Αρχική

Απόλλων Πάτρας-ΑΕΚ 61-69: Κιτρινόμαυρη απόδραση από τη Περιβόλα!

Η ΑΕΚ απέδρασε με το διπλό και από την έδρα του Απόλλωνα Πάτρας παραμένοντας έτσι στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Το παιχνίδι ήταν στα μέτρα της Ένωσης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Miles με 19 πόντους πραγματοποιώντας παράλληλα και το ντεμπούτο του στη Basket League. Από πλευράς Απόλλωνα που στρέφεται στον «τελικό» με την Καρδίτσα την επόμενη εβδομάδα ξεχώρισε ο Verge με 16.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση με τους Verge και Μαστρογιαννόπουλο να ευστοχούν σε συνεχόμενες προσπάθειες (5-2). Williams και Mitchell όμως είχαν τις απαντήσεις από πλευράς ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι στα μέσα της πρώτης περίοδου ήταν ιδιαίτερα άστοχοι και οι γηπεδούχοι είχαν μικρό προβάδισμα (13-9). Ο Strelnieks όμως με 2/2 τρίποντο έβαλε τη Ένωση μπροστά στο τέλος της πρώτης περιόδου (15-17). Η δεύτερη περίοδο ξεκίνησε αρκετά νευρικά και για τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ να έχει το πρώτο λόγο (17-22). Ενώ μετά από πολύ ώρα ο Απόλλωνας βρήκε σκορ με τον Verge (20-24). Ωστόσο, η ΑΕΚ είχε περισσότερες επιθετικές λύσεις με αποτέλεσμα να αυξήσει τη διαφορά της στους επτά (22-29). Τα τρίποντα των Κόνιαρη και Williams έστειλαν την ομάδα τους στα αποδυτήρια με +10 (25-35).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να προσπαθήσει να μαζέψει τη διψήδια διαφορά. Και το κατάφερε μειώνοντας στους τρεις σε δύο μόλις λεπτά (34-37). Οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμη περισσότερο στην άμυνα και μείωσαν στον έναν με πρωταγωνιστές τους Verge και Μπόγρη (41-42). Η ΑΕΚ παρά τη πίεση που της ασκήθηκε είχε τις λύσεις κυρίως με τα τρίποντα του Miles (45-50). Ο Αμερικανός είχε βρει για τα καλά ρυθμό και ανέβασε τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα (45-55). Στη τέταρτη περίοδο, ο Απόλλωνας μπήκε με στόχο να κάνει μια τελευταία αντεπίθεση. Davis και Verge μείωσαν στους τέσσερις (54-58). Η ΑΕΚ όμως με ένα ακόμι σερι (6-0) έστειλε τη διαφορά στους 10 ενώ ο Παπαδάκης με 2/2 βολές πήγε το σκορ στο 54-66. Ο Απόλλωνας ήταν άστοχος στα τελευταία λεπτά με αποτέλεσμα η Ένωση να πανηγυρίσει μια ακόμη εκτός έδρας νίκη (61-69).

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 25-35, 48-58, 61-69.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

The post Απόλλων Πάτρας-ΑΕΚ 61-69: Κιτρινόμαυρη απόδραση από τη Περιβόλα! appeared first on Basketblog.