Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της alexandros

[Κύπελλο] Μακεδονικός Σιάτιστας - Κοζάνη 2004 (2-3παρ. - 2-2κ.α.) 28/08/2011

Εντυπωσιακή ανατροπή!!

Την πρώτη της νίκη στην παρθενική της συμμετοχή στο θεσμό του κυπέλλου πέτυχε η Κοζάνη 2004 και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Οι φιλοξενούμενοι αν και έχαναν στο 32΄απο τον Μακεδονικό Σιάτιστας με 2-0 κατάφεραν με αντεπίθεση διαρκείας ,να γυρίσουν "τούμπα " το ματς ισοφάρισαν αρχικά σε 2-2 και στην παράταση πήραν την νίκη -πρόκριση με 2-3

Η Κοζάνη 2004 που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Β΄ κατηγορία δεν είχε καμία συμμετοχή ,στο θεσμό αφού μόνο σε ομάδες της Δ΄ Εθνικής και Α΄ κατηγορίας ήταν και είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στο κύπελλο που διοργανώνει η ΕΠΣ Κοζάνης.

Η εντυπωσιακή ανατροπή που πέτυχε η ομάδα του Στ. Γκουρτσούλη αποκτά μεγαλύτερη σημασία μιας και ήρθε κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη του κοζανίτικου ποδοσφαίρου.
Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν αγχωμένοι στο παιχνίδι και βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 πολύ νωρίς χάρη σε γκολ του Τσιαούση Ι στο 9΄και του Τύρνα στο 32΄
Στη συνέχεια η Κοζάνη 2004 βρήκε τις ανασταλτικές της ισορροπίες, επιτέθηκε, πέτυχε την ολική ανατροπή
και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί ενός δυνατού αντιπάλου.

Στο 34΄ο Ευαγγελόπουλος θα ανατραπεί και ο Μπακαλίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι θα μειώσει σε 2-1. Στο 80΄ο Κουνάβας θα ισοφαρίσει σε 2-2 με ψύχραιμο κοντινό πλασέ ύστερα από πολύ καλή προσπάθεια και σέντρα Ευαγγελόπουλου και στην παράταση θα κλέψει την πρόκριση με νέο εύστοχο πέναλτι του Μπακαλίδη σε ανατροπή του Κουνάβα.
Τα «κλειδιά» της επιτυχίας της ομάδας του Στέφανου Γκουρτσούλη ήταν τα ακόλουθα:

Πρώτο, δεν έχασαν τη συνοχή ή την ψυχραιμία τους όταν βρέθηκαν να χάνουν με 2-0.

Δεύτερο, είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν πριν ολοκληρωθεί το 45λεπτο κα να μειώσουν σε 2-1.

Τρίτο, διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα τους στο σκορ, αφού βελτιώθηκαν αμυντικά κρατώντας μακριά τους επιθετικούς της Σιάτιστας με εξαίρεση τη φάση του 124΄που σε μια στιγμή αδράνειας ο Μπλιάγκος βρέθηκε μόνος στην περιοχή αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Βέβαια αν οι παίκτες των φιλοξενούμενων(Μπακαλίδης , Ευαγγελόπουλος , Ζαζάς, Χωλόπουλος, Γκουσγκούνης) ήταν πιο προσεκτικοί και πιο εύστοχοι στην τελική τους προσπάθεια, ιδίως στη παράταση θα είχαν σημειώσει κι άλλα γκολ και δε θα καρδιοχτυπούσαν στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.
Στην επόμενη φάση στις 4 Σεπτεμβρίου η Κοζάνη 2004 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Μακεδονικό Φούφα. Άλλη μια δυνατή ομάδα του νομού που φέτος υποβιβάστηκε από την Δ’ Εθνική κατηγορία

Μακεδονικός Σιάτιστας(Λιούμπας - Γράβας): Διάφας, Κατσίρης, Τσιαούσης Ι. Ντίνας (57’ Γράβας Ι.), Μεσημέρης, Μπλιάγκος, Στεργίου, Ντέρος Γ., Ντέρος Β., Καλαμπούκας, Τύρνας (75’ Σιαμσάρας).

Κοζάνη 2004 (Γκουρτσούλης): Γιαννάδης, Νούσιας, Τζελαπτσής (70’ Γρίβας), Γκουλιαβέρας (62’ Κουνάβας), Μυλωνάς, Χωλόπουλος, Κυπίρτογλου (114’ Σιδέρης), Μπακαλίδης, Ζιαζιάς, Ευαγγελόπουλος, Γκουσγκούνης.

Διαιτητής: Ζούγρας
Βοηθοί: Κεντζιόπουλος, Βέρος

Περισσότερες Φωτογραφίες