Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της vasilis

Aνακοίνωση Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματείου ¨ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ¨ Κοζάνης

Το Δ.Σ. του Αθλητικού  Σωματείου ¨ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ¨ Κοζάνης, μετά από έκτακτη συνεδρίασή του την 26/11/2009, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης:

¨Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στο φίλαθλο κοινό της πόλης της Κοζάνης, αλλά πρώτιστα απέναντι στους αθλητές του Σωματείου μας και αφού έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα το θέμα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), να ενημερώσουμε για την υποβολή της ένστασης του Α.Σ. ¨Ηρακλή¨ Κοζάνης, εναντίον μας.

Ο ¨συμπολίτης¨ είναι αυτός που εκτέθηκε και αυτός είναι που πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο κοινό της πόλης, για το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια του αθλητισμού και τον όρο Πρωτάθλημα.

Εν τάχει τα γεγονότα και χωρίς να εμβαθύνουμε σε Άρθρα, Κανονισμούς και Νόμους (για οικονομία χρόνου και για να μην κουράσουμε), έχουν ως εξής: Ο προπονητής του ¨συμπολίτη¨ Τζιλίνης Ζήσης, υπέβαλλε ένσταση κατά του Σωματείου μας, αμέσως μετά τη λήξη του μεταξύ μας αγώνα της 18 Οκτ 2009 και αφού πρώτα συνειδητοποίησε  ότι έχασε με σκορ 81-75. Αιτιολογία ήταν η κακή συμμετοχή του αθλητή μας Μπαρτζώκα Ζήση, ισχυριζόμενος το ασυμβίβαστο αθλητή – προπονητή, αφού ο εν λόγω αθλητής είναι και προπονητής στα τμήματα υποδομής του Σωματείου μας. Έχοντας ήδη γραμμένο σε ¨ραβασάκι¨ το κείμενο της ένστασης, προχώρησε στην ενέργεια αυτή, παρά τις αντιρρήσεις των διαιτητών, αλλά με την παραίνεση του πρώην Προέδρου της ΚΕΔ/ΕΚΑΣΔΥΜ. Ισχυριζόμενος τον ¨πόλεμο που δέχεται το Σωματείο τους¨ και ωρυόμενος, απαίτησε και κατάφερε την εγγραφή της ένστασης, παρά του ότι βάσει Κανονισμών (Άρθρο 54), είχε τέτοιο δικαίωμα, μόνο πριν την έναρξη του αγώνα. Με την ενέργεια αυτή η διοίκηση του ¨συμπολίτη¨ απέδειξε το δόλιο και πονηρό τρόπο με τον οποίο σκέπτεται και πράττει. Θα μπορούσαν κάλλιστα οι ιθύνοντες του ¨συμπολίτη¨ και στα πλαίσια της μέχρι πρότινος καλής συνεργασίας και των ιδιαίτερα φιλικών σχέσεων, να μας προειδοποιήσουν ότι αν δηλώσουμε στο Φύλλο Αγώνα τον εν λόγω αθλητή, θα μας έκαναν ένσταση. Όμως σκοπός τους ήταν:      α) να μας εκθέσουν και να τιμωρηθούμε, κερδίζοντας έτσι ένα ντέρμπι στα χαρτιά,  β) η αλαζονεία και η υπεροψία τους δεν τους άφησε να σκεφτούν και το ενδεχόμενο να χάσουν το ντέρμπι. Άλλωστε για κάθε τους αποτυχία φταίνε όλοι οι άλλοι Διαιτητές, Διόσκουροι, Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ., κ.λ.π.

Όμως παρά το σχεδιασμό τους, αποδείχτηκε ότι δεν έχουν  και την καλύτερη γνώση των  Κανονισμών, αφού η ένστασή τους απορρίφθηκε ως απαράδεκτη για 3 τυπικούς και σοβαρούς λόγους οι οποίοι αναφέρονται καθαρά στους Κανονισμούς και είναι οδηγοί για την υποβολή μιας νομότυπης ένστασης. Τη μόνη συνθήκη που πληρούσε η διαδικασία υποβολής (συμπτωματικά άραγε;), ήταν η πληρωμή του παράβολου εντός προθεσμίας.

Παράλληλα το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ., ενώ έκρινε ως απαράδεκτη την ένσταση και την απέρριψε ομόφωνα ως απαράδεκτη, θεώρησε ότι έπρεπε να εξετάσει τη σοβαρότητα των λόγων της ένστασης. Κάνοντας μάλιστα σαφέστατη παρερμηνεία του σχετικού Άρθρου του Κανονισμού και το οποίο της δίνει το δικαίωμα να παρέμβει αυτεπάγγελτα, μόνο όμως όταν η κακή συμμετοχή αθλητή οφείλεται σε πλαστοπροσωπία, πλαστογραφία, αλλοίωση στοιχείων Δελτίου Αθλητού κ.λ.π., αλλά σε καμία περίπτωση λόγω του ασυμβίβαστου.

Αποτέλεσμα λοιπόν όλων των παραπάνω ενεργειών και της άγνοιας που επικρατεί, ήταν να βρεθούμε ηθικά εκτεθειμένοι και αγωνιστικά τιμωρημένοι με μηδενισμό. Στα 6 χρόνια της ιστορίας του Συλλόγου μας, ουδέποτε απασχολήσαμε τη διοργανώτρια αρχή Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ., αλλά και το κοινό αίσθημα των φιλάθλων, με παραβατικές ή προκλητικές συμπεριφορές παραγόντων, προπονητών, αθλητών και φιλάθλων μας, σε αντίθεση με τον ¨συμπολίτη¨ ο οποίος είναι τακτικότατος επισκέπτης-εγκαλούμενος στην Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. (35ήμερο αποκλεισμό για τον προπονητή του, 11 αγωνιστικές σε αθλητή του, 4 αγωνιστικές σε άλλο αθλητή του και όλα αυτά μέσα σε 5 μήνες εκ των οποίων 3 μήνες καλοκαίρι).

Η επιμονή μας όμως στην  ορθότητα των πράξεών μας δικαιώθηκε  πανηγυρικά από την Ελληνική  Δικαιοσύνη. Επεστράφησαν οι βαθμοί, διορθώθηκε  ο βαθμολογικός πίνακας  μετά από πολύ καιρό και  αποκαταστάθηκε η τάξη με βάση τις αγωνιστικές δυνατότητες των ομάδων.

Τελικά αυτό που έμεινε από  την όλη ιστορία είναι μια  πικρία για τη συμπεριφορά  των ανθρώπων του ¨συμπολίτη¨,  οι οποίοι στο βωμό της ανόδου  στη Γ΄Εθνική Κατηγορία, νομίζουν  ότι έχουν το δικαίωμα να  προσβάλλουν και να διασύρουν, οποιονδήποτε έχει τη δύναμη ή το θράσος να αντισταθεί στις ορέξεις τους.

Κύριοι του ¨συμπολίτη¨ αν  ψάχνετε ανεμόμυλους ως σύγχρονοι  Δον Κιχώτες, ψαχτείτε καλύτερα  μεταξύ σας. Το τι κάνετε  ή πρόκειται να κάνετε αφορά εσάς και μόνο. Δε μας ενδιαφέρει αν θέλετε να ανεβείτε κατηγορία ή αν νομίζετε ότι γίνατε Πρωταθλητές Ευρώπης. Να ξέρετε όμως ότι δε θα γίνουμε αρωγοί των στόχων σας ή των φαντασιώσεών σας. Δε σας δίνουμε το δικαίωμα να ασχοληθείτε ξανά με την ομάδα μας, αν δεν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι.  Αρκετά ανεχτήκαμε τόσο τις αγωνιστικές (ενστάσεις, ειρωνείες), όσο και τις εξωαγωνιστικές (προτάσεις μεταγραφής σε αθλητές μας κατά τη διάρκεια ακόμα και των μεταξύ μας παιχνιδιών), προκλήσεις σας. Αν νομίζετε ότι θα επαναλάβετε τα κατορθώματα του μυθικού ήρωα Ηρακλή, καλά θα κάνετε να τον στηρίξετε πρώτα σε γερές βάσεις και όχι σε ¨χάρτινα¨ πόδια. Για τις αποτυχίες σας (όπως τώρα καλή ώρα), καλά θα κάνετε να ψαχτείτε μεταξύ σας και όχι να ψάχνετε εχθρούς στο δικό μας Σωματείο. Τουλάχιστον εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε και δεν αιφνιδιαζόμαστε από το βρώμικο πόλεμο που ξεκινήσατε εναντίον μας. Η διπροσωπία και η αντιδεοντολογική στάση σας φάνηκε και από τον τρόπο που κινηθήκατε κατά την εκδίκαση της προσφυγής μας, όταν από τη μία κατηγορείτε την Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. και την αμφισβητείτε μέσω ΑΣΕΑΔ (κι εκεί αποτύχατε) και από την άλλη στέλνετε δικηγόρο να την υποστηρίξει στη δική μας υπόθεση. Το δικαίωμα το έχετε, αλλά μην ξεχνάτε και την ηθική. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, πριν 6 χρόνια, μια μικρή παρέα που ¨γουστάρει¨ το μπάσκετ και με τον ιδρώτα και τον κόπο μας, δημιουργήσαμε ένα Σωματείο ισχυρό και αναγνωρισμένο με 250 αθλητές όλων των ηλικιών. Αγωνιστικά κερδίσαμε την άνοδό μας κατακτώντας ένα Πρωτάθλημα στο Β΄Τοπικό Ανδρών Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. και έκτοτε συμμετέχουμε ανελλιπώς στα PLAY OFF ανόδου στη Γ΄Εθνική. Βρήκατε έτοιμο ένα Σωματείο με υποδομές το οποίο απλώς αναβαθμίσατε και ανεβήκατε από το Β΄Τοπικό Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. λόγω της συγχώνευσής σας με τον Εθνικό Κοζάνης, ούτε καν δεύτεροι.

Αφήνουμε τα λόγια, τα οποία  δυστυχώς ήταν απαραίτητα για  αποκατάσταση της αλήθειας και  συνεχίζουμε τα έργα, στα οποία  αποδεδειγμένα είμαστε καλύτεροι.  Συνεχίζουμε πιο δυνατοί και  πιο πεισμωμένοι τη δουλειά  μας, χωρίς μισθοφόρους, φανφάρες και αλαζονεία, προσφέροντας στα παιδιά της πόλης μας την υγιή πλευρά του αθλητισμού και του καθαρού μπάσκετ. Με φάρο την αντρική μας ομάδα που απαρτίζεται από νεαρούς ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ αθλητές και οδηγούς τους έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές μας (υποδείγματα επαγγελματιών), σε όλα τα τμήματά μας, καλούμε το κοινό της Κοζάνης να σταθεί στο πλευρό μας στην προσπάθειά μας για άνοδο στη Γ΄Εθνική Κατηγορία και τους αθλητές μας να συνεχίσουν να είναι περήφανοι για το Σωματείο τους

Μετά τιμής ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΑΡΚΟΥ              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ


Α.Σ. ¨ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ¨ ΚΟΖΑΝΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Πτολεμαίων 1
Τ.Κ.: 50100
Πόλη: Κοζάνη
Πληροφ.: Λουκάς Καραγιαννάκης
Τηλ: 2461042140, 6932399586
FAX: 2461042140
e-mail: [email protected]