Αρχική

Γ' Εθνική: ΑΕΠ Κοζάνης - ΦΣ Κοζάνης 0-4 | φωτο - βίντεο

 

Με χατ-τρικ του Σάκη Κανούλα κι ένα γκολ του Ιμπραχίμα Νιάσσε η τυπικά φιλοξενούμενη Κοζάνη επιβλήθηκε της Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης με 0-4 στο τοπικό ντέρμπυ της 6ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου Γ’ Εθνικής.

Οι ερυθρόλευκοι, χωρίς να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης σε όλο το παιχνίδι, πήραν μία άνετη νίκη και παρέμειναν στην κορυφή του 2ου Ομίλου με 16 βαθμούς ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου Πιερίας με 11.
Εκτός από το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα που η Α.Ε. Ποντίων προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Κοζάνη, η ομάδα του Νίκου Μπαδήμα κυριάρχησε στο γήπεδο και πέτυχε τέσσερα γκολ ενώ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.
Όπως δείχνουν τα πράγματα η Κοζάνη ήδη φτιάχνει ομάδα επιπέδου Super League 2 και δύσκολα θα της ξεφύγει ο τίτλος αν παραμείνει προσηλωμένη στον στόχο.
Για την Α.Ε. Ποντίων, η οποία όπως φαίνεται χώρισε τους δρόμους της με τον Ιταλό προπονητή Εουτζένιο Σένα (αν και ακόμα δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα), οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο Σάββας Μπιτσιώρης. 
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ξεκίνησε σχετικά ισορροπημένα, με την Α.Ε. Ποντίων να κάνει κάποιες επισκέψεις προς την εστία του Καραγκιόζη και να κερδίζει μάλιστα και κάποια κόρνερ.
Στην συνέχεια όμως η Κοζάνη επέβαλε τον ρυθμό της και δημιούργησε αρκετές φάσεις. 
Στο 1’ μπάσιμο του Αποστολίδη από αριστερά, επικίνδυνη σέντρα, ο Βοριαζίδης από κοντά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά. 
Στο 5’ σουτ του Παπαζήση απέκρουσε ο Καραγκιόζης σε κόρνερ. 
Στο 7’ μακρινή μπαλιά του Γιαλαμίδη στον Αποστολίδη που έκανε το μπάσιμο, πέρασε δύο αμυντικούς και βρέθηκε απέναντι στον Καλιαμπάκα αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια το σουτ του επιθετικού της Κοζάνης. 
Στο 12’ σέντρα του Ψάλτη, ο Νιάσσε από καλή θέση προσπάθησε να στρώσει την μπάλα με το κεφάλι στον Κανούλα, αλλά αυτή έφυγε άουτ. 
Στο 25’ κόρνερ από αριστερά του Πάνου, ο Μ. Σάλλα προσπαθώντας να αποκρούσει με το κεφάλι έστειλε την μπάλα πίσω προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Ιμπραχίμα Νιάσσε με κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-1. 
Στο 39’ σέντρα του Πάνου, ο Δάλλης προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Καλιαμπάκα αλλά την έστειλε στον Σάκη Κανούλα που δεν συγχώρησε το λάθος του νεαρού παίκτη και με πλασέ από κοντά έκανε το 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη αφού πέτυχε άλλα δύο γκολ κατέβασε ταχύτητα αλλά παρόλα αυτά κατά διαστήματα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο με κάποιους συνδυασμούς ανώτερης κατηγορίας. 
Στο 46’ σέντρα του Βοριαζίδη από δεξιά, σουτ του Αποστολίδη μόλις άουτ.
Στο 47’ σέντρα του Παπαζήση, κεφαλιά-ψαράκι του Κουλούσια, δύσκολη απόκρουση του Καραγκιόζη. 
Στο 54’ πάσα του Κανούλα στον Αποστολίδη που έκανε το μπάσιμο και το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι. 
Στο 59’ προσπάθεια του Κανούλα, ο Λιάκος βρήκε την μπάλα με το χέρι, κι ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτυ. Το πέναλτυ εκτέλεσε ο ίδιος ο Κανούλας για το 0-3. 
Στο 65’ μπάσιμο και σουτ του Καραγιάννη από δεξιά, απέκρουσε σωτήρια ο Καλιαμπάκας. 
Στο 67’ ο Κανούλας ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πάνου για το τελικό 0-4. 
Στο 73’ μπαλιά του Παπαργυρίου, σουτ του Πάνου μπλόκαρε ο Καλιαμπάκας. 
Στο 80’ σέντρα του Πάνου, σουτ με την μία του ‘Ισακσσον, η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων. 
Στο 89’ νέα σέντρα του Πάνου, ο Ίσακσσον από κοντά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με το κεφάλι, στην τελευταία φάση του αγώνα. 
Την ερχόμενη Τετάρτη 21/12/2022 η Κοζάνη θα υποδεχθεί τον Σβορώνο Πιερίας για την 7η αγωνιστική, στο τελευταίο παιχνίδι του 2022. 
Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Σάββας Μπιτσιώρης): Καλιαμπάκας, Λιάκος, Κιρκιλιανίδης, Δάλλης, Μ. Σάλλα, Τσελέπης (89' Καραγιαννίδης), Μιχαηλίδης (70' Αδαμόπουλος), Κουλούσιας, Βασίλτσης (89' Τζημολάκας), Παπαζήσης, Ρ. Σάλα.

ΚΟΖΑΝΗ (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου, Γιαλαμίδης, Κούφας, Νιάσσε (72' Στόϊος), Ι. Παπαδόπουλος (46' Καραγιάννης), Ψάλτης, Βοριαζίδης (67' Λάμπογλου), Αποστολίδης (57' λ.τ. Ίσακσσον), Κανούλας (67' Μπίντσης).


Διαιτητής: Δ. Τζάμος (Καστοριάς).Βοηθοί: Π. Γκίτσιος (Καστοριάς), Κ. Τσάγκας (Καστοριάς).