Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της vasilis

Mε Tσουλάκο στο 93 ο Eορδαϊκός Πήρε το Nτέρμπι

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ- ΚΟΖΑΝΗ 1-0

Με ένα γκολ του Τσουλάκου  στο 93 ο Εορδαϊκός, κέρδισε στο γειτονικό ντέρμπι την Κοζάνη με 1-0 και πλησίασε στον ένα πόντο την κορυφή της βαθμολογίας.

Έγινε ένα παιχνίδι όπου είχε 2 όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο και οι 2 ομάδες ήταν πολύ κακές και οι φάσεις ήταν λιγοστές μπροστά στις 2 εστίες.

Στην επανάληψη  οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά είχαν  δοκάρι αλλά μετά το 60 η κούραση άρχισε να τους καταβάλει με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να αρχίσουν σιγά-σιγά να βγαίνουν στην επίθεση και να δημιουργούν σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα ο Τσουλάκος είχε άλλη άποψη και με όμορφο πλασέ στο 93 χάρισε τη νίκη και τους 3 βαθμούς στην ομάδα του.

 

Οι γηπεδούχοι, που είχαν μια πολύ κουραστική εβδομάδα βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, κυνήγησαν τη νίκη μέχρι τέλους, προσφέροντας έτσι την ικανοποίηση στους 400 περίπου φιλάθλους τους που αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν στο γήπεδο. Φυσικά κατά την διάρκεια του αγώνα δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση των παικτών και ακούστηκαν και κάποιες αποδοκιμασίες αλλά στο τέλος αναγνώρισαν τη προσπάθεια και χειροκρότησαν τους παίκτες.


Από την άλλη πλευρά οι ερυθρόλευκοι δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα που έχασε πολύ εύκολα στο κύπελλο. Παρουσίασε πολύ καλή εικόνα, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες με μοιραίο το Δρόσο, και δικαιούται να λέει ότι αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι πως αν συνεχίσει έτσι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Σε γενικές γραμμές πάντως η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Φάσεις- Γκολ

Μόλις στο 6ο το δυνατό σουτ του Τομάρα θα φύγει ελάχιστα άουτ και στο 9ο ο Μερεσιώτης θα εκτελέσει φάουλ και ο Οικονόμου από πολύ κοντά θα στείλει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Στο 31ο ο Διαμαντόπουλος θα κάνει τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Τσουλάκου θα φύγει ψηλά άουτ και ένα λεπτό μετά ένα λεπτό ο Μαντζιάρης έδωσε στο Δρόσο που από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 33ο ο Μερεσιώτης θα εκτελέσει φάουλ ο Διαμαντόπουλος θα πιάσει την κεφαλιά άουτ.

Στην επανάληψη  ο Εορδαϊκός μπήκε δυνατά και  στο 51ο ο Μερεσιώτης εκτέλεσε κόρνερ ο Διαμαντόπουλος πήρε τη πρώτη κεφαλιά- πάσα στο Τσουλάκο που από πολύ κοντά έκανε σκαστή κεφαλιά που βοήθησε τον Βούρα να μπλοκάρει πολύ εύκολα.

Στο 53ο ο Τοπάλης έβγαλε μόνο του Τσουλάκο που μόνος απέναντι στον Βούρα σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Στο 60ο ο Δρόσος μπήκε από δεξιά αλλά τη τελευταία στιγμή ο Καραμπατζάκης έκαψε σωτήρια και στο 82ο ο ίδιος παίκτης μπήκε από δεξιά σούταρε αλλά ο Παρασκευάς απέκρουσε σωτήρια.

Δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης έκλεψε από  το Μερεσιώτη, απέφυγε τον Καραμπατζάκη, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα  έφυγε σύριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.


Έτσι αφού η  Κοζάνη δεν έκανε το 0-1 το πλήρωσε  και στο 93ο ο Οικονόμου έβγαλε μόνο το Τσουλάκο απέναντι στο Βούρα, τον πλάσαρε και έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Μετά το παιχνίδι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι δυνατά, δείχνοντας ότι το θέλουμε. Δεν κλειστήκαμε και προσπαθήσαμε για το γκολ. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κούραση που ενδεχομένως θα έχει ο Εορδαϊκός, και να κτυπήσουμε το παιχνίδι. Αυτό έγινε αλλά αν και κάναμε ευκαιρίες δεν μπορέσαμε να πετύχουμε το γκολ. Έτσι είπαμε τουλάχιστον να μη χάσουμε, αλλά από ένα λάθος στο κέντρο, βγήκε μια κάθετη μπαλιά, δεχτήκαμε το γκολ και δεν πήραμε τίποτα, από ένα παιχνίδι που δικαιούμασταν σίγουρα κάτι. Πληρώσαμε την απειρία μας και την αδυναμία να τελειώσουμε τις φάσεις που κάνουμε και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε».

Από την άλλη ο Αποστόλης Χαραλαμπίδης εμφανώς συγκινημένος, έγινε ένα κουβάρι με τους παίκτες πανηγυρίζοντας τη νίκη (την οποία οι παίκτες του την αφιέρωσαν), και δήλωσε για το παιχνίδι « Μπράβο στα παιδιά, που μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, έδειξαν υπομονή και είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να πάρουν τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να κάνουμε τη μεγάλη φάση. Στη επανάληψη μπήκαμε δυνατά και κάναμε ευκαιρίες για γκολ. Στο τέλος περιμέναμε πως ίσως η κούραση μας επηρέαζε αλλά εκεί δείξαμε ψυχή και φτάσαμε στη πολύτιμη νίκη και τους 3 βαθμούς».

Ο Γκρανάς (Θράκης) έδειξε κίτρινες κάρτες στους Γεραγώτη, Οικονόμου, Γεροντίδη, Παρασκευόπουλο και Βλάχο.


ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Παρασκευάς, Γεροντίδης, Μερεσιώτης (82ο Κωνσταντινίδης), Καραμπατζάκης, Τσελέπης, Τοπάλης (69ο Σερσέμης), Οικονόμου, Γεραγώτης, Διαμαντόπουλος, Τσουλάκος, Μπίκος (57ο Κουλίδης).


ΚΟΖΑΝΗ: Βούρας, Βλάχος, Στεργιόπουλος, Κλάζογλου, Χρέντσαρ, Δελήμπασης, Παρασκευόπουλος (73ο Κ. Λαζαρίδης), Δρόσος, Μετούσεφ (88ο Τζιώρας), Μάντζιαρης, Τομαράς (67ο Β. Λαζαρίδης).