Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της

Άρχοντας ο Εορδαϊκός στο ντέρμπι ρεζίλεψε τη Βασίλισσα(ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 4-0)

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων χρόνων ο Εορδαϊκός νίκησε στο κατ΄ ευφημισμό ντέρμπι την Βέροια με 4-0 και πλησίασε στους 2 βαθμούς την πρωτοπόρο Επανομή που σκόνταψε στην Άμφισσα.

Μπροστά σε 2500 φιλάθλους που έδωσαν βροντερό παρόν η ομάδα της Πτολεμαΐδας απέδειξε από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό και κατάφερε στο πρώτο τέταρτο να προηγηθεί με 3-0 και να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι σεβάστηκαν την «βασίλισσα» και έπαιξαν κοντρόλ ποδόσφαιρο δίνοντας χώρο στη Βέροια.

 

Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να πετύχει ακόμα ένα γκολ (γκολ για χάϊ- λάϊτ) με τον Οικονόμου και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες των γηπεδούχων να αποθεώνονται από τον κόσμο τους ενώ τα πανηγύρια συνεχίστηκαν και στα αποδυτήρια.

 

 

 

 

Από την άλλη πλευρά μια Βέροια χωρίς αρχή και τέλος πρέπει να έμεινε ευχαριστημένη και από το τελικό σκορ και φυσικά όλοι απορούσαν πως βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία.Μέχρι το 3-0 ο διαιτητής της συνάντησης κος Κύζας από το Σ.Δ. Δράμας (Δουλγαράκης-Πολυμενίδης) ήταν άριστος. Στη συνέχεια προσπαθούσε με ανύπαρκτα φάουλ να ανεβάσεις την Βέροια προς την εστία του Εορδαϊκού.

 

 

 

 

Στο 77 μάλιστα έκανε ένα ακόμα λάθος όταν βγάζοντας κίτρινη στον Ένκβιστ αυτός έφυγε από το γήπεδο νομίζοντας πως ο διαιτητής θα τον αποβάλει. Επέστρεψε βέβαια πίσω αλλά η δέυτερη κίτρινη δεν βγήκε ποτέ, όπως όφειλε.Στο 89 απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Νούτσο ενώ κίτρινες είδαν ακόμα οι Τζελέπης, Οικονόμου, Ένκβιστ, Ράνιτς και Γκέσιος.

 

 

 

Φάσεις- γκολ

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Οικονόμου θα γεμίσει ο Νουτσκόφσκι θα αφήσει  έξυπνα την μπάλα στον Γεραγώτη που θα βρεθεί μόνος απέναντι στον Κωταρίδη και με κεραυνό θα ανοίξει το σκορ.

Πριν προλάβει να συνέλθει η Βέροια δέχτηκε και δέυτερο γκολ. Ο Γεραγώτης εκτέλεσε φάουλ και ο Τζημογιάννης στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 16ο ο Γεροντίδης έκανε το γέμισμα ο Νουτσκόφσκι κατέβασε την μπάλα και με αριστερό δυνατό σουτ έκανε το 3-0.

Ουσιαστικά κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε αφού πολύ δύσκολα μια ομάδα μπορεί να γυρίσει ένα τέτοιο παιχνίδι.

Στο 29ο στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της Βέροιας ο Γκέσιος δεν μπόρεσε να βρει στόχο με σουτ από πολύ κοντά και δύο λεπτά αργότερα ο Ευθυμιάδης θα κάνει τραγικό λάθος, ο Μαυροματίδης θα βρεθεί μόνος απέναντι στο Κωταρίδη αλλά θα σουτάρει πολύ άσχημα  άουτ.

Στο 54ο ο Νούτσος θα κάνει ένα τεχνικό σουτ η μπάλα κάπου θα κοντράρει και θα περάσει ελάχιστα έξω κόρνερ. Από την εκτέλεση του από το Λαναρή ο Καραγιάννης θα πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Στο 66ο τέλος ο Μαυροματίδης θα μπει από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή θα δώσει στον Οικονόμου που έξω από την περιοχή θα πιάσει ένα κεραυνό και θα στείλει τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Κωταρίδη για το τελικό 4-0.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Παρασκευάς,  Ταφαρλής (81' Ελευθεριάδης), Γεροντίδης, Τσελέπης, Καραμπατζάκης, Κουλίδης, Οικονόμου, Μαυροματίδης, Γεραγώτης (67' Πανάκης), Δεληζήσης, Νουτσκόφσκι (73' Διαμαντόπουλος).
ΒΕΡΟΙΑ: Κοτταρίδης, Βέρτζος, Καπίας, Τζημογιάννης, Ευθιυμιάδης (38' Αστράουσκας), Νούτσος, Ένκβιστ (79' Παυλίδης), Λαναρής (67' Ράνιτς), Καλτσάς, Γκέσιος, Καραγιάννης.