Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

Παρέμεινε σε τροχιά ανόδου ο Εορδαϊκος

ΚΟΖΑΝΗ–ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 0-1

Σε ένα από  τα πιο ήσυχα αλλά και τα πιο μέτρια σε απόδοση ντέρμπι των τελευταίων χρόνων ανάμεσα σε Κοζάνη και Εορδαϊκό η ομάδα της Πτολεμαΐδας κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Κοζάνη και να παραμείνει έτσι σε τροχιά ανόδου.

 

 

 

Από την άλλη η Κοζάνη η οποία ήθελε αλλά δεν μπορούσε παρέμεινε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας αλλά το θετικό είναι ότι στα υπόλοιπα παιχνίδια που την ενδιέφεραν τα αποτελέσματα ήταν ευνοϊκά.

 

 

 

 

 

Φυσικά δεν μπορείς να περιμένεις πάντα από τους άλλους και αν δεν βελτιωθεί η σωτηρία θα είναι απατηλό όνειρο. Φυσικά τα πάντα θα ήταν ίσως διαφορετικά αν ο Σουλίδης στο πρώτο κιόλας λεπτό ήταν εύστοχος ή αν η κεφαλιά του Δελήμπαση έβρισκε στόχο στο 85. Φυσικά με τα αν δεν γίνεται τίποτα και πλέον η Κοζάνη….τρέχει.

 

 

 

Από την άλλη ο Εορδαϊκός πήρε μια επαγγελματική νίκη, αν και στο τέλος έπαιξε με τη φωτιά και περιμένει πλέον τη Βέροια στο μεγάλο ντέρμπι την Τετάρτη για να πάρει προβάδισμα ανόδου. Το παιχνίδι έγινε παρουσία 1000 περίπου φιλάθλων οι μισοί από τους οποίους ήταν από την Πτολεμαΐδα.

 

 

 

 

Καλή η διαιτησία  του κου Κατσικογιάννη από  το Σ.Δ. Ηπείρου ο οποίος είχε δίκιο  για το πέναλτι και έδειξε κίτρινες στους Στεγιόπουλο, Δελήμπαση, Δεληζήση (άδικη μάλλον κάρτα αφού ο παίκτης  της Κοζάνης κλώτσησε την μπάλα  πάνω του). Κακός ο πρώτος βοηθός Καραλής από τον ίδιο σύνδεσμο πολύ καλός ο άλλος βοηθός Κούτρας επίσης από την Ήπειρο.

Φάσεις  – γκολ

Στο πρώτο μόλις  λεπτό ο Σουλίδης βρήκε διάδρομο, κανείς αμυντικός του Εορδαϊκού δεν βγήκε να τον κόψει, αυτός βρέθηκε μόνος απέναντι στον Παρασκεύα αλλά δεν μπόρεσε να το νικήσει.

Στο 11ο η κεφαλιά του Τζελέπη πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό ο Μαυροματίδης έβγαλε στη πλάτη της άμυνας τον Γεροντίδη και αυτός ανατράπηκε από τον Μικριτσιάν. Το καθαρό πέναλτι που υποδείχθηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Καραμπατζάκης για το 0-1.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν πολύ κακό και η επόμενη  φάση ήρθε στο 40ο όταν το σουτ του Τομαρά πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 48ο ο Γεροντίδης μπήκε μόνος από τα πλάγια δεν τελείωσε όμως τη φάση μόνος του,  αλλά προτίμησε να δώσει στον Μαυροματίδη που σούταρε αλλά ο Βούρας μπλόκαρε.

Από εκεί και  μετά οι γηπεδούχοι είχαν μια φλύαρη υπεροχή η οποία όμως εξανεμιζόταν μόλις πλησίαζε στην περιοχή του  Εορδαϊκού.

 

Στο 68ο του σουτ του Σουλίδη από κοντά έφυγε ψηλά άουτ και στο 74ο το σουτ του Γεραγώτη αποκρούστηκε από τους αμυντικούς.

Στο 85ο χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Κοζάνη να ισοφαρίσει όταν ο Ματζιάρης εκτέλεσε φάουλ ο Δελήμπασης από πολύ κοντά έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Παρασκεύας με εντυπωσιακή απόκρουση είπε όχι και κράτησε το 0-1.

Στο 89ο τέλος το σουτ του Δελήμπαση πέρασε ψηλά άουτ.

Κοζάνη: Βούρας, Βλάχος, Στεγιόπουλος, Κλάζογλου, Χρέντσαρ, Μικριτσιάν (46ο Πελέκας), Τομαράς (46ο Πάλλας), Σουλίδης, Μπάκανος (80ο Ιωαννίδης), Ματζιάρης, Δελήμπασης.

Εορδαϊκός: Παρασκεύας, Καραμπατζάκης, Γεροντίδης, Τζελέπης, Δεληζήσης, Μαυροματίδης, Νουτσκόφτσκι (88ο Ελευθεριάδης), Γεραγώτης (82ο Πανάκης), Σερσέμης, Τσουλάκος (71ο Κουλίδης), Ταφαρλής.