Αρχική

Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής 2013-14

Κοζάνη-Φιλιππιάδα 4-1

Με εμφατική νίκη με 4-1 επί του δυνατού Εθνικού Φιλιππιάδας έκλεισε η Κοζάνη 50 χρόνια επίσημων αγώνων από το 1964, έτος το οποίο ιδρύθηκε από την συνένωση του Ολυμπιακού και του Μακεδονικού Κοζάνης.

Στην επετειακή 50η τους σαιζόν οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν στην 4η θέση του 2ου Ομίλου της Γ” Εθνικής έπειτα από μία σχετικά πετυχημένη χρονιά, την 25η στην Γ” Εθνική από ιδρύσεως.

Στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στον Εθνικό Φιλιππιάδας οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, προσφέροντας θέαμα και γκολ στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Ολυμπος-Κοζάνη 0-5

Η Κοζάνη πήρε την νίκη που ήθελε στην Κέρκυρα απέναντι στον υποβιβασμένο Ολυμπο με το ευρύ 5-0 και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή της στην Γ” Εθνική.

Τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα έφεραν κάποιες ανησυχίες στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων που είδαν μια καλή σαιζόν να παίρνει άσχημο δρόμο τις τελευταίες αγωνιστικές.

Στην Κέρκυρα η Κοζάνη δεν άφησε κάποιο περιθώριο στην νεανική ομάδα του Ολυμπου δείχνοντας από την αρχή ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τους τρείς βαθμούς.

Το παιχνίδι έγινε στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ολύμπου στην Καλλιθέα Καναλίων Κέρκυρας (πλαστικός χορτοτάπητας παλιάς γενιάς), με τον δυνατό αέρα να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών.

Κοζάνη-Καστοριά 2-3

Μεγάλο ματς έγινε στην Κοζάνη όπου η Καστοριά με τεράστια ψυχικά αποθέματα γύρισε το εις βάρος της 2-0 από το 35′ σε 2-3 στις καθυστερήσεις του αγώνα, αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 27΄.

Με τη νίκη της αυτή η Καστοριά έθεσε τις βάσεις για να παραμείνει στην κατηγορία.

Η Κοζάνη από την πλευρά της υπέστη άλλη μία οδυνηρή ήττα κι έμπλεξε σε περιπέτειες καθώς χρειάζεται οπωσδήποτε άλλη μία νίκη στα τελευταία δύο παιχνίδια για να εξασφαλίσει την παραμονή.

Η Καστοριά ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, έχασε μία καλή ευκαιρία στο 19′ όταν ο Αμπατζίδης σταμάτησε τετ-α-τετ του Αλεξανδρίδη αλλά στη συνέχεια η Κοζάνη πήρε την πρωτοβουλία.

Κορδελιό-Κοζάνη 2-0

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Κοζάνη στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης από τον Οδυσσέα που αγωνίζεται για να παραμείνει στην κατηγορία.

Το Κορδελιό προηγήθηκε στο 25′ με πέναλτυ που εκτέλεσε ο Στάθης Παπαδόπουλος μετά από ανατροπή του Θεοδωρίδη από τον Καραμπατζάκη. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο αρχηγός της Κοζάνης καθώς ο διαιτητής θεώρησε ότι ο παίκτης του Κορδελιού βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Το 2-0 έγινε στο 70′ με σουτ του Θεοδωρίδη που εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Κοζάνης.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (Κώστας Κορμαρής): Παπαϊωάννου, Νικολαΐδης, Αντωνιάδης, Βασιλείου, Κομνηνάκης, Μπέλλης, Καραχαλίδης, Στάθης Παπαδόπουλος, Θεοδωρίδης (72′ Παν. Παναγιωτίδης), Αγγ. Βιλανάκης (46′ Ποργιαζίδης), Σαλακίδης (46′ Μανώλη).

Κοζάνη-Πεντάλοφος 2-2

Ισοπαλία με 2-2 παραχώρησε η Κοζάνη στην μαχητική Δόξα Πενταλόφου Θεσσαλονίκης στο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ” Εθνικής που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Η Κοζάνη αγνοεί την νίκη για τέταρτη συνεχή αγωνιστική και πλέον ο στόχος της δεύτερης θέσης έχει αρχίσει να απομακρύνεται.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν καλά στο πρώτο τέταρτο όταν είχαν δύο καλές στιγμές, αλλά στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους η απόδοση τους έπεσε και δεν απείλησαν τον Πεντάλοφο.

Αντίθετα, υπό το φάσμα της ήττας, στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Βασίλη Παπαδόπουλου είχε καλή απόδοση, γύρισε προσωρινά το σκορ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει τους τρείς βαθμούς.

Εκτακτο Δ.Σ. του Φ.Σ. Κοζάνη

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Φ.Σ. Κοζάνη κ. Αγάπιος Γαβριηλίδης καλεί έκτακτη συνάντηση του Δ.Σ. την Δευτέρα 14-4-2014 στις 8.00μμ στα γραφεία του συλλόγου.

Πυρσός-Κοζάνη 2-0

Στο πρώτο δεκάλεπτο κρίθηκε το παιχνίδι Πυρσού-Κοζάνης που έγινε στα Γρεβενά στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ” Εθνικής.

Ο Πυρσός που «καιγόταν» για τους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό, μπήκε δυνατά και πήρε μία δίκαιη νίκη.

Η Κοζάνη ξεκίνησε νωθρά, δέχτηκε δύο εύκολα γκολ και δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι.

Στο 7′ κάθετη πάσα του Ιωαννίδη, ο Χαραλαμπίδης βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή της Κοζάνης και έδωσε τη μπάλα στον Δημήτρη Γκέτσιο που σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Στο 10′ ο Παναγιώτης Κοσμίδης με πλασέ έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι νεαροί παίκτες της Κοζάνης προσπάθησαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι αλλά η ανούσια εδαφική υπεροχή τους δεν έφερε κάποιο γκολ.

Προϊστορία Πυρσός-Κοζάνη

Την ερχόμενη Κυριακή 13-4-2014 στις 5.00μμ θα διεξαχθεί ο αγώνας Πυρσός Γρεβενών – Κοζάνη στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ” Εθνικής 2013-14.

Οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους. Η μεν Κοζάνη για να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από την Τσαριτσάνη στη μάχη της 2ης θέσης που υπό (πολλές και αστάθμητες) προϋποθέσεις ίσως οδηγήσει στη Β” Εθνική, ο δε Πυρσός «καίγεται» για τους βαθμούς για να αποφύγει τον υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα.

Πλούσια είναι η προϊστορία των δύο γειτονικών ομάδων καθώς έχουν συναντηθεί 13 φορές στα Γρεβενά σε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Τσαριτσάνη-Κοζάνη 1-1

Ισόπαλο με 1-1 τελείωσε το ντέρμπυ ανάμεσα στους διώκτες της Α.Ε. Λάρισας, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης (που βρισκόταν στην 2η θέση) και την Κοζάνη (που βρισκόταν στην 3η) στα πλαίσια της 24η αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ” Εθνικής.

Το αποτέλεσμα αυτό ευνοεί την Α.Ε.Λ. που αν την ερχόμενη Τετάρτη 9-4-2014 κερδίσει την Δόξα Πενταλόφου (στον εξ” αναβολής αγώνα λόγω του τελικού Κυπέλλου Γ” Εθνικής που κατέκτησαν οι «βυσσινί») θα ξεφύγει με 8 και 10 βαθμούς αντίστοιχα.

Η Κοζάνη ήταν αξιόμαχη στον πολύ καλό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Τσαριτσάνης, πήρε το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ισοφαρίστηκε νωρίς στο δεύτερο.

Κοζάνη-Λάρισα 1-4

Πολύ πιο εύκολα απ” ότι ίσως θα περίμενε πέρασε η Α.Ε. Λάρισας από την Κοζάνη στο ντέρμπυ κορυφής του 2ου Ομίλου της Γ” Εθνικής παρουσία περίπου 2.500 φιλάθλων στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Οι βυσσινί ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4′ και να σημειώσουν το δεύτερο γκολ σ” άλλο ένα καίριο σημείο του παιχνιδιού, ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου.

Από κει και πέρα η Κοζάνη είχε πολύ δύσκολη αποστολή στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε μία πολύ καλή αλλά και έμπειρη ομάδα, κι έτσι η νίκη για τους φιλοξενούμενους πήρε διαστάσεις θριάμβου.

Η Κοζάνη παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων σ” ένα παιχνίδι που ο κόσμος της έκανε αισθητή την παρουσία του και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα όσο μπορούσε.