Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της

Δόξα Μικροκάστρου - ΑΕΚ 0-2

Δόξα Μικροκάστρου - ΑΕΚ 0-2

Μόνο τους τρείς βαθμούς της νίκης μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ από το παιχνίδι στο Μικρόκαστρο απέναντι στην τοπική Δόξα καθώς οι κιτρινόμαυροι βρέθηκαν σε κακή μέρα αλλά κατάφεραν να φύγουν με το "διπλό". Οι κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν με πολλά αμυντικά προβλήματα τα οποία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το Μικρόκαστρο, ενώ και επιθετικά η εικόνα της ΑΕΚ ήταν μέτρια.Αντίθετα οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση από την ΑΕΚ και ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί πού σημείωσαν τα δύο τέρματα πού έκριναν το παιχνίδι.

Στο 6' σε σέντρα τού Λαζόγκα από τα δεξιά ο Λόγγου δεν συγκράτησε τη μπάλα αλλά ο επερχόμενος Χ. Τσιούκρας πλάσαρε άουτ σε κενή εστία. Στο 9' η ΑΕΚ έκανε το 0-1 όταν ο Βάλλας κοντρολάρισε τη μπάλα με το στήθος και με ωραία ασσίστ έβγαλε τον Γιάννη Γκιούρο σε καλή θέση. Το πλασέ τού έμπειρου μέσου της ΑΕΚ κατέληξε στα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε το κάθετο δοκάρι. Στο 21' από παράλληλη σέντρα τού Ζαγκουντίνου ο Μανώλης Σιούτης τού Ιωάννη μόνος απέναντι στην εστία δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 23' το Μικρόκαστρο κέρδισε πέναλτυ σε ανατροπή τού Χ. Τσιούκρα από τον Παλάντζα αλλά ο Μανώλης Σιούτης τού Γεωργίου σούταρε άουτ από τα έντεκα βήματα. Στο 27' ο Ρηνιώτης σταμάτησε σωτήρια δυνατό σουτ τού Ζαγκουντίνου. Στο 36' ωραία μπαλιά τού Γκιούρου στα πλάγια στον Τσολακίδη ο οποίος έστειλε δυνατή συρτή σέντρα στην περιοχή και ο Γκέσος  στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 38' ο Λαζόγκας προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Ρηνιώτη μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε το χέρι του αμυντικού της ΑΕΚ την ώρα πού έπεφτε, αλλά ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν ανιαρό, με τούς γηπεδούχους να έχουν μία ελαφρά αλλά ανούσια υπεροχή και χωρίς να δημιουργούνται φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Καλύτερη στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 56' όταν με ατομική προσπάθεια ο Γκιούρος βρέθηκε τετ-α-τετ, ο τερματοφύλακας Μουστάκας απέκρουσε με τα πόδια το σουτ τού μέσου της ΑΕΚ και η μπάλα κατέληξε στον Καραγεώργο πού σούταρε άουτ απέναντι στην αφύλακτη εστία. Στο 73' ο Μόσχος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς κλώτσησε τη μπάλα μακριά έπειτα από απόφαση του διαιτητή με αποτέλεσμα το Μικρόκαστρο να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή στο τελευταίο τέταρτο χωρίς όμως αποτέλεσμα.
ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ (Αθανασιάδης): Μουστάκας, Γκέσος (64' Τύρνας), Τζιάστας, Ι. Τσιούκρας, Χ. Παπαϊωάννου, Καλαμπούκας, Μ. Ι. Σιούτης (29' Λαζής), Μ. Γ. Σιούτης, Χ. Τσιούκρας, Λαζόγκας (53' λ.τ. Σ. Τσιούκρας), Ζαγκουντίνος.
ΑΕΚ (Φουρκιώτης): Λόγγου, Κοταρίδης, Ρηνιώτης, Μόσχος, Παλάντζας, Τρέσσος, Βάλλας (62' Σακαλής), Γκιούρος, Φερλαχίδης (55' Λιάμης), Καραγεώργος (82' Κουμπούρας), Τσολακίδης.
Διαιτητές: Μαζαράκης, Λ. Τσιγγένης, Κοτσίδης.