Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της alexandros

ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕΧΤΕΡΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

mext stylia taek manch

Ένα μεγάλο μπράβο στον Μεχτερίδη Στυλιανό του Μιλτιάδη που αγωνίστηκε  στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα taekwondo στο Manchester της Αγγλίας, την Κυριακή 6 Μαΐου 2012.

Ο αθλητής μας ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος γι’ αυτό το πρωτάθλημα και πραγματικά αγωνίστηκε ψυχήται και σώματι. Την διοργάνωση έφεραν επάξια εις πέρας η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία taekwondo σε συνεργασία με την Αγγλική, η οποία προετοιμάζεται και για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το αγωνιστικό επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν υψηλό και η συμμετοχή των χωρών έφτασε τις 46.

     Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 16 αθλητές ( 8 άνδρες, 8 γυναίκες),   μέσα σε αυτούς ήταν και ο αθλητής από την Κοζάνη Μεχτερίδης Στέλιος, από τον σύλλογο της Μακεδονικής Δύναμης ο οποίος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην ολυμπιακή κατηγορία των ανδρών στα  -68 κιλά. Ο Στέλιος έδωσε συνολικά 4 αγώνες και κατάφερε να βγει νικητής. Ο πρώτος αγώνα έναντι του Σλοβάκου έληξε 7-2, ο δεύτερος αγώνας με τον Νορβηγό ήταν συναρπαστικός και αγωνιώδης μέχρι το τέλος αφού αρχικά ο Στέλιος ήταν πίσω στο σκορ με 3-6 και λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, με ένα εκπληκτικό και δυνατό χτύπημα στο κεφάλι ισοφάρισε τον αντίπαλό του βγάζοντάς τον μάλιστα νοκ-άουτ. Τρίτος αγώνας με Λευκορώσο αντίπαλο ο Στέλιος κερδίζει 13-8 αλλά μπαίνει τραυματισμένος στον τέταρτο αγώνα, όπου έδωσε πραγματική μάχη έναντι του Τούρκου Tazegul, ο οποίος είναι στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, είναι χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2011 όπου και είχε βραβευτεί ως ο καλύτερος αθλητής της διοργάνωσης, τέλος είναι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου της παγκόσμιας ολυμπιακής πρόκρισης ενόψει των ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου. Μπορεί να έχασε 7-13 όμως παρά τον τραυματισμό του δεν εγκατέλειψε την προσπάθειά του ούτε λεπτό, στάθηκε στο ύψος του και γι’ αυτό και μόνο είναι άξιος επαίνων.

     Ο Μεχτερίδης Στέλιος μας έκανε όλους περήφανους με αυτή του τη διάκριση, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό taekwondo είναι ΄΄ ζωντανό ΄΄  και έχει πληθώρα αξιόλογων αθλητών. Η συμμετοχή του Στέλιου με την Εθνική ομάδα αποτελεί την 12η  ατομική του συμμετοχή και την 36η  συλλογική, από αθλητή της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης κι αυτό το γεγονός τιμά την πόλη μας όπως και την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Δεν είναι ένας τυχαίος αθλητής, η πορεία του στον χώρο του taekwondo είναι πολυετής και επιτυχής, ενδεικτικά θα υπενθυμίσουμε την τελευταία του διάκριση, το ασημένιο Βαλκανικό μετάλλιο που κατέκτησε στην Σερβία το Δεκέμβριο του 2011.
     
     Ο πρόεδρος κύριος Πουτογλίδης Γεώργιος και το Δ.Σ. της Μακεδονικής Δύναμης συγχαίρουν τον αθλητή τους Μεχτερίδη Στέλιο για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου καθώς επίσης και όλη την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας για την συμμετοχή και τις διακρίσεις της. Τέλος, νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν την Ελληνική ομοσπονδία taekwondo καθώς και τους ομοσπονδιακούς προπονητές, κυρίους Παρασίδη Κυριάκο και Παπαδέα Νικόλαο.