μέσω των φιλικών αγώνων, ακόμη και με το οικογενειακό διπλό της περασμένης εβδομάδας. Είναι απαραίτητος ο ρυθμός, είναι κάτι που ζητάμε έντονα και στις προπονήσεις. Δεν ανησυχώ». Χαρακτήρα «τελικού» έχει πάρει το ματς για τον Απόλλωνα, που μετράει μόλις μια νίκη και τρεις ήττες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Στον αντίποδα, υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού τεχνικού, Γιάννη Λύτρα, θα παραταχθεί και σήμερα ο Φωκικός κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η διοίκηση φαίνεται ότι δεν… καίγεται να βρει αντικαταστάτη για τον αποχωρήσαντα Γιώργο Μαραντά και απ’ ότι φαίνεται ο Λύτρας μονιμοποιείται, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα δεν τον βοηθούν. Μέτρια εμφάνιση και δίκαιη ήττα για τον Φωκικό κόντρα στον Ηρακλή την περασμένη αγωνιστική, δέχτηκε πολλές ευκαιρίες, «φτωχό» το 0-1 για τους Θεσσαλονικείς.

Προβάδισμα η Ζυρίχη

Συνεχίζουμε με το πρωτάθλημα της Ελβετίας, από το οποίο έχουμε ξεχωρίσει ένα «δυνατό» σημείο που είναι το «2 DNB» σε απόδοση 1.90 στον αγώνα Τουν – Ζυρίχη. Έπρεπε να έρθει… δώρο στην Τουν για να βάλει τέλος στην αφλογιστία πέντε αγωνιστικών, ήτοι περισσότερων από 500 αγωνιστικών λεπτών, μιας και το «χρυσό» διπλό στο Λιχτενστάιν επί της νεοφώτιστης Βαντούζ ήρθε από αυτογκόλ. Δεν το άξιζε πάντως σε καμία περίπτωση το συγκρότημα του Φίσερ, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να έχει φύγει με άδεια χέρια, γλιτώνοντας σε τουλάχιστον 4-5 φάσεις την ισοφάριση. Σοκ στις καθυστερήσεις και δη στην εκπνοή του ντέρμπι με τη Βασιλεία για το συγκρότημα του Μάιερ, από την άλλη πλευρά, που πλέον τρέχει και… δεν φτάνει. Μετά και τη χθεσινή νίκη των πρωταθλητών άλλωστε, η Ζυρίχη έμεινε οχτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή, κάτι που σημαίνει ότι το διπλό απόψε είναι μονόδρομος. Σε ρηχά νερά κινήθηκε πάντως την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά πάντα όταν χάνεις με αυτό τον τρόπο, σου μένει ένα αίσθημα αδικίας. Μόνο δύο τρίποντα εδώ και πέντε αγωνιστικές, αλλά μετράει και τρία σερί διπλά, και σήμερα μπορεί να πάρει ένα ακόμη.

Κερδίζει η Ουτρέχτη

Επόμενη… στάση η Ολλανδία και ο «άσσος» σε απόδοση 2.11 στην αναμέτρηση Ουτρέχτη – Χέρακλες. Η Ουτρέχτη μετά από καιρό, επέστρεψε στις νίκες, αλλά το έκανε με τον καλύτερο τρόπο αφού συνέτριψε την Μπρέντα και μάλιστα εκτός έδρας. Ήταν εξαιρετική την προηγούμενη αγωνιστική και το παιχνίδι αυτό, αποτελεί οδηγό και για το σημερινό απέναντι στην Χέρακλες, που δε φοβίζει, αλλά όποιος την έχει υποτιμήσει μέχρι τώρα, το έχει πληρώσει. «Η νίκη επί της Μπρέντα δείχνει τη δουλειά που γίνεται. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς και να βελτιώσουμε τον τρόπο που αμυνόμαστε, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Έχουμε καλή ομάδα, απλά μας λείπει η σταθερότητα» είπε ο προπονητής, Ρομπ Αλφλεν. Από την άλλη πλευρά, η Χέρακλες, τον τελευταίο καιρό είναι σε πολύ κατάσταση και το απέδειξε και την προηγούμενη αγωνιστική που κέρδισε εκτός έδρας και την Χέρενφεν. Χρειάστηκε λίγο και την τύχη με το μέρος της, ωστόσο πήρε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει προκειμένου να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Στη σημερινή αναμέτρηση, ωστόσο, πιστεύουμε ότι οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα και θα πάρουν το «τρίποντο».

Over το Σάσσαρι – Αρμάνι Μιλάνο

Από το κουπόνι του μπάσκετ έχουμε ξεχωρίσει τον αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος, Σάσσαρι – Αρμάνι Μιλάνο, στον οποίο θα πάμε με το Over 162 πόντους σε απόδοση 1.90. Σάσσαρι και Αρμάνι είναι θεωρητικά οι δύο καλύτερες ομάδες της ιταλικής λίγκας αυτή την περίοδο. Η Αρμάνι είναι η πρωταθλήτρια Ιταλίας, η Σάσσαρι είναι η κυπελλούχος και οι δύο τους είναι οι συμμετοχές της χώρας στην Euroleague. Φέτος ήδη έχουν αναμετρηθεί μία φορά, στον τελικό του σούπερ-καπ Ιταλίας, αρχές Οκτώβρη, στο Σάσσαρι όπου η τοπική ομάδα νίκησε 96-88.

Η Σάσσαρι είναι απελευθερωμένη πια από την Euroleague και αφοσιώνεται πλήρως στο ιταλικό πρωτάθλημα. Και για την Αρμάνι οι καταστάσεις στην Euroleague είναι χαλαρές οπότε αφοσιώνεται στο ιταλικό πρωτάθλημα πριν το ΤΟΡ-16. Φαβορί οριακό απόψε δίνεται η Σάσσαρι λόγω έδρας καθαρά. Όμως τελευταία η Σάσσαρι δεν παίζει καλά γιατί είναι άπειρη ομάδα και έχει κουραστεί. Η Αρμάνι δεν έχει φορμαριστεί, αλλά κερδίζει τις τελευταίες εβδομάδες. Στην Euroleague κόντεψε να νικήσει στην Βαρκελώνη ενώ κόντεψε να ηττηθεί εντός από την Μπάγερν. Καλύτερη επιλογή από τον αγώνα το Over 162. Η Σάσσαρι είναι γνωστό το πόσο γρήγορο ρυθμό δίνει στα παιχνίδια της ειδικά εντός έδρας. Η Αρμάνι δεν θα πάει στη Σαρδηνία με αμυντικούς σκοπούς και τελευταία η επίθεσή της τα πάει εξαιρετικά. 83 πόντους σκόραρε με την Μπάγερν, 80 πόντους στην Βαρκελώνη, 96 με την Πέζαρο, 105 μέσα στο Βαρέζε και 74 με την Ούλκερ. Λογικό νούμερο και για τις δύο ομάδες το 80. Επιλογή λοιπόν το Over 162.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.