Αρχική

Μπαρτζώκας: «Ήταν must win με την ALBA – δεν ήταν έκπληξη η νίκη του τελευταίου Παναθηναϊκού με την Virtus»

Στις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες όλων των ομάδων στη φετινή Ευρωλίγκα αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την 7η ερυθρόλευκη νίκη στη διοργάνωση, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να αναφέρει πως όλοι μπορούν να κερδίζουν άπαντες.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ήταν must win παιχνίδι για εμάς και τα καταφέραμε. Παίξαμε κόντρα σε μια πολύ σκληρή και δύσκολη ομάδα. Η Άλμπα είναι πολύ καλή στο transition και επιτείθεται με κάθε παίκτη μετά από καλάθι. Επιστρέψαμε στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Τετάρτης και έπρεπε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια μετά το παιχνίδι της Τρίτης. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια γιατί το παιχνίδι απαιτούσε μεγάλη ενέργεια. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα. Για την Άλμπα ήταν η 7η σερί ήττα, αλλά έπρεπε να σπαταλήσουμε πολλή ενέργεια για να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε διανύσει το 1/3 της διοργάνωσης και έχουμε ένα πολύ καλό ρεκόρ και θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για το αν η φετινή Euroleague είναι και πιο ανταγωνιστική και για τις διαφορές που χάθηκαν: «Και στα 3 παιχνίδια έχουμε διαφορά 8, 16 και 11 πόντων. Και δεν διαχειριζόμαστε σωστά το παιχνίδι για να το κλείσουμε. Παίζει και ο αντίπαλος όμως. Το ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Βίρτους ήταν έκπληξη; Όχι σε καμία περίπτωση. Ο τελευταίος της βαθμολογίας μπορεί να κερδίσει εύκολα διεκδικητές της διοργάνωσης. Γι αυτό όλοι χάνουν και όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Αυτό θέλει πνευματική προετοιμασία. Αυτό κάποιες φορές δεν φτάνει. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό».

Για τον ρυθμό: «Δεν είναι μόνο φαινόμενο της ομάδας μας, είναι όλων των ομάδων. Το παιχνίδι παίζεται σε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα λόγω του ταλέντου, της διαφοροποίησης των κανονισμών. Μπορείς να πάρεις μια διαφορά και να την χάσεις. Είναι μια λίγκα που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις. Ο τρόπος που κινεί τη μπάλα η Άλμπα και ο προβληματισμός που της βάζεις; και η ταχύτητα που βάζουν δείχνει ότι δεν είναι μόνο τι κάνεις εσύ, αλλά και τι κάνει ο αντίπαλος. Όσο κι αν προετοιμαζόμαστε, παίζει και ο αντίπαλος. Είναι πολύ καλές ομάδες».

The post Μπαρτζώκας: «Ήταν must win με την ALBA – δεν ήταν έκπληξη η νίκη του τελευταίου Παναθηναϊκού με την Virtus» appeared first on Basketblog.