Αρχική

Nίκος Χουχούμης: Ο σούπερ σκόρερ που έλαμψε κόντρα στον Κόροιβο!

Ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες, με συνέπεια η νίκη με τον Κόροιβο Αμαλιάδας να αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τον οργανισμό της Αιτωλοακαρνανίας. Για να έρθει όμως αυτό το ροζ φύλλο για το σύνολο του Μούτσιου, θα έπρεπε τα περισσότερα από τα “βαριά χαρτιά” του, να βρίσκονται σε εξαιρετική ημέρα, κάτι έγινε. Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των παικτών που χρησιμοποιηθήκαν έδωσαν σημαντικές βοήθειες είτε στην άμυνα ή στην επίθεση ή και στα δύο μέρη του παρκέ, ωστόσο αυτός που έλαμψε ήταν ο Νίκος Χουχούμης, ο οποίος “σκότωσε” την πρώην ομάδα του (αγωνίστηκε στον Κόροιβο την αγωνιστική περίοδο 2019/20).

Συγκεκριμένα ο 26χρονος scoring PG έπιασε τα συνήθη κι υψηλά στάνταρ απόδοσής του, καθότι μέτρησε 24 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (8/15 σουτ – 4/9 τρίποντα), ενώ  συνεισέφερε και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, αφού μάζεψε πέντε ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ, έκανε δύο κλεψίματα κι υπέπεσε σε δύο λάθη σε κάτι παραπάνω από τριάντα λεπτά, στα οποία παρέμεινε στο παρκέ. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με συνέπεια να πραγματοποιήσει την δεύτερη κορυφαία φετινή του εμφάνιση (βάσει ranking) ύστερα από τα όσα μαγικά είχε κάνει στο δραματικό τοπικό ντέρμπι κόντρα στο Αγρίνιο, απέναντι στο οποίο πέτυχε 28 πόντους και είχε 33 στο PIR, με συνέπεια να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης της Elite League για την δεύτερη αγωνιστική.

Πάντως οι δύο αυτές προαναφερθείσες βραδιές αποτελούν τον κανόνα για τον άλλοτε άσο των Χανίων, ο οποίος την φετινή σεζόν φαντάζει πιο ώριμος από ποτέ και ενδεχομένως πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του (σίγουρα στο επίπεδο της Elite League), καθότι σημειώνει 15,9 πόντους ανά παιχνίδι με κάτι παραπάνω από πολύ ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας (53% δίποντο, 38% τρίποντο), την ώρα που συμβάλλει και στον τομέα της δημιουργίας με 2,8 ασίστ μέσο όρο, ενώ παρά τις πολλές κατοχές που διαχειρίζεται υποπίπτει σε λίγα σφάλματα (1,6). Άλλωστε ο έμπειρος πλέον άσος διαθέτει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, που είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμα όπως η τεράστια έφεσή του στο παιχνίδι 1vs1, αλλά και το πολύ καλό σουτ του από μακριά, επομένως τέτοιες υψηλές επιδόσεις φαντάζουν λογικές.

 

The post Nίκος Χουχούμης: Ο σούπερ σκόρερ που έλαμψε κόντρα στον Κόροιβο! appeared first on Basketblog.