Αρχική

Ολυμπιακός Βόλου: Νίκη μετά από 200+ ημέρες

Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Μαΐου 2022 όταν ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερνε να κερδίσει για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής, με την ομάδα της Μαγνησίας να επικρατεί με 34 πόντους διαφορά (77-43) έναντι της πιο αδύναμης και ήδη υποβιβασμένης Μελίκης. Ουσιαστικά όμως, -ελέω και της ήδη επικυρωμένης από τις περασμένες αγωνιστικές σωτηρία της με τον πλέον καίριο μαθηματικό τρόπο- δεν έπαιξε κανέναν ρόλο σε αυτήν την 26η και ύστατη αγωνιστική ημέρα του 3ου ομίλου της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, με τους Βολιώτες να σώζονται έστω και στο τέλος στον 3ο όμιλο.

Από εκείνη την ημέρα και το σερί τριών συνεχόμενων νικών που μετρούσε μέχρι και το φινάλε της σεζόν, θα έπρεπε να περάσουν συνολικά επτά μήνες (οι τρεις αγωνιστικοί) ή, αν προτιμάτε, 216 ημέρες μέχρι να νικήσει και πάλι έναν αγώνα στο επίπεδο της Β Εθνικής.

Συγκεκριμένα, στις 10 Δεκεμβρίου 2022, το περασμένο Σαββατοκύριακο (10-11/12) δηλαδή, η αρμάδα του Βόλου κατάφερε να κερδίσει το ντέρμπι των ουραγών του 3ου ομίλου της λίγκας κόντρα στον ΑΓΣΙ, που επίσης δεν έχει καταφέρει να σημειώσει κάποια νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα, περνώντας από τα Ιωάννινα μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι επικρατώντας με 92-87.
Ουσιαστικά, αυτό το μεγάλο διπλό στα Ιωάννινα ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την ομάδα του κόουτς Μπουντούρη, ο οποίος αντίκρισε τον σύλλογό του να φτάνει στην πρώτη του νίκη για φέτος σε ένα πολύ κομβικό σημείο, καθώς ακολουθεί στις 21 Δεκέμβριο το γειτονικό ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου και μετέπειτα φυσικά το διάλειμμα για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το πιο σημαντικό στοιχείο από το εν λόγω παιχνίδι ωστόσο, δεν ήταν άλλο από την επικών διαστάσεων επί μέρους μονομαχία των Δημήτρη Ντίαθ-Λούις από μεριάς Ολυμπιακού Βόλου και Βασίλη Κολότσιου από πλευράς ΑΓΣΙ, οι οποίοι χάρισαν μια μοναδική παράσταση της τάξης των 76 κοινών πόντων!
Για την ακρίβεια, αθροιστικά ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για το 42% των συνολικών πόντων της εν λόγω αναμέτρησης (πέτυχαν τους 76 από τους 179 πόντους), με τον μεν Κολότσιο να σημειώνει 37 πόντους με εννιά εύστοχα τρίποντα και τον δε Ντίαθ-Λούις 39 πόντους κάνοντας εν ολίγοις πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα!

Μετά το πέρας της μονομαχίας τους δε, ο Κολότσιος ανέβηκε στην 3η θέση των συνολικών πόντων του ΑΓΣΙ παραμένοντας πίσω από τους Τσατάλα και Ζαφειρούδη, ενώ από την άλλη μεριά ο Ντίαθ-Λούις προσπέρασε τον Γουάμπα στη 2η θέση των πρώτων σκόρερ για φέτος του οργανισμού της Μαγνησίας.

Αναλυτικά τα επί μέρους στατιστικά τους κατά τη φετινή σεζόν αλλά και στο μεταξύ τους ντέρμπι:

Βασίλης Κολότσιος (23 ετών, 1.86 μέτρα, γκαρντ)

* Με Ολυμπιακό Βόλου: 37 πόντοι – 9 τρίποντα
* Στατιστικά 2022-2023: 116 πόντοι συνολικά – 13 πόντοι κατά μέσο όρο

Δημήτρης Ντίαθ-Λούις (21 ετών, 2.05 μέτρα, φόργουορντ)

* Με ΑΓΣΙ: 39 πόντοι
* Στατιστικά 2022-2023: 139 πόντοι συνολικά – 15 πόντοι κατά μέσο όρο

The post Ολυμπιακός Βόλου: Νίκη μετά από 200+ ημέρες appeared first on Basketblog.