Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

6η αγωνιστική του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκάκι της Β' Εθνικής

Νίκη με το οριακό 5.5-6.5 σημείωσε την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 ο Σ.Σ. Καστοριάς, αγωνιζόμενος εκτός έδρας με τον Σ.Ο. Βέροιας.

Παρότι ο αγώνας είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τη γηπεδούχο ομάδα, ο Σ.Σ. Καστοριάς παρουσιάστηκε σοβαρός και οι παίχτες του επέδειξαν για έναν ακόμα αγώνα μεγάλη μαχητικότητα πάνω στις σκακιέρες. Έτσι, η ομάδα μας πέτυχε την 5η συνεχόμενη νίκη της και εξασφάλισε και μαθηματικά την 3η θέση στο πρωτάθλημα, μια αγωνιστική πριν το τέλος του.
Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος σε ολόκληρη τη διάρκειά του. Γρήγορα φάνηκε η υπεροχή του Σ.Σ. Καστοριάς στις γυναικείες σκακιέρες, με τη Δάφνη-Άννα Δημητριάδου και την Παρθένα-Ρεγγίνα Κωτέκη να σημειώνουν εύκολες νίκες. Ωστόσο, το σύνθημα της νίκης έδωσε ο Απόστολος Τενεκετζής με τη νίκη του στην 11η σκακιέρα, μετά από μία αξιόλογη παρτίδα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες του φινάλε. Η ψυχραιμία και η έξυπνη στρατηγική των παιχτών του Σ.Σ. Καστοριάς στις πρώτες 3 σκακιέρες ήταν αρκετή για να σφραγίσει τελικά μια νίκη χωρίς ιδιαίτερο άγχος, παρά τη μικρή διαφορά στο σκορ. Τέλος, το βάπτισμα του πυρός σε επίσημους αγώνες πήρε και η μικρή Βασιλική Τσούτσα, που πάλεψε αρκετή ώρα απέναντι στην πιο έμπειρη αντίπαλό της.

Παράλληλα, στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σ.Ο. Πτολεμαίος - Σ.Ο. Κατερίνης: 8.0-3.5
Ο.Σ. Γιαννιτσών - Φ.Σ.Μ.ΑΛ. Έδεσσας: 11.5-0.0
Σ.Α.Π. Σκακιστάκος - Σ.Ο.Π. Δούρειος Ίππος: 5.5-6.5

Έτσι, η βαθμολογία του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής μετά από 6 αγώνες, διαμορφώνεται ως εξής:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ B' Εθνικής Κατηγορίας
ΘΕΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
1 Σ.Ο.Π. Πτολεμαίος 12,0 58,0
2 Ο.Σ. Γιαννιτσών 10,0 49,5
3 Σ.Σ. Καστοριάς 10,0 40,5
4 Σ.Ο. Κατερίνης 6,0 35,5
5 Σ.Ο.Π. Δούρειος Ίππος 4,0 30,5
6 Σ.Α.Π. Σκακιστάκος 4,0 30,0
7 Σ.Ο. Βέροιας 2,0 23,5
8 Φ.Σ.Μ.ΑΛ. Έδεσσας -1,0 10,0

 

 

 

 

 

 

Στην τελευταία (7η) αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Σ.Σ. Καστοριάς θα υποδεχθεί τον πρωτοπόρο Σ.Ο.Π. "Πτολεμαίος". Ο αγώνας θα διεξαχθεί στον χώρο του ΚΕΠ του Δήμου Αγίας Τριάδας, στους Μανιάκους Καστοριάς, την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 και ώρα 11π.μ. Στόχος του Σ.Σ. Καστοριάς απέναντι στην -σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια- ομάδα της Πτολεμαΐδας θα είναι η συμμετοχή νέων παιχτών στη σύνθεση της ομάδας και η αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών για τις μελλοντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις.

πηγή: http://www.kastoria4u.gr