Αρχική

Εlite League: Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής (POLLS)

H 12η αγωνιστική της Elite League ολοκληρώθηκε χθες ετεροχρονισμένα με την εξ’ αναβολής αναμέτρηση της Μεγαρίδας με το Σχηματάρι. Σε ακόμη μία στροφή του πρωταθλήματος είχαμε εξαιρετικές επιδόσεις και μεγάλα ντέρμπι, με το basketblog.gr να παραμένει πιστό στην προσφιλή του συνήθεια και να επιλέγει την κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής αλλά και τον καλύτερο προπονητή, δίνοντας σας παράλληλα την δυνατότητα να διαλέξετε κι εσείς του δικούς σας πολυτιμότερους.

1.Stefan Mitrovic (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα απέναντι στον Αμύντα, με συνέπεια να καταφέρει να πάρει μία πολύτιμη νίκη που τον βάζει για τα καλά μέσα στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας. Για να έρθει αυτό το ροζ φύλλο αγώνα για το σύνολο του Κώστα Δελέγκου, συνέβαλε τα μέγιστα ο Stefan Mitrovic, που αποτελεί ένα γκαρντ με ευχέρεια στο σκοράρισμα αλλά και την δημιουργία.

Στην εν λόγω αναμέτρηση με τους “πορτοκαλί” ο ποιοτικός  PG έβγαλε στην επιφάνεια την εκτελεστική του δεινότητα, καθότι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 7/9 σουτ (3/4 τρίποντα), την ώρα που έδωσε τέσσερις τελικές πάσες, έκανε δύο κλεψίματα και υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος στα 27:11 που έμεινε στο παρκέ. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και μοιράστηκε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης μαζί με τον επίσης εξαιρετικό Κώστα Ιατρίδη.

2. Denzel Bryant (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής Σχηματαρίου με το χθεσινό διπλό στην έδρα της Μεγαρίδας έγραψε ιστορία, καθότι πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σε επίπεδο της Elite League. Μάλιστα αυτό το τεράστιο αποτέλεσμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους Βοιωτούς, αφού δεν είχαν στην διάθεσή τους τον Αλέξη Κυρίτση, με τους Βασιλόπουλο και Bryant να είναι εξαιρετικοί και να ηγούνται του συνόλου του Οικονόμου.

Πάντως ο Αμερικανός SG ήταν σεληνιασμένος σε ακόμη ένα παιχνίδι από την έλευσή του στην Εlite League, καθότι αποτέλεσε έναν άλυτο γρίφο για την άμυνα της ΝΕΜ, αφού μέτρησε 30 πόντους (12/18 σουτ | 2/4 τρίποντα), μάζεψε πέντε ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ κι έκανε δύο λάθη στα 35:30 που έμεινε στο παρκέ. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 28 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε ο MVP της αναμέτρησης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε το πολύ δύσκολο νικητήριο σουτ που έβαλε και υπέγραψε την μεγάλη νίκη της ομάδας του.

3.Χριστόδουλος Μπόζης (Καβάλα)

Η Καβάλα ήταν εξαιρετική κι έκανε σεφτέ απέναντι στον Ηρακλή, έχοντας μία τριάδα παικτών στην ζώνη του λυκόφωτος. Ένας από αυτούς είναι ο ποιοτικός γκαρντ Χριστόδουλος Μπόζης, που αν κι έρχεται από μικρότερη κατηγορία, έχει καταθέσει εξαιρετικά  διαπιστευτήρια στην Elite League, αποτελώντας έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες του συνόλου του Πενταζίδη σε όλη την μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα o 23χρονος γκαρντ ξεδίπλωσε όλες τις επιθετικές του αρετές στο παρκέ απέναντι στον πανίσχυρο Ηρακλή, αφού πραγματοποίησε μία πληθωρική εμφάνιση, κάτι που αποτυπώνεται σε όλους τους τομείς της στατιστικής. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών σημείωσε 18 πόντους (8/12 σουτ | 2/5 τρίποντα), πήρε έξι ριμπάουντ, μοίρασε εννιά ασίστ και υπέπεσε σε τέσσερα λάθη στα 36 λεπτά που αγωνίστηκε, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τον αγώνα με 25 μονάδες στο PIR.

4.Simeus Webster (Καβάλα)

Η Καβάλα έκανε την απόλυτη έκπληξη απέναντι στον Ηρακλή, με αποτέλεσμα οι Μακεδόνες να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Η επιβλητική παρουσία του πρωτοεμφανιζόμενου Antwain Johnson προκάλεσε αναμφίβολα μεγάλη αίσθηση, ωστόσο την διαφορά έκανε ο Simeus Webster, ο οποίος κυριάρχησε στους αιθέρες.

Για την ακρίβεια ο Αμερικανός ψηλός έμεινε στο παρκέ για 29 λεπτά και μέτρησε 15 πόντους με σχεδόν αψεγάδιαστη στατιστική (5/5 δίποντα | 0/1 τρίποντα), ωστόσο το αξιοσημείωτο στην απίστευτη αυτή απόδοση που έπιασε είναι τα 17 ριμπάουντ που μάζεψε. Επιπροσθέτως έδωσε τέσσερις ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο, ενώ έκανε δύο λάθη. Με αυτόν τον τρόπο είχε 32 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με συνέπεια να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της 12ης αγωνιστικής, όντας ο πρώτος παίκτης της Καβάλας που τα καταφέρνει.

5. Αντώνης Καραγιαννίδης (Αίας Ευόσμου)

Ο Αίας Ευόσμου έπαιξε εξαιρετικά και επικράτησε με σαρωτικό τρόπο επί του Χαριλάου Τρικούπη, με συνέπεια να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Ένας από τους λόγους που οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα είναι η κυριαρχική παρουσία του Αντώνη Καραγιαννίδη κάτω από τα καλάθια, ο οποίος μάλιστα έκανε και την καλύτερή του εμφάνιση σε επίπεδο Elite League.

Για την ακρίβεια ο 20χρονος ψηλός συνέβαλε αρκετά στον τομέα του σκοραρίσματος με εννιά πόντους (4/8 σουτ | 1/1 τρίποντα), ενώ “κατέβασε” 14 σκουπίδια, έκανε έξι τάπες, έδωσε τρεις ασίστ και δεν υπέπεσε σε ούτε ένα λάθος στα 36:05 που έμεινε στο παρκέ. Με αυτόν τον τρόπο ο άλλοτε άσος της Δόξας Λευκάδας συγκέντρωσε 28 ολόκληρες μονάδες στο PIR και ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του Αίαντα σε ένα εξαιρετικό απόγευμα γι’ αυτόν.

Προπονητής: Νίκος Πενταζίδης (Καβάλα)

Η Καβάλα είχε δείξει μέτρια παρουσία στο πρωτάθλημα σε αρκετά παιχνίδια μέσα στην σεζόν, καθώς δεν είχε γευτεί την χαρά της νίκης έπειτα από 11 αγωνιστικές. Βέβαια αυτό το ρεκόρ της ομάδας της Μακεδονίας ήταν κάπως αναμενόμενο αφού δεν διέθετε το κατάλληλο βάθος πάγκου και την ποιότητα για να αντεπεξέρθει επαρκώς στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Πάντως τον τελευταίο καιρό οι Καβαλιώτες δείχνουν αναμφίβολα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο, κάτι το οποίο φέρει ξεκάθαρα την σφραγίδα του προπονητή τους Νίκου Πενταζίδη, που είναι ένας ικανός προπονητής και γνωρίζει καλά την Elite League.

Μάλιστα το επιστέγασμα αυτής της αγωνιστικής ανόδου ήταν η τεράστια επικράτηση επί του πανίσχυρου Ηρακλή, με τον έμπειρο τεχνικό να πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την επικράτηση, αφού καθοδήγησε την ομάδα του μαεστρικά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ακόμα και όταν ο Γηραιός έδειχνε ικανός να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να αφήσει την Καβάλα με την ικανοποίηση της προσπάθειας.

 

Create a Poll

Poll Maker

The post Εlite League: Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής (POLLS) appeared first on Basketblog.