Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της

Δείτε στιγμιότυπα από τον αγώνα Σπερς -Ολυμπιακός

Μετά το τρακ και τις μεγάλες διαφορές του πρώτου ημιχρόνου, ο αξιοπρεπής Ολυμπιακός μείωσε ακόμη και στους οκτώ πόντους για να χάσει τελικά από τους Σπερς με 107-89, η οποία είναι η μικρότερη σε διαφορά ήττα ελληνικής ομάδας από αντίστοιχη του ΝΒΑ. Επόμενο ραντεβού με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς τα ξημερώματα της Τρίτης.Η νίκη δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αξιόμαχος, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν χωρίς άγχος και τρακ κοίταξε στα μάτια τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Τζος Τσίλντρες και Βον Ουέιφερ οι κορυφαίοι για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ καλό παιχνίδι έκανε και ο Μίλος Τεόντοσιτς. Στα βαθιά με επιτυχία και ο Κώστας Παπανικολάου!

 

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να φαίνεται ότι έχει άγχος, ίσως και δέος απέναντι στην ομάδα του Τιμ Ντάνκαν, του Μανού Τζινόμπιλι και του Τόνι Πάρκερ. Μέσα σε πέντε λεπτά αγώνα το σκορ είχε γίνει 29-9 και ο φόβος για... συντριβή ήταν ορατός, αλλά ο Τζος Τσίλντρες μαζί με τον Μίλος Τεόντοσιτς ξεκόλλησαν τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός ήταν άνετος, έμπειρος από τέτοιες καταστάσεις, ενώ σιγά σιγά προσπαθούσαν και οι υπόλοιποι ερυθρόλευκοι να βρουν τα πατήματά τους.

Βέβαια, οι Σπερς είχαν βρει ρυθμό και η διαφορά ήταν έτσι κι αλλιώς μεγάλη, ενώ όσο φτάναμε στο τέλος του ημιχρόνου φαινόταν πως ο Ολυμπιακός δύσκολα θα άντεχε. Μάλιστα, οι 66 πόντοι που δέχθηκε στο πρώτο μέρος ήταν πολλοί. Όμως, οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια εντελώς διαφορετικοί και με ένα επιμέρους σκορ 12-2 μείωσαν στους 10 πόντους! Ο Ουέιφερ ανέβηκε, ο Σχορτσανίτης πρωταγωνίστησε και ο Τσίλντρες συνέχισε να είναι καλός, για να φτάσουν οι ερυθρόλευκοι και σε απόσταση οκτώ πόντων, εκνευρίζοντας τον Πόποβιτς.

Στη συνέχεια, οι Σπερς σοβαρεύτηκαν, ο Ρότζερ Μέισον πήρε τη σκυτάλη από τον εξαιρετικό Τζορτζ Χιλ και κάποια λάθη του Ολυμπιακού έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να τρέξουν και να τιμωρήσουν τον αντίπαλό τους για την όποια επιπολαιότητά του. Το τελικό 107-89 είναι άκρως... δικαιολογημένο σκορ, αν και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος -όπου ο Πόποβιτς κράτησε για αρκετή ώρα εκτός γηπέδου τους βασικούς- έδειξε ότι θα μπορούσε να κατακτήσει και ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Επόμενο ματς με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στις 02:00, τα ξημερώματα της Τρίτης. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα απέκτησε το conn-x tv.
Πρώτο δωδεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός έχει βγει στον αγωνιστικό χώρο, μαζί τους και οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Παίζουν όλοι από τους Σπερς, τόσο ο Τιμ Ντάνκαν, ο Μανού Τζινόμπιλι και ο Τόνι Πάρκερ.

Το γήπεδο έχει αρκετό κόσμο, αλλά δεν είναι γεμάτο. Συνολικά χωράει 18.000 φιλάθλους.

Εικόνα, πάντως από το ματς δεν υπάρχει τελικά. Παρότι οι φήμες και οι... ιντερνετικές διευθύνσεις διαδόθηκαν καλά, τηλεοπτική κάλυψη δεν υπάρχει.

Με Τεόντοσιτς, Τσίλντρες, Βασιλόπουλο, Κλέιζα και Σχορτσανίτη ο Ολυμπιακός. Μπόνερ, Τζέφερσον, Ντάνκαν, Μπόγκανς και Πάρκερ για τους Σπερς.

Από νωρίς οι Σπερς ξεκινούν καλά. Το 7-0 είναι γεγονός. Για να δούμε, θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός;

Πρώτο καλάθι για τους ερυθρόλευκους από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Απαντάει ο Πάρκερ με γκολ φάουλ και 10-2.

Ο Ντάνκαν ευστοχεί σε δύο βολές και το σκορ γίνεται 16-7. Ο Τεόντοσιτς το παλεύει πάντως γενικότερα. Μπήκε και ο Τζινόμπιλι, στο πόδι το γήπεδο. Ένα ακόμη καλάθι από τον Μίλος. 17-9 το σκορ. Λέτε, ο Σέρβος να κυνηγάει θέση στο επόμενο ντραφτ;

Τελειώνει η πρώτη περίοδος και το σκορ είναι ήδη 37-18. Ξεφεύγουμε. Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει κάνει καλές φάσεις και αυτό είναι το θετικό. Καλάθι και φάουλ από τον Παπαλουκά, τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Τέλος δωδεκαλέπτου 39-21 με δύο βολές του Χιλ.

Ο Ουέιφερ πετάει την μπάλα από τη μια άκρη του γηπέδου και η μπάλα μπαίνει! Όμως, δεν μετράει το καλάθι, έχει λήξει η περίοδος. Σημείωση: οι διαιτητές το τσέκαραν στο ριπλέι. Για να μην ξεχνιόμαστε. Η πίεση των Σπερς προκάλεσε προβλήματα στον Ολυμπιακό που ήταν άστοχος σε αρκετά σουτ. Το 29-9 του Σαν Αντόνιο στα μισά της περιόδου έκοψε κάπως τα πόδια των παικτών του Γιαννάκη. Αλλά στη συνέχεια, συνήλθαν.

Δεύτερο δωδεκάλεπτο

Πολλά φάουλ, σφυρίγματα, διακοπές συνέχεια. Όμως, ο Ολυμπιακός μειώνει στους 15 πόντους και ο Πόποβιτς παίρνει τάιμ άουτ. Ζορίστηκε; Καλάθι και φάουλ από τον Γλυνιαδάκη απέναντι στον Ντάνκαν. Αυτά είναι... Καλάθι από τον Φίνλεϊ και 51-33.

Προς το παρόν οι Σπερς δεν ανεβάζουν άλλο τη διαφορά. Λάθος. Φίνλει και πάλι και το σκορ 54-33. Δεν λέγαμε τίποτα άλλο;

Εύστοχος ο Χαλπερίν και 56-38, ο Πάρκερ συνεργάζεται με τον Ντάνκαν και σκορ 60-40. Καλάθι από τον Τσίλντρες και ο Πάρκερ άστοχος σε τρίποντο. Η διαφορά στους 18 πόντους με τρία λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο.

Πολύ κρατάνε τα ματς στο ΝΒΑ, να δούμε πόσο θα αντέξουν οι ερυθρόλευκοι σε αυτούς τους ρυθμούς. Ήδη οι 60 των Σπερς είναι πολλοί για πόντοι. Τέλος ημιχρόνου 66-46.

Τρίτο δωδεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός μπήκε διαφορετικά και μείωσε στους 10 πόντους! Για να δούμε, τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από τους ερυθρόλευκους που έκαναν ένα επιμέρους σκορ 12-2. Κρατάει ο Ολυμπιακός με το σκορ να είναι 71-58. Ο Πόποβιτς καλεί τάιμ άουτ. Έξω ο Σόφο, μέσα ο Μπουρούσης. Όλοι οι ερυθρόλευκοι έχουν παίξει ως τώρα, εκτός του Σλούκα. Ο Κώστας Παπανικολάου μπήκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τρομερή τάπα του Τσίλντρες και αμέσως μετά κάρφωμα του Ουέιφερ. Μειώνει ο Ολυμπιακός σε 71-60. Θέλει 4 λεπτά για τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Πόποβιτς χρησιμοποιεί τους αναπληρωματικούς και φαίνεται ότι θα επαναφέρει τους βασικούς στην τελευταία περίοδο. Οπότε, ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι να τελειώσει το τρίτο δωδεκάλεπτο.

Τάιμ άουτ και η μασκότ των Σπερς μπαίνει στο παρκέ με πλακάτ που λέει "I need a... gyro" και στο άλλο χέρι ένα σουβλάκι. Τυλιχτό! Βολές για τον Μπουρούση, χάνει την πρώτη, χάνει και τη δεύτερη, η διαφορά μένει στους 12 πόντους. Καλάθι από τον ΜακΝτάις και 79-64, αλλά ο Τσίλντρες που είναι πολύ καλός μειώνει. Μπλερ έχει την απάντηση και σκορ 81-66. Move, move φωνάζει ο Γιαννάκης. Τελειώνει η περίοδος, με σκορ 83-66. Μια χαρά ο Ολυμπιακός σε αυτή την περίοδο.

Τέταρτο δωδεκάλεπτο

Κοντά στους 14 πόντους ο Ολυμπιακός διαρκώς που το παλεύει και συγχρόνως το διασκεδάζει. Μόνο ο Σλούκας δνε έχει παίξει ακόμη. Ο Κώστας Παπανικολάου ξεψάρωσε και αποδίδει, δείχνοντας το ταλέντο του ακόμη και πέρα από τον Ατλαντικό. Οι Σπερς, βέβαια, δεν χαμπαριάζουν και παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας. Καλάθι από τον Τεόντοσιτς και το σκορ 89-77.

Τρίποντο από τον Μπέβερλι και η διαφορά στους εννιά πόντους! 89-80! Ο Τζορτζ Χιλ σκοράρει (είναι μακράν ο καλύτερος των Σπερς), αλλά ο Τσίλντρες ευστοχεί σε τρίποντο και μειώνει στους οκτώ πόντους, 91-83. Μπορεί ο Ολυμπιακός; Αντέχει; Θέλει επτά λεπτά ακόμη... Ο Ρότζερ Μέισον απαντάει από μακριά και 94-83, ο Μέισον κλέβει πάλι την μπάλα και καρφώνει. Στο τσακ μπαμ, η διαφορά στους 13 πόντους. Τα λάθη πληρώνονται ακριβά στο μαγικό πλανήτη.

Ο Μέισον σκοράρει και πάλι και οι Σπερς περνάνε τους 100 πόντους, συγκεκριμένα 101-85. Στους 16 πόντους η διαφορά, έχει κρατήσει στον πάγκο ο Πόποβιτς τους βασικούς, ο Γιαννάκης ετοιμάζει τον Κώστα Σλούκα και το ματς πλησιάζει προς το τέλος του. Δύο λεπτά έχουν απομείνει. Τέλος αγώνα 107-89.

Τα δωδεκάλεπτα: 39-21, 66-46, 83-66, 107-89

Σπερς (Πόποβιτς): Μπόγκανς 3 (1), Ντάνκαν 10 (5ρ.), Μπόνερ 6, Τζέφερσον 4, Πάρκερ 12 (6/7δίπ.), Τζινόμπιλι 7 (5ασ.), Φίνλεϊ 7 (1), Χιλ 17 (5/7δίπ., 0/1τρίπ., 7/8β.), Χάισλιπ 2, Ράτλιφ 3, Μπλερ 9, Μέισον 10 (2/2δίπ., 2/3τρίπ.), Χέρστον 3, Τζέρελς 3, Γουίλιαμς, Μαχίνμι 7, Τζόουνς, ΜακΝτάις 4

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Βασιλόπουλος, Τσίλντρες 15 (5/9δίπ., 1/3τρίπ., 2/2β., 9ρ., 2ασ., 3κλ., 4λ.), Σχορτσιανίτης 16 (5/10δίπ., 6/6β.), Κλέιζα 4 (2/6δίπ., 0/1τρίπ., 6ρ), Τεόντοσιτς 9 (3/4δίπ., 1/3τρίπ.), Μπέβερλι 3 (1/4δίπ., 1/2τρίπ.), Μπουρούσης 7 (2/3δίπ., 1/2τρίπ., 2/4β., 4ρ., 2κλ., 1λ.), Παπαλουκάς 5 (2/3δίπ., 0/3τρίπ., 1/1β., 3ρ., 4ασ., 3λ.), Γουέιφερ 11 (4/8δίπ., 1/2τρίπ., 2ρ., 2ασ., 3κλ.), Χαλπερίν 5 (1/4δίπ., 1/2τρίπ., 3ρ., 2ασ.), Βούιτσιτς 4 (2/3δίπ.), Γλυνιαδάκης 5 (2/3δίπ., 1/1β., 3ρ.), Παπανικολάου 5 (1/2δίπ., 1/1τρίπ.), Σλούκας (0/1τρίπ.)