Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Tae-Kwon-Do ο Τζέλλος Κλεάνθης από τη Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης.

Η πόλη της Κοζάνης γιορτάζει , καμαρώνει και περιμένει να υποδεχτεί έναν ακόμη αθλητή του συλλόγου Μακεδονική Δύναμη, που γράφει ιστορία στο ολυμπιακό αγώνισμα του tea-kwon-do. Ο λόγος για τον αθλητή Τζέλλο Κλεάνθη

που αγωνίστηκε χθες 9/3/2010 στην κατηγορία των -63 κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα tae-kwon-do, που έλαβε χώρα στο μακρινό Μεξικό.

 

 

 

Μετά από 4 νικηφόρους αγώνες κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών με το αργυρό μετάλλιο να κρέμεται στο στήθος του. Πιο συγκεκριμένα, ο Κοζανίτης αθλητής αντιμετώπισε στον πρώτο αγώνα έναν αθλητή από τις Φιλιππίνες, τον οποίο κέδρισε στον χρυσό πόντο και πέρασε στην επόμενη φάση. Στον δεύτερο αγώνα κέρδισε τον Ισραηλινό αθλητή με σκορ 3 – 1 υπέρ του και συνέχισε στον τρίτο αγώνα όπου με σκορ 8 – 7 άφησε πίσω του τον αθλητή από την Ταϊπέι. Φτάνοντας στα ημιτελικά ο Τζέλλος αποδεικνύει το σθένος του και την επιθυμία του να πάρει θέση στο βάθρο, έτσι ξεπερνά και τον Ρώσο αντίπαλό του με 9 – 7. Στον τελικό αγώνα είχε μια άψογη αγωνιστική παρουσία, προβληματίζοντας έντονα τον Κορεάτη αντίπαλό του και ενώ το σκορ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ήταν ισόπαλο 5 – 5, μία ποινή που δόθηκε από τον διαιτητή στον Τζέλλο Κλεάνθη, διαμορφώνει το σκορ σε 4 – 5 γεγονός  που στοίχησε από τον kοζανίτη αθλητή την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

 

 

 

 

Είναι τεράστια επιτυχία και άξια συγχαρητηρίων η προσπάθειά του και το αργυρό μετάλλιο μια μεγάλη ανταμοιβή των κόπων του, επί σειρά ετών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σύλλογος της Μακεδονικής Δύναμης με αυτή την επιτυχία του Τζέλλου Κλεάνθη μετράει ήδη 4 Παγκόσμιες και 5 Πανευρωπαϊκές διακρίσεις έως σήμερα.     
Ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας TaeKwonDo του συλλόγου Μακεδονική Δύναμη και προπονητής του Τζέλλου Κλεάνθη, Αλμασίδης Χρήστος που βρίσκεται κοντά στο αθλητή του στο Μεξικό, μας δήλωσε τα εξής : « Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ τον Κλεάνθη γι αυτήν του την επιτυχία, μας κάνει όλου ιδιαίτερα χαρούμενους, περήφανους και πραγματικά αισθάνομαι ότι ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο οι κόποι όλων μας. Ήμασταν έτοιμοι γι’αυτή την πρόκληση, είχαμε δουλέψει μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια και νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που ο στόχος μας επιτεύχθηκε. Είναι η 4η φορά που ο σύλλογός μας έχει την τύχη και τη χαρά να στέφεται αθλητής του παγκόσμιος πρωταθλητής και ειλικρινά τα συναισθήματα είναι ξεχωριστά! Για έναν προπονητή ένα μετάλλιο σε παγκόσμιες διοργανώσεις είναι στόχος και χαίρομαι πολύ που είχα την ευκαιρία να το ζήσω άλλη μια φορά από κοντά, με αθλητή του συλλόγου μας. Σ’αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ για την οργανωμένη δουλειά της, τους ομοσπονδιακούς προπονητές της χώρας μας, κύριους Παπαδέα Νικόλαο, Παρασίδη Κυριάκο και Χ. Μέγερ καθώς  και το Δήμο Κοζάνης, για την συμβολή τους στην επιτυχία μας αυτή. Εμείς υποσχόμαστε σε όλους τους κοζανίτες να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και για μεγαλύτερες επιτυχίες, θα είναι η ύψιστη και αναντικατάστατη τιμή για τον επαρχιακό αθλητισμό που παλεύει καθημερινά να επιβιώσει. Σας ευχαριστούμε πολύ. »  

Το Δ.Σ. του συλλόγου Μακεδονική Δύναμη συγχαίρει τον αθλητή του Τζέλλο Κλεάνθη γι αυτή του την επιτυχία.