Αρχική

Έρχεται «καλάθι του νοικοκυριού» σε φούρνους και κρεοπωλεία

Έρχεται «καλάθι του νοικοκυριού» σε φούρνους και κρεοπωλεία

Το καλάθι του νοικοκυριού έχει καταφέρει σε ορισμένα προϊόντα να μειώσει τις τιμές που λόγω πληθωρισμού έχουν πάρει την ανιούσα. Την ίδια ώρα οι τιμές του τυπικού  καλαθιού του νοικοκυριού στα ελληνικά σούπερ μάρκετ παραμένουν χαμηλότερες σε σχέση με Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένονται δύο νέα καλάθια καταναλωτή, εκείνο του φούρνου και του κρεοπωλείου. Οι συζητήσεις με αρτοποιούς και κρεοπώλες είναι στην τελική ευθεία σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε από τις αρχές του χρόνου, οι καταναλωτές να αγοράζουν και αυτά τα προϊόντα με προστατευμένες τιμές.

Τι θα περιλαμβάνουν τα καλάθια του φούρνου και του κρεοπωλείου

Χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο είναι τα τρία είδη κρέατος που αναμένεται να μπουν στο «Καλάθι του κρεοπωλείου». «Να μπουν, να είναι καλές οι τιμές αλλά να μη δίνουν τα χειρότερα κρέατα» σχολιάζουν οι καταναλωτές.

Για το καλάθι του νοικοκυριού, το Υπουργείο Ανάπτυξης λέει ότι η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του 8ου καλαθιού, φτάνει στο -17% με το ετήσιο όφελος για τον καταναλωτή να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Όσο για το «Καλάθι του φούρνου», που προγραμματίζεται από τον Γενάρη, αναμένεται να μπει το ψωμί αλλά και κάποια αρτοσκευάσματα. «Όσο περνάνε οι εβδομάδες, όλο και περισσότεροι κλάδοι που στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί με το καλάθι, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι όποιος μπαίνει στο καλάθι τελικά κερδίζει γιατί οι καταναλωτές το ακολουθούν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ανακοινώσεις» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Να σκεφτούν οι κρεοπώλες την επέκταση του καλαθιού του νοικοκυριού στα καταστήματά τους
Για το «καλάθι του νοικοκυριού» και την πορεία του ο υπουργός σχολίασε: «όποιος αγοράζει από το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζει λεφτά» ενώ για το ενδεχόμενο δημιουργίας καλαθιού του νοικοκυριού και στα κρεοπωλεία ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αν κι έχει συναντηθεί, πολλές φορές, με τους εκπροσώπους του κλάδου προκειμένου να δημιουργηθεί καλάθι στα κρεοπωλεία κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε και κάλεσε τους κρεοπώλες να το ξανασκεφτούν.

Για τις τράπεζες ο υπουργός ανέφερε: «Οι τράπεζες είναι ανεξάρτητες και δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους επιβάλλει δια νόμου εμπορική πολιτική. Για πρώτη φορά οι τράπεζες πληρώνουν από την τσέπη τους, χάρη στην προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα».