Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της

Υποσχέσεις από Ε.Ο.Κ. και FIBA

Υποσχέσεις  για ενα ιδιαίτερα  ενδιαφέρον μπασκετικό καλοκαίρι άφησε με την επίσκεψή του το Σαββατοκύριακο στην Δυτική Μακεδονία, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA EUROPE) Γεώργιος Βασιλακόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτη Τσαγκρώνη.

Η Ε.Ο.Κ. προτίθεται να πραγματοποιήσει  εκτός από προπονήσεις  Εθνικών Ομάδων και Τουρνουά προετοιμασίας, με πολύ μεγάλη πιθανότητα ακόμη και η αγαπημένη όλων των Ελλήνων Εθνική Ανδρών να εμφανιστεί στο νεόδμητο Κλειστό της Κοζάνης.

Επίσης  η Ε.Ο.Κ. στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έναντι της FIBA να αναλάβει την Διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κορασίδων U16 (16 Εθνικές Ομάδες – 10 έως 22 Αυγούστου). Μια Διοργάνωση που λόγω των υφιστάμενων υποδομών σε Κλειστά Γυμναστήρια και Ξενοδοχεία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν “μοιραστεί” ευρύτερα.  

Αυτό  ήταν και το κύριο  θέμα της Σύσκεψης του Προέδρου με τον  Περιφερειάρχη Δυτικής  Μακεδονίας Γεώργιο  Κίρκο, την Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (κ.κ. Σαββίδης, Γκοβεδάρος, Γκερεχτές, Γιαγκόπουλος, Φίλκας, Δρόσος, Παπαδόπουλος και Κουτρώτσιος), τον “οικοδεσπότη” Νομάρχη Κοζάνης Γεώργιο Δακή που διέθεσε και την Αίθουσα Συσκέψεων της Ν.Α. Κοζάνης, τους Δημάρχους Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα,  Γρεβενών Γεώργιου Νούτσου, Βελβεντού Μανώλη Στεργίου και Σιάτιστας Κων/νο Κοσμίδη. Ο Δήμος Πτολεμαίδας, δια του Δημάρχου Γρηγόρη Τσιούμαρη, o οποίος αν και δεν κατάφερε να παραστεί, ανανέωσε το ενδιαφέρον για την ανάληψη της Διοργάνωσης. Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα με την έγγραφη εκδήλωση του ενδιαφέροντος προς Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.-Ε.Ο.Κ.-FIBA.

O κος Βασιλακόπουλος το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκε τα Γρεβενά, ενώ το απόγευμα ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε Εκδήλωση που διοργάνωσε η Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ», με θέμα: «Αθλητισμός: Εμπορικό Προιόν ή Κοινωνικό Αγαθό;». Στην ίδια εκδήλωση ο νέος Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Λάζαρος Σαββίδης τίμησε την φυσιογνωμία του παγκοσμίου μπάσκετ και στην συνέχεια τιμήθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας Ηλίας Καφές, ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Άρης Χωλόπουλος.

Η τελευταία δέσμευση του κου Βασιλακόπουλου αφορά στην εκ νέου επίσκεψή του στην Δυτική Μακεδονία, πολύ σύντομα, υπό την νέα ιδιότητά του, ως Πρόεδρος FIBA WORLD!