Αρχική

Elite League: Οι κορυφαίοι της έβδομης αγωνιστικής (Polls)

Η έβδομη αγωνιστική της Elite League αποτελεί κι αυτή παρελθόν μετά την πολύ κλειστή αναμέτρηση του Πανερυθραϊκού με τον Τρίτωνα, στην οποία νικητής ήταν ο πρώτος. Σε ακόμη μία στροφή του πρωταθλήματος υπήρχαν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, αξιοσημείωτες και εξαιρετικές επιδόσεις, παίκτες και προπονητές που οδήγησαν τις ομάδες τους σε μεγάλα αποτελέσματα. Έτσι το basketblog.gr σας παρουσιάζει τους δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής, ενώ παράλληλα σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1.Παναγιώτης Κόης (Παπάγος)

Ο Παπάγος πέτυχε μία τεράστιας σημασίας νίκη απέναντι στον πολύ φορμαρισμένο κι ενισχυμένο Ηρακλή, κάτι το οποίο οφείλει εν πολλοίς στον Παναγιώτη Κόη, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Γηραιού. Συγκεκριμένα ο 24χρονος PG μέτρησε 22 πόντους σε 34,5 λεπτά συμμετοχής, παίρνοντας άριστα στον εκτελεστικό τομέα με (7/12 σουτ | 4/7 τρίποντα), την ώρα που μάζεψε και 13 ριμπάουντ, ένα νούμερο που είναι ασυνήθιστο για περιφερειακό παίκτη.

Η εμφάνιση του άλλοτε άσου του Κορωπίου απέναντι στους Θεσσαλονικείς ήταν με διαφορά η καλύτερή του την φετινή σεζόν, ωστόσο ο Κόης αν και rookie στην κατηγορία αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα γρανάζια στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Μιχάλη Κουρή, αφού παρουσιάζει πολύ θετική εικόνα τόσο στον εκτελεστικό όσο και στον δημιουργικό τομέα. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο ποιοτικός καλαθοσφαιριστής, έχει 11,4 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ στο παρκέ αποδεικνύοντας περίτρανα πόσο πολύπλευρος παίκτης είναι.

2. Stefan Mitrovic (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας έκανε ένα τεράστιο διπλό απέναντι στην Ελευθερούπολη, με αποτέλεσμα να ανέβει στο 4-3 και να πετύχει το τρίτο του θετικό αποτέλεσμα σε τέσσερις εκτός έδρας αγώνες. Το σύνολο του Κώστα Δελέγκου έφυγε με το διπλό στις βαλίτσες του από την Μακεδονική πόλη, χάρις και στην πληθωρική εμφάνιση του Stefan Mitrovic, ο οποίος ήταν ο μαέστρος των Ηλείων και έδωσε λύσεις όταν οι Καβαλιώτες προσπαθούσαν να μπουν στην εξίσωση του παιχνιδιού.

Ο Σέρβος άσος σημείωσε 17 πόντους με ικανοποιητικά ποσοστά (5/10 σουτ | 2/5 τρίποντα), την στιγμή που “κατέβασε” επτά ριμπάουντ και μοίρασε και τις μισές ασίστ της ομάδας του (πέντε). Μάλιστα έμεινε στο παρκέ για περίπου 36 λεπτά, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η εξαιρετική εικόνα του Mitrovic στην Ελευθερούπολη απέδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία τις τελευταίες αγωνιστικές, με συνέπεια να φτάνει ή να ξεπερνά τα περυσινά στάνταρ απόδοσης που είχε θέσει.

3. Βασίλης Καραχάλιος (ΦΕΑ)

Το Σάββατο που μας πέρασε θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΦΕΑ, αφού οι νεοφώτιστοι κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη σε επίπεδο Elite League, συντρίβοντας τον Αμύντα. To συγκρότημα του Αλέξη Καρατζά ήταν από την αρχή το αφεντικό της αναμέτρησης, με τον πληθωρικό φόργουορντ Βασίλη Καραχάλιο να συμβάλει με τα κατορθώματά του προς σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ο 25χρονος άσος εμφανίστηκε ακόμη καλύτερος από όσο ήταν στις προηγούμενες αναμετρήσεις της ομάδας του, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε περίτρανα στην στατιστική με 23 πόντους (3/5 βολές, 10/15 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 10 ριμπάουντ, δύο μπλοκ, τέσσερις ασίστ και μόλις ένα λάθος σε περίπου 32 λεπτά συμμετοχής. Με αυτόν τον τρόπο έπιασε το πολύ υψηλό νούμερο των 30 μονάδων στο ranking, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της έβδομης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Elite League.

4. Γιάννης Μολφέτας (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στο Μαρούσι και μάλιστα τα κατάφερε έχοντας στα “πιτς” τον εξαιρετικό σκόρερ Νίκο Χουχούμη. Οι Αιτωλοακαρνάνες κατάφεραν να πάρουν αυτό το μεγάλο ροζ φύλλο, χάρις και στην πολύ δυναμική απόδοσή του αρχηγού τους Γιάννη Μολφέτα, ο οποίος σημείωσε το δεύτερό του double – double αυτήν την σεζόν με τους 16 πόντους που πέτυχε και τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε κόντρα στο σύνολο του Γιώργου Σκαραφίγκα.

Έτσι ο 30χρονος φόργουορντ κατάφερε να πάρει εξαιρετικό βαθμό στην επίθεση, απέναντι σε ποιοτικούς παίκτες αλλά και δυνατά κορμιά που διαθέτει η αθηναϊκή ομάδα. Ακόμη ο άλλοτε άσος του Απόλλωνα πήρε πολύ καλό βαθμό και στην άμυνα καταφέρνοντας να περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πολλά ατού της εξαιρετικής frontiline των ¨κιτρινόμαυρων”. Τέλος τα όσα έκανε ο Μολφέτας απέναντι στο Μαρούσι αποτελούν… μία ακόμη μέρα στην δουλειά για εκείνον, αφού και φέτος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με 12,9 πόντους και 7,1 ριμπάουντ.

5. Νίκος Παπανικολάου (Ψυχικό)

Το Ψυχικό μπορεί να απώλεσε δύο φορές διψήφιες διαφορές, ωστόσο τελικά κατάφερε να περάσει από τα Μέγαρα, δείχνοντας τεράστιο χαρακτήρα. Μπορεί οι Segu, Victor και Παύλος να έδωσαν πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα, ωστόσο και ο Νίκος Παπανικολάου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο μεγάλο αποτέλεσμα του συνόλου του Γιώργου Ρεμεντέλα, κάνοντας ένα ακόμη σπουδαίο double -double στην πολύχρονη καριέρα του.

Συγκεκριμένα ο 37χρονος άσος αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από 30 λεπτά απέναντι στην ΝΕΜ και μέτρησε 10 πόντους, 11 ριμπάουντ, την ώρα που έκανε ένα μπλοκ και συνέβαλε τα μέγιστα στον δημιουργικό τομέα με τέσσερις ασίστ. Ακόμη ο πολύ ικανός σέντερ αποτελεί και φέτος σημείο αναφοράς στην ρακέτα της ομάδας των Βορείων Προαστίων, μετρώντας 13 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ ανά βραδιά.

 

Προπονητής: Μιχάλης Κουρής (Παπάγος)

Ο έμπειρος τεχνικός είχε καταθέσει από πέρυσι τα διαπιστευτήριά του με την ομάδα του Παπάγου, όταν και με ένα όχι και τόσο υψηλό μπάτζετ κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Elite League. Tην φετινή σεζόν τα δεδομένα είναι παρόμοια και φέτος για τους “Στρατηγούς”, που στα περισσότερα παιχνίδια παίζουν ελκυστικό μπάσκετ, έχουν τέσσερις νίκες σε επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ βρίσκονται και στο Final 4 του Κυπέλλου από τις ομάδες των Εθνικών Κατηγοριών.

Μάλιστα το αποκορύφωμα στην φετινή πορεία των “κυανόλευκων” είναι το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον πολύ ισχυρό Ηρακλή, ένα αποτέλεσμα το οποίο πιστώνεται σε σημαντική κλίμακα κι ο κόουτς Κουρής. Συγκεκριμένα ο Παπάγος κατάφερε να επικρατήσει επί του Γηραιού, κυρίως χάρις στην άμυνά του, αν και πρόκειται για μία ομάδα που έχει μία πιο επιθετική ταυτότητα. Τέλος η συμβολή του ικανού τεχνικού στο εν λόγω παιχνίδι ήταν καθοριστική και κατά την διάρκεια της τρίτης περιόδου, όταν κι εγκλώβισε πλήρως τους Θεσσαλονικείς κι οι “Στρατηγοί” με ένα επιμέρους 21-8 έβαλαν τις βάσεις για την νίκη.

supersurvey.com

SuperSurvey

The post Elite League: Οι κορυφαίοι της έβδομης αγωνιστικής (Polls) appeared first on Basketblog.