Αρχική

Μαίνεται ο πόλεμος εντός της ΕΠΟ: Νέα σύγκρουση Μπαλτάκου – Φιλιππούση για τη λειτουργία της ομοσπονδίας

 Νέα σύγκρουση Μπαλτάκου – Φιλιππούση για τη λειτουργία της ομοσπονδίας

Ενώ ο υφυπουργός αθλητισμού προετοιμάζει τροπολογία για την επιστροφή των διαιτητών στους συνδέσμους, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των Ενώσεων και θα έπρεπε να βρει την ΕΠΟενωμένη και αδιαίρετη”, η κατάσταση στην ομοσπονδία δείχνει ότι το ρήγμα στις σχέσεις του προέδρου με τον εκτελεστικό διευθυντή βαθαίνει και πλέον η συνύπαρξή τους καθίσταται αδύνατη, πέραν του ότι θα καταστεί βλαπτική για τη λειτουργία της ομοσπονδίας και του ποδοσφαίρου εν γένει.

Μετά την δημόσια αντιπαράθεση Μπαλτάκου – Φιλιππούση με αφορμή το μονομερή πράξη του δεύτερου να αποστείλει στις Ενώσεις το σύστημα αξιολόγησής τους με τίτλο “Επίσκυρος” και όσα απαξιωτικά και υποτιμητικά ανέφερε για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο εκτελεστικός διευθυντής, υπήρξε και νέο πεδίο αντιπαράθεσης που αφορά τη λειτουργία της ομοσπονδίας.

Το έναυσμα δόθηκε ξανά από τον Φιλιππούση, ο οποίος στις 3 Νοεμβρίου έστειλε εγκύκλιο στους υπαλλήλους η οποία ερμηνεύθηκε ως απόπειρα να σχηματίσει ασφυκτικό κλοιό στην επικοινώνια του προέδρου της ΕΠΟ με τις υπηρεσίες της ομοσπονδίας. Άλλως οι υπάλληλοι να εντέλλονται αποκλειστικά και μόνο από τον Φιλιππούση.

Προ ημερών ο Μπαλτάκος έστειλε εγκύκλιο στην οποία αναφέρει ότι η εγκύκλιος του Φιλιππούση είναι νομικά ανίσχυρη και επομένως άκυρη.

Αργότερα ο Φιλιππούσης φέρεται να έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ηλεκτρονική επιστολή – απάντηση σε αυτήν του Μπαλτάκου, υποστηρίζοντας ότι όσα ανέφερε στην εγκύκλιο του ήταν σύμφωνα με το καταστατικό και επομένως απολύτως νόμιμα και ισχυρά.

Συμπέρασμα: Ο πόλεμος στο εσωτερικό της ΕΠΟ μαίνεται και το χάσμα μεγαλώνει…

πηγή: soccerplus.gr