Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της vasilis

Πολυ Καλα Στοιχεια Εδειξε Η Κοζανη Στο Φιλικο Με Τον Αγροτικο Αστερα

Με κορυφαίο τον Παναγιώτη Μπεκιάρη, που πέτυχε δυο γκολ, ο Αγροτικός Αστέρας νίκησε δύσκολα με 2-1 την μαχητική Κοζάνη στο εκτός έδρας φιλικό, ενώ ο Περικλής Αμανατίδης δοκίμασε τους Τάσο Παγώνη και Δημήτρη Τσερκέζο.

Ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο μέρος, οι «σταχυοφόροι» ήταν πιο ουσιαστικοί και κέρδισαν με 2-1 τους Κοζανίτες, οι οποίοι προβλημάτισαν αρκετά τον αντίπαλό τους. Ο Περικλής Αμανατίδης είδε την ομάδα του να παρουσιάζεται διπρόσωπη, καθώς στο πρώτο μέρος ήταν νωθρή και νωχελική, ενώ η είσοδος του Μπεκιάρη, αλλά και οι άλλες αλλαγές, βελτίωσαν προς το καλύτερο την εικόνα της, την στιγμή που χάθηκαν και αρκετές ευκαιρίες. Βεβαίως, το ζητούμενο για τους πράσινους είναι να υπάρξει μεγαλύτερη σταθερότητα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ στα κέρδη προσμετρείται και η καλή εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλακα, Στέφανου Γουναρίδη, ο οποίος μαζί με τους Γιακουμή και Λαμπάκη συγκροτεί μια ανταγωνιστική τριπλέτα. Από τους νικητές ξεχώρισαν και οι Γέσιτς, Κούτσης, Στεφανίδης και Σαπάνης.

Στο φιλικό τεστ ο τεχνικός του Αστέρα δοκίμασε ξανά τον πρώην δεξιό μπακ του Ιωνικού, Δημήτρη Τσερκέζο, αλλά και τον πρώην μεσοαμυντικό του Πανσερραϊκού, Τάσο Παγώνη. Όπως όλα δείχνουν, ένας από τους δυο θα αποκτηθεί εντός των ημερών, ενώ θα ανακοινωθούν και επίσημα οι προσθήκες των Γκόμες και Γ. Παπαδόπουλου.

Φάσεις και γκολ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και η νεανική ομάδα του Βασίλη Παπαδόπουλου έκλεψε την παράσταση, χάνοντας ευκαιρίες στο πρώτο μέρος σε αντεπιθέσεις, ενώ δοκιμάστηκε και ο μέσος, Νίκος Τραυλός, που παλιότερα έπαιξε σε Πυρσό Γρεβενών και Πλατανιά Χανίων.

Η πρώτη ευκαιρία καταγράφηκε στο 11ο, με τον Σαββούδη να βρίσκει τον Γκόβα που σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 17ο ο Κίκιτς σούταρε στο δοκάρι, με τον Πέτρο Τοπούζη να παίρνει το… ριμπάουντ, κάνοντας το 1-0. Στο 31ο ο Γκόβας σούταρε λίγο άουτ και στο 35ο οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, σε ανατροπή του Γέσιτς. Στο 43ο ο Σέρβος βρήκε τον Έντι Γκόμες, που σούταρε λίγο άουτ, όπως και ο Ουέλιγκτον στο 50ο, αλλά και ο Σαββούδης στο 53ο για τους ερυθρόλευκους. Στο 57ο ο Γιακουμής «έβγαλε» ωραία το πλασέ του Τρίψα και στο 62ο ο Βούρας είπε «όχι» στο φάουλ του Ουέλιγκτον. Στο 75ο ο Παναγιώτης Μπεκιάρης με καρφωτή κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Ναλμπάντη έκανε το 1-1, ενώ στο 89ο ο ίδιος διαμόρφωσε με σουτ το τελικό 1-2, μετά από σουτ του Παγώνη που κόντραρε σε σώματα. Στο 90΄ ο Ζήφκας σούταρε στον Λαμπάκη.

ΚΟΖΑΝΗ: Βούρας, Δάντσης, Μικρτσιάν, Κωνσταντάρας, Τρίψας, Κίκιτς, Βασίλιεβιτς, Σαββούδης, Γκόβας, Τραυλός, Τοπούζης. Αγωνίστηκαν ακόμα οι Γκαραβέλης, Χατζηγιαννάκης, Κάλφας, Ζήφκας, Σακαλής, Κυριακίδης, Αντάμης, Φλώρος, Πηλικίδης, Τλούπας, Χριστοφορίδης, Μπάκανος.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ: Γουναρίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Ν. Παπαδόπουλος, Χασιώτης, Αγγελόπουλος, Κούτσης, Αβραμόπουλος, Σαπάνης, Γέσιτς, Γκόμες, Στεφανίδης. Έπαιξαν επίσης οι Γιακουμής, Λαμπάκης, Γόγολος, Μερεσιώτης, Σαμουηλίδης, Παγώνης, Μπεκιάρης, Τσερκέζος, Τσάτσας, Βουτσάς, Ναλμπάντης, Τσουκαλίδης, Ουέλιγκτον.