Αρχική

Νάσος Γκρέκας: Το υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Δημήτρη Λιόγα!

Ο Αμύντας πήρε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην Καβάλα, με συνέπεια να πάρει μεγαλύτερη διαφορά από τους ουραγούς Μακεδόνες και ταυτόχρονα να πιάσει το Αγρίνιο και την ΦΕΑ στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει αρχικά τον απευθείας υποβιβασμό και στην συνέχεια για να καταλάβει την καλύτερη δυνατή θέση στα play out ή ακόμη και να τα αποφύγει. Η επικράτηση αυτή ήρθε με αρκετή δυσκολία για το σύνολο του Λιόγα απέναντι στο ανεβασμένο συγκρότημα του Πενταζίδη, με τον Νάσο Γκρέκα να κάνει ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση και να συμβάλει τα μέγιστα σε αυτήν την επικράτηση των “πορτοκαλί”.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο 26χρονος γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18 πόντους και καλά ποσοστά ευστοχίας με 18 πόντους (6/11 σουτ | 4/8 τρίποντα), την ώρα που είχε συμβολή και σε άλλες στατιστικές κατηγορίες με τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ και ένα μπλοκ, ενώ υπέπεσε και σε ένα σφάλμα. Ο άλλοτε άσος της Καρδίτσας είναι αρκετά αποδοτικός στο σκοράρισμα με τους 7,8 πόντους μέσο όρο που πετυχαίνει, ωστόσο έχει την δυνατότητα να προσφέρει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, αν μία βραδιά δεν πιάσει υψηλές πτήσεις στο εκτελεστικό κομμάτι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον ισχυρισμό αυτό αποτελεί η αναμέτρηση με τον Χαρίλαο Τρικούπη, στην οποία ο Γκρέκας μπορεί να σημείωσε μόλις πέντε πόντους, ωστόσο έκανε εξαιρετική δουλειά στο παρκέ, αφού μάζεψε 12 ριμπάουντ, έδωσε επτά ασίστ, έκανε τέσσερα κλεψίματα και μία τάπα, με αποτέλεσμα να μαζέψει 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Άλλωστε ο ικανός PG από την πρώτη του κιόλας χρονιά στην πάλαι ποτέ Α2 (όταν ήταν παίκτης του Αγρινίου) είχε δείξει ότι είναι ένας συνεπής δημιουργός (3,4 ασίστ φέτος μέσο όρο), ενώ παράλληλα διαθέτει αρκετή αθλητικότητα, μέγεθος και δύναμη, που τον βοηθά στο να κατεβάζει περίπου 4,5 ριμπάουντ, να κάνει 0,5 μπλοκ και παράλληλα να είναι κι ένας δυσάρεστος πονοκέφαλος για τον αντίπαλο χειριστή, κάτι το οποίο μεταφράζεται ξεκάθαρα στα 1,3 κλεψίματα που πραγματοποιεί ανά βραδιά. Τέλος όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του τον καθιστούν υπερπολύτιμο γρανάζι στην μηχανή του Δημήτρη Λιόγα, αφού ταιριάζει αρκετά με τους Τοπάλι και Λιακόπουλο και συνθέτουν μία εξαιρετική τριάδα στην περιφέρεια, η οποία μπορούν να χαρίσει αρκετά και σημαντικά ροζ φύλλα στον Αμύντα στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

The post Νάσος Γκρέκας: Το υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Δημήτρη Λιόγα! appeared first on Basketblog.