Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

2-5-10 Πρωτάθλημα A' ΕΠΣΚ, 28η αγ.: ΑΕΚ - Γαλατινή 1-3

Σημαντικό βήμα για την άνοδο της στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα έκανε η Γαλατινή μετά την νίκη της με 3-1 στο Στρατιωτικό Γήπεδο απέναντι στην ΑΕΚ. Η Γαλατινή, πού προηγείται με τρείς βαθμούς διαφορά της Α.Ε.Περδίκκα,

ουσιαστικά χρειάζεται μία ισοπαλία στην έδρα της με τα Κομνηνά την ερχόμενη Τετάρτη 5-5-10 στο προτελευταίο παιχνίδι, καθώς την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την ουραγό Α.Ε. Καισαρειάς/Κήπου.
Το παιχνίδι του Στρατιωτικού Γηπέδου κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο όταν οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν τα τρία τέρματα τους, απέναντι σε μία ΑΕΚ πού έπαιξε ανορθόδοξα με βαθιές σέντρες πού ήταν "βούτυρο στο ψωμί" των υψηλόσωμων παικτών της Γαλατινής.
Στο 9' δυνατό σουτ τού Καλαμπούκα έξω από την περιοχή απέκρουσε δύσκολα ο Λόγγου, νέο σουτ από κοντά του Ηλία, νέα σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στο 13' έγινε το 0-1 με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Δημήτρη Καλαμπούκα από σέντρα του Παπαρίζου. Στο 15' η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε, πετάχτηκε ο Τσατσάκης πού σούταρε λίγο άουτ. Στο 27' ακυρώθηκε γκολ τού Παπαρίζου ως οφσάϊντ. Στο 33' δυνατό φάουλ του Τσατσάκη λίγο έξω από την περιοχή, ασθενής απόκρουση του Λόγγου, στην επαναφορά ο Κουτσομήτρος ψύχραιμα έκανε το 0-2. Στις καθυστερήσεις τού πρώτου μέρους λάθος της άμυνας της ΑΕΚ, ο Παπαρίζος έκλεψε και με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ έκανε το 0-3.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έπαιξαν καλύτερο ποδόσφαιρο με την ΑΕΚ να βελτιώνει την εικόνα της αφού έβαλε την μπάλα κάτω. Παρά τις προσπάθειες των κιτρινόμαυρων η έμπειρη ομάδα της Γαλατινής κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα, φτάνοντας πλέον μία ανάσα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Στο 60' ο Σακαλής έκλεψε τη μπάλα πλάγια αριστερά, έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα και ο Ιμέρ Χιντ με προβολή έκανε το 1-3. Στο 63' βολίδα του Καλαμπούκα από εκτέλεση φάουλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ. Στο 70' νέα βολίδα του Καλαμπούκα απέκρουσε ενστικτωδώς ο Λόγγου σε κόρνερ. Στα τελευταία είκοσι λεπτά η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και έκανε κάποιες μικροευκαιρίες, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα τη Γαλατινή πού είχε την τελευταία φάση του αγώνα στο 88' όταν από σέντρα του Παπαρίζου και προβολή του Τσαφή η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.  
ΑΕΚ (Βοριαζίδης): Λόγγου, Κοταρίδης, Κουμπούρας, Παλάντζας (85' Σιαμπανόπουλος), Ρηνιώτης, Τσολακίδης, Σακαλής, Ζάμπακας, Χιντ (65' Βάλλας), Καραγεώργος, Γκιούρος.
ΓΑΛΑΤΙΝΗ (Σαμαράς): Χατζής, Παπαντωνίου, Καρανάσιος, Χριστοδούλου, Παπαρίζος, Μπλιάγκος, Τσότσος, Καλαμπούκας, Ηλίας (80' Τρυφόπουλος), Κουτσομήτρος (46' Ζιώγας), Τσατσάκης (69΄ Τσαφής).
Διαιτητές: Πλιάκης, Γεωργιάδης, Κουτζιακουτζίδης.

 

πηγή: http://aekozanis.gr/